Utmärkt
recensioner på

Se vårt urval av privatlärare som ger teater undervisning

Se fler lärare

5.0 /5

Det sammanlagda genomsnittsbetyget för våra teaterlärare är 5.0 stjärnor, vilket baseras på fler än 4 elevrecensioner.

336 kr/h

Boka en kurs teater till ett bra pris med någon av våra privatlärare. Den första lektionen är vanligtvis kostnadsfri! Lektionerna i en teater kurs har ett genomsnittspris på 336 kr/h

3 h

När du skickat iväg din kursförfrågan får du vanligtvis svar snabbt. Svarstiden för våra teaterlärare är i snitt 3h.

Teater undervisning för alla - amatörer och professionella

2. Din teater kurs upplägg

Du och din nya teaterlärare kommer tillsammans överens om upplägget för din skådespelarkurs. När ni bekräftat varandras tillgänglighet kan ni schemalägga lektionerna på Superprofs plattform.

3. Kunskap för livet

Superprof har en vision om livslångt lärande. Aktivera abonnemanget Elevpasset, boka kurser i vilka ämnen du vill och få kunskap för livet.

Vanliga frågor och svar

💰Vad kostar privatlektioner i skådespeleri?

Genomsnittspriset för en kurs i skådespeleri är 336 kronor.


Priserna varierar beroende på faktorer som: 

  • Privatlärarens erfarenhet som lärare och inom skådespeleri
  • Var kursen sker (online eller hemma), samt beroende på geografisk plats
  • Kursernas längd och frekvens på lektionerna

97% av lärarna erbjuder första lektionen gratis.


Upptäck priserna för lärare nära dig.

💡 Varför ska jag ta lektioner i Skådespeleri?

Skådespeleri med en erfaren lärare ger dig möjligheten att utvecklas snabbare.


Du väljer din lärare och planerar kursen och lektionerna tillsammans. Både upplägg och om huruvida nu ska mötas online eller på plats.  


En kursförfrågan låter dig chatta direkt med läraren för att organisera lektioner på det sätt som passar er.


Vår sökfunktion hjälper dig att hitta rätt privatlärare. Sök bland miljontals lärare i hela världen eller hitta någon som bor nära. 


Starta din sökning enkelt, med ett klick.

💻 Kan jag lära mig skådespeleri online?

Majoriteten av våra lärare i skådespeleri erbjuder kurser inom


Skådespelerilektioner online.


Tveka inte att konsultera deras annonser eller att sortera i sökresultaten ("webbkamera" -filtret) för att upptäcka kurserna i  Skådespeleri  som finns tillgängliga via webbkamera. 

🎓 Hur många lärare är tillgängliga för privatlektioner i skådespeleri?

30 privatlärare i skådespeleri erbjuder kurser på Superprof. 


Välj bland alla tillgängliga profiler och ta kontakt med dem som du anser passar dina behov och önskemål allra bäst.


Välj mellan 30 profiler.

✒️ Vilket genomsnittsbetyg har våra lärare i skådespeleri?

Bland 4 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg på 5.0 av 5.


Skulle ett problem uppstå med undervisningen, är vår kundservice alltid tillgänglig på vardagar för att hjälpa till att hitta en lösning så snabbt som möjligt.


För varje ämne kan du se recensionerna av eleverna.

Bli en bättre skådespelare idag

Boka en teaterkurs med privatlärare nu!

Se fler lärare Nu kör vi!

Utveckla din skådespelartalang - boka en skådespelar kurs idag!

Låt en privatlärare hjälpa dig att utveckla dina talanger inom teater

En karriär inom teater är inte för de som är blyga. Det kräver mycket motivation, passion, starka känslor, självmedvetenhet, förtroende, samarbete, förmågan att få konstruktiv kritik, och även kapacitet till att tänka kritiskt på inte just dig själv utan andra som du jobbar med också. Detta kanske låter lite väl stressigt, eller hur? Mycket att tänka på? Oroa dig inte, dock. Allt detta som har nämnts är saker och ting som man går igenom med hjälp av en privatlärare inom teater här på Superprof. 

Varför studera teater? 

Alla har ju sina egna orsaker bakom varför de vill studera skådespeleri eller teater, antingen om du vill komma in i teater som karriär eller om du har bara haft en intresse kring skådespeleri. Du kanske är sugen på att känna hur det känns att framträda inför en livepublik! Eller så har du kanske alltid velat veta hur det känns att leverera en stark, emotionell, och rörande monolog. Du kan även vara sugen på att utveckla din egen självförtroende, och tycker att komma in i teater är det perfekta sättet att göra det för dig! Vad du än har för motivering bakom ditt val att plugga teater så kan en privatlärare inom teater bidra till detta genom att utforska konsten av att skådespela och ytterligare hjälpa dig att utveckla dina talanger för allt ifrån TV/film och scenspel till barnunderhållning och event. 

Vissa väljer att plugga teater av en ren intresse av att plugga något nytt! De som gör det kommer att märka att under den tiden de pluggar teater kommer de också att lära sig många överförbara färdigheter som de kan ta med sig till andra områden i livet. Här nedan kommer vi diskutera några bra skäl bakom varför du eventuellt väljer att lära dig mer om teater som har att göra med andra områden i livet också! 

 

Skådespelare utvecklar oftast en högre av nivå emotionell mognad än andra. Genom att använda sin röst och kropp på ett kreativt sätt så får du en djupare förståelse av vem du är i grund och botten, vilket är något som inte alla får i sina liv. Du kommer att behöva se världen från många olika perspektiv, samt kunna sätta dig själv i andras position. Detta bidrar till att man utökar sin förståelse av andra, har en djupare känsla för sina medmänniskor, blir mer världslig och öppensinnad, samt att man utvecklar sin empati. I sin tur betyder allt detta att man själv har lättare för att komma åt sina egna känslor, och förstå hur man själv mår i en viss moment. 

 

Teater och skådespeleri uppmuntrar och fostrar en starkare självkänsla. När man pluggar teater så lär man sig om hur rösten och hållning kan påverka ens självkänsla och hur andra uppfattar dig. Medan du blir mer självmedveten kommer du att ha lättare för att kommunicera och kommer även kunna styra hur du blir uppfattad av dina medarbetare. Att framträda framför andra kan vara läskigt, det är något som nästan alla kan hålla med om. Men med hjälp av en privatlärare inom teater som har erfarenhet av att framträda och hur man hanterar ångesten som tillkommer kan verkligen bidra till att man lugnar ner sig och kommer in i skådespeleriet. 

 

Genom dina teaterstudier kommer du också observera dina medarbetares tekniker och kreativa processer. Detta kan bidra till att man själv blir mer säker i sina egna processer, genom att ta hjälp av andra och se hur andra jobbar och vad som funkar för olika personer. 

 

Skådespeleri är ett samarbete. Man måste kunna jobba bra med andra, ta kritik och använda det på ett proaktivt sätt, lita på sina medarbetare, och vara förberedd att ta risker. Genom skådespeleri kommer dina färdigheter inom samarbete utvecklas, och du kommer även att bli bättre på att lyssna och kommunicera det du tänker på. Personerna du kommer att träffa under den perioden kan du skapa starka band med, och därefter kommer ni ha en vänskap för livet. 

 

Att ge feedback är inte alltid lätt, men på samma gång kan det vara ännu svårare att ta emot kritik. En privatlärare inom teater kan hjälpa dig genom att ställa frågor som hjälper dig att hitta det som du måste jobba på. Frågor såsom ‘vad är det som har funkat här?’ och ‘vad är det som vi måste tänka på och utveckla tills nästa gång?’ är några exempel på frågor som kan vägleda dig till att hitta dina styrkor och svagheter. Man lär sig att inte frukta kritik, eftersom det är då vi lär oss och blir bättre på saker och ting. 

 

Utöver detta lär du dig hur man tänker kreativt, kritiskt, och på ett annorlunda sätt än hur man kanske vanligtvis tänker. Man lär sig att tänka utanför boxen, och att tänka på saker och ting som är ovanliga. Du blir en kritisk konsument istället för att vara en passiv betraktare i ditt eget liv, vilket hjälper dig att formulera dina egna tankar, utmana statusen, och bestämma saker och ting för dig själv. 

 

En av de mest givande delar av teater och skådespeleri är att skapa en förbindelse till publiken: att kunna få dem att tänka, få dem att skratta, eller även att få dem att känna något för din karaktär. Genom att plugga teater kommer man förstå den förbindelsen på en djupare nivå, och dessutom kommer man lära sig hur man når den varje gång man framträder. 

 

Om du tänker på att göra en karriär utav dina studier inom teater är det inte bara scenspel som du har framför dig. De här överförbara färdigheter som vi har nyss gått igenom kommer du lätt kunna ta med dig till andra yrkesområden om du vill det. Du kan jobba inom filmindustrin, media och kommunikationer, och även inom marknadsföring. Det bästa med att plugga teater är att det tar aldrig slut! Din stil, din förståelse, och din relation med skådespeleri kommer att utveckla under den tiden du studerar teater. Vilken spännande och oändlig resa! 

Att plugga teater med en privatlärare

Privatlärare inom teater stöder alla sorters skådespelare både på scen och på film. Hur de gör detta beror ju på varje persons individuella mål och drömmar. Oftast, dock, så är det så att varje privatlärare blir som en vägledare för din utbildning som hjälper dig att nå dina mål. Om du kanske inte är 100% säker på vad du har för mål ännu kan en privatlärare även hjälpa dig med att upptäcka det du är ute efter att göra med dina färdigheter efter att du har pluggat klart. Privatlektioner passar in i ditt schema när du har tid, och du kan skräddarsy din schema kring det som hur annars i livet som ett jobb eller skola. Detta gör att privatlektioner är en av de mest effektiva sätt att lära sig -- för att man har mycket mer kontroll över sin utbildning.

Varje lärare är annorlunda, men de flesta lärare går igenom samma baskunskaperna som är relevanta för skådespeleri. Sedan efter att man har gått igenom basen kan man bygga på detta och lära sig lite mer komplicerade saker, och detta kan diskuteras tillsammans med läraren. Om du är sugen på att förbättra dina monologer, så kan din lärare skapa ett utrymme där du har rum att göra fel, att framträda och känna dig säker och trygg så att du kan utveckla på det bästa möjliga sättet. Läraren kan ge dig bra tips och råd kring det du gör bra och det som du borde förbättra, och på det sättet kan ni jobba fram till ett mål. Du kanske hatar tanken av att vara en del av en pjäs där man arbetar med Shakespeare; då kan du tillsammans med din lärare gå igenom varför du har ångest över detta, samt jobba er igenom några verk av Shakespeare för att komma över denna rädsla.

Om du vill förbättra dina talanger på ett detaljerat och personligt sätt så är en privatlärare ett bra val för dig. 

Att hitta en privatlärare inom teater

Man kan hitta nästan allt man behöver online, och en lärare inom teater är ingen undantag! Men hur vet man vilka som är erfarna och bra inom ämnet när man söker efter en lärare på nätet? Det är där Superprof kommer in i bilden. 

Vi har många tillgängliga, erfarna, och sugna lärare som är beredda att börja dina studier tillsammans med dig! Just nu i hela Sverige har vi många lärare inne på Superprof som kan dela sina kunskaper med dig och bidra till att du når dina mål. Du kan lätt hitta den som passar bäst in i dina önskemål genom att söka efter en lärare baserat på var du befinner dig i landet, eller vad för kunskapsnivå du har. Om du är en nybörjare kan du leta efter lärare som har erfarenhet av att lära ut till nybörjare! Du kan även läsa recensioner som har lämnats av tidigare elever av olika lärare, som kan eventuellt hjälpa dig att fatta ett bra beslut. 

Så vad väntar du på egentligen? Är du världens nästa Leonardo Dicaprio eller Viola Davis? Vem vet! 

Vad vill du lära dig?