Hem
Ge undervisning

Behöver du hjälp med biologin? Hitta en privatlärare i Göteborg

🥇 Inspirerande lektioner
🧬 8 privatlärare
🔒 Verifierade elevrecensioner
💸 Inga dolda kostnader

Vilken är din nivå?

Privatundervisning med Superprof

Våra fantastiska lärare i biologi i Göteborg

Se fler lärare

5.0 /5

Privatlärare med ett genomsnitt på 5.0 stjärnor och fler än 2 recensioner.

190 kr/h

Bra priser: 95% av handledarna erbjuder sin första kurs gratis. och den genomsnittliga lektionskostnaden är 190 kr/ hr

4 h

Snabbt som blixt! Våra handledare svarar vanligtvis på under 4 timmar

01

Hitta en lärare i biologi i Göteborg

Rådfråga lärarprofiler fritt och kontakta de handledare som passar dina behov (priser, kvalifikationer, recensioner, hem- eller onlinelektioner)

02

Organisera dina biologilektioner

Kommunicera med din lärare, förklara dina behov och planera er första kurs tillsammans.

03

Upptäck nya upplevelser

Elevpasset ger dig obegränsad tillgång till alla handledare, coacher och masterclasses. Upptäck nya passioner med fantastiska människor.

Våra tidigare studenter från Göteborg
utvärderar deras lärare i Biologi

Kolla in de olika typerna av biologikurser som finns tillgängliga

Studera biologi med hjälp av en privatlärare och lär dig mer om "livets vetenskap"

Varför studera biologi?

Livet är vårt största mysterium. Dess ursprung, funktion och mening har legat till grund för oändligt många diskussioner sedan tidernas begynnelse. Inte konstigt att biologi, känt som “livets vetenskap” är obligatoriskt för Sveriges elever. 

Biologi är den vetenskapliga läran om liv, levande varelser och deras samspel. Den enorma variation av liv som finns på jorden gör biologi till ett väldigt brett ämne med flera grenar. Biologi innefattar därför flera andra vetenskaper som genetik, biokemi, molekylärbiologi, mikrobiologi, marinbiologi, virologi, anatomi, (botanik, ekologi, zoologi och mycket mer.

Ämnet biologi utgör basen för en rad yrken inom medicin, exempelvis läkare, sjuksköterska, farmaceut, tandläkare och veterinär. Om man är intresserad av att studera till något av ovanstående bör man definitivt satsa på biologi. Karriärmöjligheterna är många i Göteborg, så att plugga biologi är ett säkert kort, även om man inte är helt säker på vilken inriktning man vill ta senare. 

Ta privatlektioner i biologi

Om du behöver läxhjälp eller vill fördjupa dig i biologi i Göteborg kan det vara smart att ta hjälp av en privatlärare. Att plugga tillsammans med en biolog, farmaceut eller medicinstudent kommer inte bara hjälpa dig i skolan - du kommer att ha kul, vi lovar!

En privatlärare kan dela med sig av sin kunskap och förklara delar du tycker är komplicerade - men framförallt väcka ditt intresse för biologi! Kanske har du dessutom många frågor som du inte kunnat eller velat ställa i skolan? Att ha en lärare för sig själv är inte dumt, tack vare lärares fulla fokus kommer du utvecklas i raketfart! 

Om du redan studerar på hög nivå och hoppas på en karriär inom biologi i Göteborg kan det vara skönt att bolla med en privatlärare. Kanske behöver du hjälp inför en tenta eller diskutera temat på din avhandling? 

Utmaningar inom biologi

Det är inte ovanligt att man kämpar med biologi i skolan. Man skulle kunna tro att biologi är lätt eftersom ämnet berör livet, kroppen och naturen, men för många känns det väldigt abstrakt att läsa om vad som händer inuti celler. Sanningen är att även om biologi är ett fascinerande och intressant ämne är det också väldigt detaljrikt med svår terminologi vilket kan bli tungt i längden. Det är viktigt att ställa frågor så att man verkligen förstår, annars riskerar man snabbt att hamna efter. För att lyckas så bra som möjligt med uppsatser och prov är det en fördel om man har en nyfiken inställning till biologi. Allt blir lättare när det är roligt. Och biologi är spännande. Lärarens förmåga att väcka intresset hos sina elever kan ofta vara avgörande för deras resultat. 

Vad lär man sig på biologilektionerna?

Eftersom biologi är så fantastiskt brett behandlar ämnet en rad stora frågor, exempelvis evolution. Evolutionslära undersöker ett av mänsklighetens största mysterium, som var vi kommer ifrån och varför vi fungerar som vi gör. Kroppens funktion är naturligtvis inget som det forskats färdigt på, och det är precis det som är så spännande med biologi. Mänskligheten hittar nya ledtrådar varje dag som hjälper oss att förstå vår existens och vår kropp - exempelvis hur stor roll genetiken spelar i vår hälsa och hur man kan bota medfödda sjukdomar.  

Om man är mer intresserad av natur än av människokroppen kommer man inte bli besviken. En av biologernas många viktiga uppgifter är att studera effekterna och konsekvenserna av klimatförändring. Idag finns det knappast många andra frågor som är viktigare eller mer aktuella. Klimatförändringen är ett akut hot mot jorden som kräver att fler intresserar sig och ansluter sig till kampen mot klockan - så vad väntar du på?

Biologi är ett ämne som främjar äventyr och utforskning. Få andra skolämnen får dig att vilja bege dig till vilda regnskogar eller förstå vårt ekosystem. Med rätt lärare kommer du se hur intressant naturen är! Varför är det så viktigt att skydda olika arter från utrotning? Vad händer egentligen om alla bin försvinner? När man lär sig mer om biologi och hur allt hänger ihop är det nästintill omöjligt att inte bli fascinerad av världens perfektion. 

Hitta en privatlärare i Göteborg

Om du vill göra succé på biologilektionerna i skolan eller bara damma av dina gamla biologikunskaper kan du vända dig till en privatlärare! På Superprof har vi samlat Göteborgs härligaste biologilärare på ett och samma ställe, så att du enkelt och smidigt kan komma igång med lektionerna. Om du bestämmer dig för att ta hjälp av en privatlärare kan du känna dig trygg i vetskapen om att du har stöd av en expert - och dessutom någon som gjort samma resa som du. En bra privatlärare hjälper dig att navigera i biologidjungeln och ger dig vägledning när du är på bristningsgränsen av frustration.

Boka din favoritlärare på Superprof

Eftersom Göteborg är hem till både ett universitet med många inriktningar inom biologi samt Sahlgrenska sjukhuset, kommer du inte ha några problem med att hitta kvalificerade privatlärare. Göteborg är helt enkelt den perfekta staden för biologistudier! 

En fördel med privatlektioner är att du själv kan styra mycket av kursinnehållet. Våra privatlärare i Göteborg skräddarsyr lektionerna efter dina behov och dina önskemål. Det kan vara bra att fundera på vad du vill ha ut av lektionerna och vilka dina mål med biologilektionerna är. En annan fördel med privatlektioner är att du i stor utsträckning kan planera ditt eget schema. Pluggar du helst tidigare morgnar eller på lördagseftermiddagar? Du kan garanterat hitta en bra privatlärare i Göteborg som är ledig precis då! Du kan själv välja om du vill ta lektionerna hemma hos dig, hemma hos läraren eller online. Väljer du att ta lektioner online kan det ibland bli billigare eftersom läraren slipper lägga tid och pengar på resan. En annan faktor som är avgörande för priset är lärarens erfarenhet och utbildning. En högutbildad biolog eller universitetsprofessor med 20 års erfarenhet är i regel dyrare än en medicinstudent som ger lektioner i biologi vid sidan av sina studier. Bara för att en lärare saknar komplett utbildning behöver inte det betyda att hen inte är rätt för dig! Att ni trivs ihop och att era personligheter matchar kan vara minst lika viktigt som erfarenhet och utbildning. Har du svårt att välja? Oroa dig inte! Många privatlärare erbjuder en gratis provlektion så att du ska kunna testa innan du bestämmer dig. 

 

Nu när du vet hur enkelt det är att boka en privatlektion i Göteborg är det bara att sätta igång. Vi på Superprof är övertygande om att du snart är lika taggad på biologi som vi är!

FAQ

💰Vad är det genomsnittliga priset för en lektioner i Biologi ?

Det genomsnittliga priset på lektioner på lektioner i Biologi är 190 kr. 


Priset varierar pga olika faktorer: 

  • Din lärares erfarenhet
  • Lektionernas placering: hemma, med läraren eller online
  • Antal lektioner och dess varaktighet

97% av våra lärare erbjuder första kursen gratis 


Hitta en lärare nära dig.

🎯 Varför ska du ta lektioner i Biologi ?

Med hjälp av en lärare i Biologi du kan lära sig snabbare.


Våra privatlärare delar sin expertis så att du kan göra alla ämnen till ditt eget.


En kursförfrågan gör det möjligt för dig att komma i kontakt med lärarna på vår webbplats och samråda med dem om dina lektioner.


Hitta din perfekta lärare idag.

💻 Kan man lära sig Biologi online?

Majoriteten av våra lärare i Biologi erbjuder sina kurser i

Biologi online.


För att söka efter en lärare i Biologi använd "webbkamera"-filtret i vår sökmotor. När detta är gjort hittar du en översikt över lärare som erbjuder undervisning i Biologi via webcam.

🎓 Hur många handledare ger lektioner i Biologi ?

Det finns för närvarande 8 lärare tillgängliga inom Biologi som erbjuder kurser.


Du kan se de olika lärarprofilerna för att hitta den perfekta matchen för dig.

✒️ Hur betygsätts våra lärare i Biologi ?

Mätt över 2 recensioner gav våra elever ett medelbetyg på 5.0 av 5.


Om du har några frågor eller stöter på något är vår kundtjänst redo att hjälpa dig.


Du kan se användarrecensionerna genom denna sidan.