Hemsida
Ge kurs
s:47864:"
Stockholm 
Stockholm 
 • (4 recensioner)
I
Ingrid
« Jag känner Alexander sen 2012 då vi som kolleger arbetade på... Läs mer »
I
Ingrid
« Jag känner Alexander sen 2012 då vi som kolleger arbetade på Danderyds gymnasium, norra Stockholm under ett år. 2018 behövde vi en naturkunskapslärare på min nya arbetsplats och lyckligtvis var Alexander intresserad att bli min kollega igen, vilket både jag och alla andra på skolan är tacksamma över. Superläraren Alexander är lyhörd, varm, kunnig och fångar elevernas intresse. Han har också en flexibilitet utöver de flesta som gör att han bemöter varje individ utifrån där de är. Upplevelser som vi har gemensamt är alla gånger som vi har suttit och bollat tankar om planeringar, lektionsstrukturer, utformning av prov och bedömningar och inte mista alla olika projekt vi har byggt upp och utfört parallellt med varandra. Om ni vill anställa en person som snabbt sätter sig in i nytt kunskapsstoff och nya mjukvarusystem, som är vetgirig, kunnig inom sina ämnesområde så rekommenderar jag er att anställa Alexander. »
499kr/timme
1. kurs gratis!
Verifierad profil och diplom
Svarstid 24t
Kurs som erbjuds av Alexander
 • individuell
 • I grupp
Dessa kurser kan äga rum
 • Hos dig
 • Via webbkamera
Kurser erbjuds
 • Biologi
 • Fysiologi
 • Cellbiologi
 • Genetik
 • Zoologi
 • Evolutionsbiologi
Nivåer
 • Alla nivåer

Legitimerad lärare i biologi ger lektioner för elever på högstadiet och gymnasiet i Stockholm eller online!

Metodologi

Jag bygger mycket av min undervisning på intressebaserat lärande. Jag tror starkt på att vi lär oss saker genom att tycka att det är roligt att lära. Då jag är utbildad lärare har jag även mycket bra koll på skolans kursplaner. Jag håller mig också till en normkritisk pedagogik för att alla ska känna sig sedda.

Bakgrund

Jag är legitimerad lärare i svenska och biologi för högstadiet och gymnasiet. Jag har arbetat som lärare i 6 år och har arbetat med alla möjliga sorters elever. De elever jag har arbetat med är allt från högpresterande elever, till hemmasittare och nyanlända elever.

Priser

Priser för webbkamerakurs : 299kr/timme
Kurs som erbjuds av Alexander
individuell
I grupp
Dessa kurser kan äga rum
Hos dig
webbkamera
Kurser erbjuds
 • Biologi
 • Fysiologi
 • Cellbiologi
 • Genetik
 • Zoologi
 • Evolutionsbiologi
Nivåer
 • Alla nivåer

Alexanders CV

Utbildning

Lärarutbildning Aug 2006 - Jan 2013
Examinerad och legitimerad i svenska och biologi för senare grundskolan, gymnasiet och vuxenutbildning. Jag genomförde min utbildning på två universitet, Karlstads universitet och Stockholms universitet. Jag utökade även med extra kurser i etologi och hur man arbetar med barn och unga i svåra livssituationer.
Examensarbetets syfte var att undersöka hur lärare arbetar med hbtq-frågor både i och utanför undervisningen.

Gymnasieutbildning Aug 2002 - Jun 2005
Estetiskt program med inriktning på musik på Alströmergymnasiet i Alingsås.

Övriga kurser och vidareutbildning

Add men to change Maj 2019 - Pågående
Ledarskapsutbildning för män som vill utveckla arbetet kring jämställdhet i organisationen. Kursen löper under ett år och är framtaget av Add Gender. Utbildningens innehåll tar upp hur vi kan upptäcka, arbeta med och bemöta de maktstrukturer som går att identifiera i samhället.

RFSL webbutbildning Mars 2019
Grundkurs i HBTQ-frågor. Uppdelad i fyra olika moduler: Normer, HBTQ-begrepp, Lagar och mänskliga rättigheter samt Bemötande.

KCSH Nov 2018
Kurs om Sex och samlevnad för nyanlända elever. Kursen innehöll föreläsningar om: Skolans roll i sex- och samlevnadsundervisningen, Sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter, Trauma och bemötande av nyanlända barn och ungdomar, Våga prata sex- och sexualundervisning med unga nyanlända, Prata porr samt Situationen för unga nyanlända hbtq-personer.

Anställningar

Globala Gymnasiet Aug 2017 - Jun 2019
Anställning som lärare på språkintroduktionsprogrammet och estetiska programmet. Arbetssättet på Globala Gymnasiet är projektbaserat där eleverna ämnesövergripande undersöker en större frågeställning. På språkintroduktionsprogrammet har jag undervisat i biologi, kemi och fysik samt haft ett mentorskap. Arbetet på det här programmet har ett stort fokus på att arbeta språkutvecklande och jag har även fungerat som ett stöd för elever på flera olika plan såsom stöd i psykisk ohälsa och i det dagliga livet. På det estetiska programmet har jag undervisat i naturkunskap och svenska och här har istället införandet av estetiska moment genomsyrat lektionerna.
Under anställningen har jag också varit en av skolans nyckelpersoner för införandet av Stockholm Stads nya utbildningsplattform. I detta uppdrag har jag sett över skolans behovsområden av plattformen samt fungerat som ett stöd för övriga lärare i införandet.

Learnox Särskilt Stöd Feb 2016 - Juli 2017
Arbetat med hemmasittande elever i omfattande behov av särskilt stöd, över internet. I tjänsten har jag i huvudsak fungerat som lärare till eleverna men även hållit ihop kommunikationen mellan vårdnadshavare, skola och andra samhällsinstanser. Jag har också varit ett viktigt kugghjul för utvecklingen av den interaktiva plattformen som vi använt oss av gentemot eleverna. Under anställningen ansvarade jag över Learnox alla sociala medier, där både kommunikation och marknadsföring blivit centralt för mitt arbete. Två år i rad har jag också varit delaktig under Almedalsveckan där vi talat om hemmasittare med politiker samt marknadsfört företaget.

Danderyds Gymnasium Jan 2013 - Jun 2015
Anställning som biologilärare och även mentor för en klass på naturvetenskapligt program med internationell inriktning, där delar av undervisningen genomfördes på engelska. Jag arbetade under ett arbetslag där en av uppgifterna var utveckling av arbetsmiljö och kursmaterial. Under den här perioden var jag även delaktig i en kurs om hållbar utveckling i Kenya. I kursen gjordes en resa tillsammans med en annan lärare och en elevgrupp.

Lärarjouren Okt 2012 - Jan 2013
Extrajobb under sista perioden av mina studier. Jag genomförde ett antal uppdrag på olika skolor inom både svenska, svenska som andraspråk samt biologi och naturkunskap.

Systembolaget Jun 2009 - Aug 2011
Sommarjobb under två somrar. Arbetet på Systembolaget var ansvarsfullt vad gäller både försäljning av alkohol och kassaservice. Det här sommarjobbet bestod även mycket av kundkontakt då en god kundkontakt är en viktig del av Systembolagets profil.

RFSL Aug 2008 - Jun 2009
Projektanställning som informatör kring sex och samlevnad. Det huvudsakliga syftet i projektet var att arbeta HIV-preventivt och riktas i huvudsak mot män som har sex med män.

ICA Maxi Special Alingsås Jun 2007 - Aug 2008
Sommarjobb under två somrar samt extra runt jul där jag huvudsakligen arbetade i konfektionsavdelningen. Sista sommaren hade jag även ansvar över avdelningen.

Sollebrunns Skola Aug 2005 - Jun 2006
Vikarietjänst i olika verksamheter på grundskolan.

Övriga meriter

Körkort: B

Språk:
Svenska: Modersmål. Flytande i både tal och skrift.
Engelska: Mycket goda. Flytande i både tal och skrift.

Datorkunskaper: Mycket goda kunskaper. Jag har arbetat i både Microsoft och Apples operativsystem och är mycket van vid att använda mig av datorer. Jag har även arbetat i flera olika utbildningsplattformar baserade på Google classroom, Microsoft teams och Cisco WebEx.

4 recensioner på Alexander
 • 5/5

Alla våra recensioner samlas in via våra kanaler och är 100% tillförlitliga. De motsvarar en verklig upplevelse en elev har haft med sin lärare.

4 rekommendationer

I
Ingrid

Jag känner Alexander sen 2012 då vi som kolleger arbetade på Danderyds gymnasium, norra Stockholm under ett år. 2018 behövde vi en naturkunskapslärare på min nya arbetsplats och lyckligtvis var Alexander intresserad att bli min kollega igen, vilket både jag och alla andra på skolan är tacksamma över.

Superläraren Alexander är lyhörd, varm, kunnig och fångar elevernas intresse. Han har också en flexibilitet utöver de flesta som gör att han bemöter varje individ utifrån där de är.

Upplevelser som vi har gemensamt är alla gånger som vi har suttit och bollat tankar om planeringar, lektionsstrukturer, utformning av prov och bedömningar och inte mista alla olika projekt vi har byggt upp och utfört parallellt med varandra.

Om ni vill anställa en person som snabbt sätter sig in i nytt kunskapsstoff och nya mjukvarusystem, som är vetgirig, kunnig inom sina ämnesområde så rekommenderar jag er att anställa Alexander.

Melisa

Jag skriver som föredetta kollega och arbetslagsledare.

Alexander har under en period arbetat med hemmasittare och undervisat eleverna via dator. Hans erfarenhet av att väcka intresse och motivera barn som varit hemma under en längre period är något som jag tror absolut skulle vara eftertraktat i en tjänst som distanslärare.

Han undervisade både svenska och NO under tiden vi arbetade ihop och trots att allting var på distans så lyckades Alexander med sin kreativitet genomföra diverse experiment med sina elever.

Jag skulle absolut rekommendera Alexander som lärare.

Mvh
Melisa Demir

I
Isak

Legitimerad lärare med flera års erfarenhet med allt i från hemmasittande elever på högstadiet till högpresterande gymnasieelever. Engagerande och bra på att förklara.

Fredrik

Alexander är en ambitiös person som jobbar hårt för sin framtid.
Han har naturlig talang i att lära ut på ett pedagogiskt sätt som gör det lätt förstå.
Bidrar alltid med positiv energi och ställer alltid upp när det behövs.

Liknande lärare

biologi kurs i närheten? Här är ett urval av lärarannonser du kan kolla in.
Superprof kan också föreslå fysiologikurs att hjälpa dig.
Å lære er ikke et problem, cellbiologikurs för alla!
Att ta en genetikkurs har aldrig varit enklare: du kommer att lära dig nya färdigheter.

Mora
Sjuksköterskestudent erbjuder läxhjälp i Mora-området/online i kroppens anatomi & fysiologi för grundskole/gymnasieelever.
220 kr
Josefin
1. kurs gratis!

Undervisningsmetoden kan variera utifrån elevens önskemål - allt från förenklade beskrivningar i text, ritade bilder...

Kurs på webbkamera Kurser ansikte mot ansikte Godkänd profil
Linköping
Biologi student på LiU med mycket intresse för mitt ämne, erbjuder hjälp på högstadie och gymnasienivå.
200 kr
Gaia
1. kurs gratis!

Jag vill utgå från dig och anpassa mig efter dina behov. Behöver du hjälp inom en specifik kurs? Då använder vi ditt...

Kurs på webbkamera Kurser ansikte mot ansikte Godkänd profil
Uppsala
Vill du lära dig mer om svensk djurhållning? Husdjursagronom ger kurser inom husdjursvetenskap.
100 kr
Anna
1. kurs gratis!

Jag rycker det är viktig att anpassa sig efter vilket intresse som finns hos kursdeltagarna. Jag börjar med att höra mig...

Kurs på webbkamera Kurser ansikte mot ansikte Godkänd profil
Norrköping
Läkare- har du tänkt hur kropp och läkemedel fungerar? have you thought how body and drugs works?
500 kr
Mustafa
1. kurs gratis!

Jag undervisar online eller i lokalen! Har tidigare erfarenhet av att ge föreläsningar till studenter och gillar...

Kurs på webbkamera Kurser ansikte mot ansikte Godkänd profil
Upplands Väsby
Jag är en elev som går på natur och som älskar att dela med mig av min kunskap!
109 kr
Hussein
1. kurs gratis!

Jag kommer att presentera ämnet från grunt och botten. Sedan kommer jag gå in i detaljer angående ämnet. Det är...

Kurs på webbkamera Kurser ansikte mot ansikte
Uppsala
Masterstudent i Infektionsbiologi vid Uppsala Universitet ger kurser i Cell-, Molekylär- och Mikrobiologi
150 kr
Philip
1. kurs gratis!

Jag har tidigare bidragit elever med läxhjälp genom att besöka på plats i hemmet. Där har elev i fråga fått uppgifter...

Kurs på webbkamera Kurser ansikte mot ansikte Godkänd profil
Kungälv
Läkarstudent med bra kunskaper inom biologi både från gymnasiet samt högre studier.
200 kr
Sofie
1. kurs gratis!

Min undervisningsmetod är att gå igenom ämnet samt ta mig tid att verkligen förklara på ett sätt som den individuella...

Kurs på webbkamera Kurser ansikte mot ansikte Godkänd profil
Södertälje
Kreativ naturvetare med goda kunskaper inom utlärning av naturvetenskapliga ämnen/kurser i Stockholm.
160 kr
Kristian
1. kurs gratis!

Min undervisningsmetod är väldigt unik i sig eftersom jag presenterar och sållar ut de viktigaste aspekterna inom ämnet....

Kurs på webbkamera Kurser ansikte mot ansikte
Hos hen Hos dig Via webbkamera
1 timma Ej tillgänglig 499kr 299kr
Boka en kurs
";