Utmärkt
recensioner på

Våra fantastiska privatlärare och deras statistikkurser i Västerås

Se fler lärare

5.0 /5

Våra statistiklärare har 5.0 stjärnor baserat på fler än 1 elevrecensioner.

213 kr/h

Statistiklektioner kostar i genomsnitt 213 kr/h. Många erbjuder första lektionen gratis.

3 h

Snabba och professionella. Våra statistik lärare svarar vanligtvis inom 3h.

Det har aldrig varit enklare att lära sig statistik
i Västerås!

2. Planera upplägget tillsammans

När din kursförfrågan godkänts får du kontaktuppgifter, och du kan planera statistikkursen ihop med din lärare.

3. Upptäck ännu fler möjligheter

Med elevpasset får du tillgång till alla lärares kontaktuppgifter, och du kan hitta privatlärare i fler ämnen. T.ex. så som matematik.

FAQ

💰Vad kostar en Statistiklektion i Västerås?

Det genomsnittliga priset för Statistiklektioner i Västerås är 213 kr. 


Priset varierar pga olika faktorer: 

  • Vad din lärare i Statistik har för erfarenhet
  • Lektionernas placering: hemma, möte på plats i Västerås med läraren eller online
  • Antal lektioner under kursen och dess längd

97% av våra lärare i Statistik erbjuder första kursen gratis 


Hitta en lärare nära dig.

🎯Varför ska du ta Statistiklektioner i Västerås?

Med hjälp av en lärare i Västerås kan du lära sig Statistik snabbare.


Våra privatlärare delar sin expertis så att du kan göra alla ämnen till ditt eget.


En kursförfrågan gör det möjligt för dig att komma i kontakt med lärarna på vår webbplats och samråda med dem om dina lektioner i Västerås.


Hitta din perfekta lärare idag.

💻Kan man lära sig Statistik online?

Majoriteten av våra lärare i Statistik erbjuder sina kurser i

Statistiklektioner online.


Om du inte hittar rätt privatlärare i Västerås kan du söka på alla som ger kurser online. För att söka efter en lärare i Statistik använd "webbkamera"-filtret i vår sökmotor. När detta är gjort hittar du en översikt över lärare som erbjuder undervisning i Statistik via webcam.

🎓Hur många Statistiklärare ger lektioner i Västerås?

Det finns för närvarande 8 lärare i Statistik som erbjuder kurser i Västerås.


Du kan se de olika lärarprofilerna för att hitta den perfekta matchen för dig.

✒️Hur betygsätts våra lärare i Statistik?

Mätt över 1 recensioner gav våra elever i Västerås  ett medelbetyg på 5.0 av 5 för deras lektioner i Statistik.


Om du har några frågor eller stöter på något är vår kundtjänst redo att hjälpa dig.


Du kan se användarrecensionerna genom denna sidan.

Vill du lära dig statistik i Västerås?

Välj bland vårt stora utbud av statistiklärare i Västerås!

Se fler lärare Nu kör vi!

Lär dig tillsammans med en av våra statistik lärare

Lär dig mer om statistik i Västerås med hjälp av en privatlärare!

Ett numera mytomspunnet citat som spridits världen över de senaste århundradena lyder: "Det finns tre sorters lögn: lögn, förbannad lögn och statistik." Ofta tillskrivs detta citat Mark Twain, men det är oklart vem som egentligen ligger bakom citatet (Mark Twain har till och med förnekat att det är hans citat, så rimligtvis är det inte han som kommit på det).
Men mer intressant är vad detta citat egentligen säger. Naturligtvis menas inte att all statistik är lögn - statistik har visat sig vara en enormt viktig faktor för demokrati och rättvisa världen över. Men vad det säger är att statistik kan användas på många olika sätt, och det är viktigt att förstå sig på statistik - annars kan man lätt bli vilseledd.

Idag lever vi i en värld där information flödar överallt och hela tiden. Hur många våldsbrott begås varje dag i Sverige? Hur många mål snittar Lionel Messi per match? Hur stor är arbetslösheten? Hur många vårdplatser behövs? Vad är den genomsnittliga lönen för en sjuksköterska?
Vi fyller våra huvuden med statistik dagligen, och det är således viktigt att den presenteras på ett bra sätt samt att vi klarar av att hantera den och bearbeta den på rätt sätt.

Hur studerar man statistik?

Det finns gott om skolor och universitet i Sverige som erbjuder statistik-studier för dig som vill lära dig mer om denna matematiska gren. Det är vanligt att man flyttar till en "studentstad" för att läsa statistik på ett högt ansett universitet.
Men det blir allt vanligare att man hittar alternativ som gör att man kan lära sig i sin egen takt, på sina egna villkor. Det går att lära sig massor genom att själv söka information genom internet eller via bibliotek, och detta är en väg allt fler väljer för att lära sig om statistik eller komplettera sina övriga studier.

En annan väg är att anlita en privatlärare som hjälper dig på vägen. Att anlita en "tutor" blir allt vanligare runtom i världen och så även i Sverige. Det finns mängder av fördelar med att anlita en privatlärare. Med en privatlärare kan man få totalt anpassad undervisning som fyller just de kunskapshål man själv har. Dessutom sker undervisningen i den takt- och i den tid man själv vill. Vi kommer gå igenom de olika fördelarna med privatundervisning ytterligare nedan, men först ska vi gå igenom ämnet statistik. Vad är egentligen statistik för något?

Statistik - vad är det för något?

Statistik är en matematisk gren, precis som exempelvis geometri. När man sysslar med statistik samlar man in, utvärderar, analyserar och presenterar information. Att arbeta med statistik är oerhört brett.  Man använder sig av många olika element, bland annat från data- och systemvetenskapen samt psykologin. Numeriska beräkningar är också en del i statistikläran.

Resultatet av allt detta kallas i slutändan statistik. Detta är vad vi människor sen får ta del av i nyhetsuppdateringar, sportsändningar, väderprognoser och mycket annat. Så, vad fyller egentligen statistiken för funktion?
Statistik används för att kort sammanfatta en situation, eller för att försöka förutsäga framtida händelser genom induktion. Eftersom att vi allt oftare behöver en kort sammanfattning av en situation, i dagens ganska stressiga informationssamhälle vi lever i, blir statistik en naturlig del av vardagen för en stor majoritet av oss.

Statistikens historia

Vem som gjorde de första statistiska undersökningarna är fortfarande lite oklart. Det finns vissa meningsskiljaktigheter, eftersom det beror på var man drar gränsen för vad som faktiskt räknas vara statistik och inte. Det man är överens om är att de tidigaste statistiska undersökningarna gjordes under 1600- eller 1700-talet. Man tror sig ha nått en relativt bred konsensus kring att en av de första framstående statistikerna hette William Petty, och han har således blivit något av "statistikens fader".
William Petty skrev boken Down Survey som handlar om att uppskatta befolkningsstorleken på Irland. Detta gjordes i syfte att kunna administrera och beskatta befolkningen på ett framgångsrikt vis. Det tog därefter inte särskilt lång tid innan statistiken växte till att bli en helt egen vetenskaplig gren, vid matematikens sida.

Sedan datorns framfart under 1900-talet har större statistiska uträkningar alltmer lämnats åt datorns muskler.

Statistik hjälper oss begripa en allt mer komplex verklighet

Beroende på vem man frågar kan ordet statistik betyda många olika saker. I slutändan kan definiera ordet statistik på två sätt.
Antingen använder man begreppet statistik för att enkelt förklara sifferuppgifter som beskriver en sak-, verksamhet- eller händelse. Eller så är statistik metoder för att samla in, bearbeta och analysera material.

På många plan använder man statistik som ett redskap för att komma fram till rätt beslut. En fotbollstränare kan använda statistik för att se vilken mittback han ska starta i nästa match. En butiksägare tar hjälp av statistiken för att avgöra vilka varor som ska köpas in till nästa månad. En politiker använder statistik som ett redskap för att besluta, till exempel, hur många vårdcentraler som behövs i en kommun. En TV-producent använder tittar-statistik för att få en uppfattning om hur väl ett TV-program tas emot. Kort sagt kan man sammanfatta det som att statistik används överallt, vilket jag tror du nu har fått åtminstone ett hum om!

Hitta din privatlärare i statistik i Västerås med hjälp av Superprof!

När du nu läst såhär långt så antar jag att du är intresserad av att lära dig mer om statistik. Bra! Då rekommenderar vi att du ser över möjligheten att anlita en privatlärare. Hur går man då tillväga, kanske du undrar?

Här på Superprof finns det massor av privatlärare i mängder av olika ämnen. För dig som bor i Västerås är lyckan nu stor - det finns privatlärare i statistik i din närhet! I och kring Västerås har vi flera alternativ för dig som vill lära dig mer om statistik.
Sök igenom de olika profilerna på vår sida och jämför sedan privatlärarna med varandra. Med hjälp av vår sida kan du jämföra pris, akademisk bakgrund, geografisk plats och mycket annat.

Med andra ord har du nu en ypperlig chans att finna din ultimata privatlärare, i Västerås! Så vad väntar du på? Sätt igång idag och ta del av kunskapen!

 

Vad vill du lära dig?