Utmärkt
recensioner på

Våra fantastiska privatlärare och deras statistikkurser i Uppsala

Se fler lärare

5.0 /5

Våra statistiklärare har 5.0 stjärnor baserat på fler än 3 elevrecensioner.

205 kr/h

Statistiklektioner kostar i genomsnitt 205 kr/h. Många erbjuder första lektionen gratis.

9 h

Snabba och professionella. Våra statistik lärare svarar vanligtvis inom 9h.

Det har aldrig varit enklare att lära sig statistik
i Uppsala!

2. Planera upplägget tillsammans

När din kursförfrågan godkänts får du kontaktuppgifter, och du kan planera statistikkursen ihop med din lärare.

3. Upptäck ännu fler möjligheter

Med elevpasset får du tillgång till alla lärares kontaktuppgifter, och du kan hitta privatlärare i fler ämnen. T.ex. så som matematik.

FAQ

💰Vad kostar en Statistiklektion i Uppsala?

Det genomsnittliga priset för Statistiklektioner i Uppsala är 205 kr. 


Priset varierar pga olika faktorer: 

  • Vad din lärare i Statistik har för erfarenhet
  • Lektionernas placering: hemma, möte på plats i Uppsala med läraren eller online
  • Antal lektioner under kursen och dess längd

97% av våra lärare i Statistik erbjuder första kursen gratis 


Hitta en lärare nära dig.

🎯Varför ska du ta Statistiklektioner i Uppsala?

Med hjälp av en lärare i Uppsala kan du lära sig Statistik snabbare.


Våra privatlärare delar sin expertis så att du kan göra alla ämnen till ditt eget.


En kursförfrågan gör det möjligt för dig att komma i kontakt med lärarna på vår webbplats och samråda med dem om dina lektioner i Uppsala.


Hitta din perfekta lärare idag.

💻Kan man lära sig Statistik online?

Majoriteten av våra lärare i Statistik erbjuder sina kurser i

Statistiklektioner online.


Om du inte hittar rätt privatlärare i Uppsala kan du söka på alla som ger kurser online. För att söka efter en lärare i Statistik använd "webbkamera"-filtret i vår sökmotor. När detta är gjort hittar du en översikt över lärare som erbjuder undervisning i Statistik via webcam.

🎓Hur många Statistiklärare ger lektioner i Uppsala?

Det finns för närvarande 13 lärare i Statistik som erbjuder kurser i Uppsala.


Du kan se de olika lärarprofilerna för att hitta den perfekta matchen för dig.

✒️Hur betygsätts våra lärare i Statistik?

Mätt över 3 recensioner gav våra elever i Uppsala  ett medelbetyg på 5.0 av 5 för deras lektioner i Statistik.


Om du har några frågor eller stöter på något är vår kundtjänst redo att hjälpa dig.


Du kan se användarrecensionerna genom denna sidan.

Vill du lära dig statistik i Uppsala?

Välj bland vårt stora utbud av statistiklärare i Uppsala!

Se fler lärare Nu kör vi!

Lär dig statistik tillsammans med en av våra privatlärare

Studera statistik i Uppsala med hjälp av en privatlärare från Superprof!

Det finns ett känt och nästan mytomspunnet citat som lyder: "Det finns tre sorters lögn: lögn, förbannad lögn och statistik". Citatet brukar tillskrivas Mark Twain, men det är oklart vem som egentligen kom på citatet. Vad citatet åsyftar är att att man kan bevisa väldigt mycket med statistik - och om man förvrider statistik på rätt sätt kan man helt enkelt ljuga. Vad säger då detta? Det säger helt enkelt att det är oerhört viktigt att förstå sig på statistik. Idag fylls vi av enormt mycket information från nästan alla världens hörn, och mycket av det vi får in i våra huvuden är statistik. Att kunna särskilja olika sorters statistik har därav och således blivit viktigare än någonsin för att bygga en självständigt korrekt bild av vår verklighet.

För dig som vill studera statistik finns det många skolor och universitet som erbjuder statistikutbildningar. Men det finns också alternativ för dig som vill lära dig i din egen takt och ditt eget tempo, efter dina egna behov. Du kan hitta en privatlärare här på Superprof som hjälper dig med dina statistik-studier. Det finns till och med kunniga privatlärare i statistik i studentstaden Uppsala som väntar på att få lära dig allt de kan.
Låt oss gå igenom mer om vad statistik-vetenskap egentligen är för något, häng med!

Vad är statistik?

Statistik är en gren inom tillämpad matematik. Inom statistiken sysslar man med insamling, utvärdering, analys och presentation av information eller data. Det statistiska arbetet är oerhört brett - man använder sig av element från data- och systemvetenskap, psykologi- samt kognitionsvetenskap. Numeriska beräkningar är också en del i statistik-läran, samt bidrag från andra ämnen som befattar sig med matematik, data och datorintensiva metoder.

Resultatet av detta, som i slutändan kallas statistik, är det som vi människor får ta del av dagligen i diverse olika nyhetsuppdateringar. Statistik används för att kort sammanfatta en situation, eller för att försöka förutsäga framtida händelser genom induktion. Du hittar och ser användandet av statistik inom nästan alla ämnen, vart du än tittar. Idrott, naturvetenskap, politik, affärsvärlden... ja, så gott som överallt!

Statistikens historia

Det finns vissa meningsskiljaktigheter, men beroende på var man drar gränsen för vad som räknas som statistik gjordes de tidigaste statistiska undersökningarna under 1600- eller 1700-talet. En av de första framstående statistikerna hette William Petty, som har kallats för statistikens fader. Han skrev en bok som heter Down Survey, och handlar om att uppskatta befolkningsstorleken på Irland. Detta gjordes i syfte att kunna administrera och beskatta befolkningen på ett lyckat sätt. Det tog inte särskilt lång tid innan statistiken växte till att bli en helt egen vetenskaplig gren, vid sidan om matematiken. Detta skedde till stor del med draghjälp av den allt mer populära och växande sannolikhetsläran.

Bredden på ämnet statistik vidgades bredd under början av 1800-talet. Minstakvadratmetoden, som definierades av Carl Friedrich Gauss i slutet av 1700-talet var en framstående faktor för att statistiken så småningom skulle bli ett välanvänt verktyg i affärsvärlden och politiken.
Numera används datorer för att göra större och mer omfattande beräkningar, som är opraktiska att göra med människohand.

Statistik beskriver verkligheten

Ordet statistik kan i många fall betyda relativt många saker, beroende på vem man frågar. Men i realiteten har ordet statistik två betydelser. Antingen används begreppet statistik för att förklara sifferuppgifter som beskriver en verksamhet, sak eller händelse.
Eller så är statistik metoder för att samla in, bearbeta och analysera material.

Statistik är ofta ett redskap som används för att kunna ta ett beslut. Det kan handla om hur många skolor som behövs i en kommun, hur många säljare man har råd att anlita i ett företag eller hur många äpplen man bör köpa in i en affär. När det handlar om hur man budgeterar och planerar för en kommun eller ett land är det samhällsplanerare och politiker som använder statistiken för att hitta rätt. Men det används också av affärsidkare, idrottsmän, läkare och en mängd andra grupper.

Statistik - En förutsättning för demokrati

Statistik bör också ses som ett viktigt underlag för det politiska samtalet, och en förutsättning för en välfungerande demokrati. Om man planerar att diskutera ämnen som arbetslöshet, migration eller skolresultat så är det viktigt att ha en gemensam bild av hur verkligheten faktiskt ser ut. För att detta ska vara möjligt är det viktigt att förstå och använda statistiken på rätt sätt. Det är därför en viktig och grundläggande förutsättning att befolkningen har goda kunskaper vad gäller statistik om man vill skapa ett rättvist samhälle.

När vi tolkar statistik är det av stor vikt att vi inser att statistiken ger oss en förenklad bild av verkligheten. Det är också viktigt att förstå statistik för att kunna avgöra hur statistiken är vinklad beroende på vem den kommer från. Statistik kan aldrig spegla verkligheten från alla aspekter, men om vi lär oss att använda och tolka statistik på rätt sätt kan den bli ett användbart hjälpmedel för att nå goda mål.

Hitta din privatlärare i statistik i Uppsala med hjälp av Superprof!

Nu när du har läst hela vägen hit så tillåter jag mig själv anta att du är intresserad av att lära dig mer om statistik. Då kan jag också meddela dig om att du har hamnat helt rätt. Du är helt enkelt på rätt sida av det vidunder vi kallar internet. Här på Superprof finns nämligen mängder av privatlärare som bara väntar på att du ska höra av dig så att de kan lära dig allt de kan! Våra privatlärare är experter på en rad olika områden, allt från katter till matematik. I just Uppsala finns privatlärare som specialiserat sig på just statistik.

Så hur går du då till väga för att hitta rätt privatlärare? Du börjar med att söka runt på vår sida och gå igenom de olika privatlärarnas profiler. Därefter jämför du de profiler som du tycker passar bäst dig bäst för att så småningom bestämma dig för vem du vill testa. På profilerna ser du information om privatläraren, vad hen gör till vardags, vad hen har för erfarenhet, var hen bor, vilket pris hen tar och mycket annat.

Så vad väntar du på? Din kunskapsresa börjar redan idag!

 

 

 

 

 

 

Vad vill du lära dig?