Hem
Ge undervisning

Hitta en lÀrare i Biologi

đŸ„‡ Duktiga lĂ€rare i Biologi
đŸ’» 104 tillgĂ€ngliga
🔒 Verifierade recensioner
💾 Inga extra kostnader

Var nÄgonstans leter du efter en biologi kurs?

Privatundervisning med Superprof

LÀr dig Biologi ! Kolla in vÄrt utbud av lÀrare:

Se fler lÀrare

5.0 /5

VÄra fantastiska lÀrare med ett genomsnittsbetyg pÄ 5.0 stjÀrnor baserat pÄ fler Àn 10 omdömen.

208 kr/h

De bÀsta priserna: 100% av lÀrarna erbjuder 1:a kursen gratis med ett genomsnittspris pÄ 208 kr/h

7 h

Snabba svar! VÄra lÀrare svarar vanligtvis pÄ din kursförfrÄgan inom 7h.

01

Hitta din
perfekta lÀrare

Kolla in lÀrarnas profiler helt gratis och kontakta din nÀsta favoritlÀrare i biologi helt efter dina kriterier (priser, erfarenhet, nivÄ, online/offline).

02

Organisera din Biologi

Diskutera med din lÀrare för att komma överens om upplÀgg och tillgÀnglighet. SchemalÀgg dina lektioner och förbered dig inför din första kurs!

03

LĂ€r dig nya saker om Biologi.

Det fina elevpasset ger dig obegrÀnsad tillgÄng till alla lÀrare, trÀnare och handledare under en mÄnad. En hel mÄnad till att upptÀcka ny kunskap med fantastiska mÀnniskor.

VĂ„ra tidigare elever
utvÀrderade sina lÀrare i
Biologi

Se alla vÄra kurser inom Biologi

LÄt en handledare hjÀlpa dig att vidga dina vyer genom att att utveckla dina kunskaper och fÀrdigheter inom Biologi

LÀr dig mer om naturens liv med en privatlÀrare i biologi i Sverige

Biologi Ă€r naturvetenskap och lĂ€ran om liv och levande organismer och dess process, funktion, tillvĂ€xt och ursprung. Hur skiljer sig olika typer av liv frĂ„n varandra, och varför krĂ€vs olika miljöer och omstĂ€ndigheter för att olika liv ska kunna fortsĂ€tta leva? Ämnet biologi Ă€r otroligt brett och Ă€mnet innehĂ„ller bĂ„de lĂ€ran om djur och natur, men ocksĂ„ lĂ€ran om rent kemiska processer som kemi och fysik. Vi studerar allt frĂ„n olika vĂ€xt- och djurarter till mikroskopiska universum av celler, virus och bakterier. Medan vissa elever har fallenhet för biologi och tycker det Ă€r superintressant, tycker vissa att det Ă€r alldeles för svĂ„rt och komplicerat. Mycket biologi Ă€r vĂ€ldigt intressant och fascinerande, men mycket kan ocksĂ„ vara invecklat och det gör att elever ofta tappar koncentrationen och intresset. Att ta privatlektioner inom biologi i Sverige kan fĂ„ dig intresserad och hjĂ€lpa dig förstĂ„ hur vĂ€rlden omkring dig faktiskt fungerar. Visst lĂ„ter det spĂ€nnande?

Vad gör vi nÀr vi studerar biologi?

Biologi Ă€r ett naturvetenskapligt Ă€mne som behandlar allt frĂ„n lĂ€ran om djur- och vĂ€xtliv i naturkunskapen, till celler, virus och bakterier inom till exempel kemi och fysik. Det grundar sig i att vi mĂ€nniskor vill veta mer om oss sjĂ€lva och vĂ„r omvĂ€rld. Ämnet biologi Ă€r otroligt brett och behandlar allt frĂ„n stora globala ekosystem till att studera den allra minsta molekylen. NĂ€r det kommer till djur och vĂ€xtliv studerar vi bland annat ekosystem, fotosyntes, olika arters funktioner i relation till vĂ„r omvĂ€rld, analyserar vĂ„rt fotoavtryck och diskuterar hur vi ska anpassa oss och vĂ„r livsstil efter vĂ€rlden. Inom fysik och kemi tittar vi pĂ„ celler, virus och bakterier pĂ„ en nĂ€rmre nivĂ„ ur ett mikroskopiskt perspektiv. Inom biologin fĂ„r vi utveckla vĂ„r förmĂ„ga att studera och utforska biologiska fenomen i vĂ„r omvĂ€rld. Vi utvecklar förmĂ„gan att förstĂ„ omvĂ€rlden omkring oss och ger oss möjligheten att analysera, vĂ€rdera och diskutera frĂ„gor i samhĂ€llsdebatten ur ett biologiskt perspektiv. 

Varför Àr det viktigt att studera biologi?

  • Hur fungerar levande ting - vi mĂ€nniskor, djur och vĂ€xtarter?

  • Hur pĂ„verkar vĂ„r livsstil miljön och omvĂ€rlden?

  • Vad krĂ€vs för en ekologisk hĂ„llbar utveckling? Och varför Ă€r ekologisk mĂ„ngfald viktigt?

  • Vilka evolutionĂ€ra processer ligger till grund för hur vĂ€rlden ser ut idag? 

 

Detta Àr bara nÄgra av frÄgorna som behandlas genom studier inom biologi. Studier inom Àmnet biologi syftar till att ge oss mÀnniskor kunskaper och förstÄelse för hur vi och alla andra levande ting, djur- och vÀxtarter omkring oss fungerar. Det ger oss förstÄelse för livsstilens betydelse nÀr det kommer till pÄverkan av miljö och omvÀrlden. Att studera biologi kan ge oss bÀttre förstÄelse för vilka vi Àr, hur vi Àr skapade, vÄra funktioner och vÄr plats hÀr pÄ jorden. Detta bidrar till förstÄelse för oss sjÀlva och för omvÀrlden. Kunskaper inom biologi ger oss ett bredare perspektiv, vilket hjÀlper oss att se vÀrlden vi lever i ur olika synvinklar. LÀran om biologi bidrar till vÄr allmÀnbildning och gör oss mer medvetna om vad som sker omkring oss. Det gör att vi kan vara mer aktiva i samhÀllsdebatten, det kan hjÀlpa oss var vi ska placera oss nÀr det kommer till etiska stÀllningstaganden och hjÀlper oss att kunna se saker ur ett rent biologiskt perspektiv. Det breddar vÄra horisonter och ökar förhoppningsvis intresset för vÄr respekt och omsorg för allt levande. 

 

LÀran inom biologi och naturvetenskap bidrar som sagt till ökad förstÄelse för hur levande organismer fungerar. Detta ökar vÄr förstÄelse för mÀnniskans funktioner, och hur vi fungerar i relation till djur och vÀxter och dess funktioner. Det gör att vi kan ta bÀttre hand om oss sjÀlva, djuren, naturen och planeten vi bor pÄ. Klimathotet Àr en av vÄra nutids största frÄgor och Àr en mycket stor utmaning som vi stÄr inför. Den globala uppvÀrmningen fÄr katastrofala följder. GlaciÀrerna smÀlter, havsnivÄerna stiger vilket ocksÄ gör att platser översvÀmmas, skogsbrÀnder och naturkatastrofer intrÀffar allt mer frekvent. MÄnga djurarter, regnskogar och dÀrmed hela vÄrt ekosystem Àr idag otroligt hotat. Detta Àr som sagt en av vÄra nutids största utmaningar. Detta beror pÄ att vi till exempel anvÀnder anvÀnder och utnyttjar jordens resurser som aldrig förr, till exempel genom att anvÀnda oss av fossila brÀnslen i alldeles för stor utstrÀckning. Visste du till exempel att vi i Sverige lever till exempel som om vi hade 4.2 jordklot? Vill du lÀra dig mer om detta och om vad vi ska göra för förÀndring kan du lÀra dig med en duktig privatlÀrare pÄ Superprof inom biologi i Sverige. 

 

Att studera Àmnet biologi Àr Àven till stor hjÀlp nÀr det kommer till lÀran om hÀlsa och medicin vilket man kan ha nytta av bÄde arbetsmÀssigt och privat. Det finns otroligt mycket kunskap att fÄ inom biologins vÀrld, och Àven om man tror att man kan en hel del finns det alltid mycket mer att lÀra. 

 

Att ta privatlektioner i biologi i Sverige kan Àven hjÀlpa dig arbetsmÀssigt i framtiden, om du till exempel funderar pÄ att studera medicin, teknik eller andra naturvetenskapliga Àmnen. Det finns otroligt mÄnga yrken i landet och Àven runt om i vÀrlden dÀr lÀran om biologi Àr fördelaktigt. Kunskaper inom kemi och fysik Àr till exempel fördelaktigt att besitta om du vill studera till exempelvis lÀkare, tandlÀkare, civilingenjör eller naturvetare. Detta kan Àven hjÀlpa dig om ditt intresse Àr sÄ pass stort att du sjÀlv vill studera till lÀrare inom biologi i framtiden. 

Utmaningarna med biologiska studier 

Att studera biologi kan vara utmanande. Dels Àr Àmnet vÀldigt brett och det Àr inte ofta man har enkelt för eller fallenhet för precis allt som detta Àmne omhandlar. Det kan vara svÄrt att förstÄ lÀran om kemi och fysik eftersom vi studerar vÄr vÀrld pÄ en molekylÀr nivÄ och ur ett mikroskopiskt perspektiv. Det liknar inte alls sÀttet vi normalt studerar vÄr omvÀrld pÄ och det kan som sagt göra det hela komplicerat. Förutom att lÀran inom sjÀlva Àmnet kan vara svÄrt att greppa, kan det vara Ànnu svÄrare att studera det i en stor grupp, vilket Àr ett vanligt lÀrosÀtt hÀr i Sverige dÄ vi ofta studerar biologi i skolan eller pÄ universitet i en klass eller större grupp. Att studera i en större grupp gör att lÀraren mÄste anpassa sitt sÀtt att lÀra ut pÄ till alla, och har inte möjlighet att anpassa sig efter varje individ. Alla individer fungerar pÄ olika sÀtt Àr det omöjligt för en lÀrare i en större grupp att lÀra ut pÄ ett sÀtt som Àr optimalt för alla. För att lÀra dig pÄ sÀttet som fungerar för just dig Àr sjÀlvklart det allra bÀsta att lÀra sig av en privatlÀrare, dÀr hÀnsyn inte behöver tas till nÄgon annan eller till den stora gruppen. DÀr kan lÀraren istÀllet anpassa lektionerna just efter dig och dina behov. 

Privatlektioner i biologi i Sverige med Superprof

GÄr du i skolan eller studerar pÄ universitet och behöver hjÀlp inför ett prov eller en examination? Finns det nÄgot speciellt du behöver hjÀlp med, eller helt enkelt bara Àr extra intresserad av och vill lÀra dig mer om? Oavsett vad du letar efter finns det en mÀngd olika privatlektioner inom biologi i Sverige tillgÀngliga att ta del av frÄn lÀrarna pÄ Superprof. Du kan lÀtt fÄ kontakt med en lÀrare online eller genom fysiska privatlektioner beroende pÄ vad som passar dig. Undervisningen pÄ Superprof utförs av vÄra duktiga privatlÀrare runt om i Sverige, och Àr alltid individanpassad. Detta betyder att lÀraren kommer anpassa sig efter just dig och dina mÄl och anvÀnda sig av de inlÀrningssÀtt som passar dig bÀst. Att anpassa undervisningen efter elevens takt och att anvÀnda de inlÀrningsmetoder som passar den specifika eleven bÀst Àr en av de viktigaste uppgifterna för en privatlÀrare, och Àr Àven det som gör den hÀr typen av undervisning sÄ effektiv. Eftersom undervisningen Àr individanpassad lÀr man sig fortare, och eftersom fullt fokus ligger pÄ just dig Àr chansen Àven stor att intresset för det naturvetenskapliga Àmnet ökar. 

Hitta din perfekta privatlÀrare

Oavsett vilken nivÄ du studerar pÄ eller vad dina mÄl med undervisningen Àr har det aldrig varit enklare fÄ en privatlÀrare i biologi i Sverige, eller inom vilket Àmne som helst egentligen. GÄ in pÄ Superprofs hemsida redan idag och starta jakten pÄ din perfekta privatlÀrare. Du kan enkelt söka pÄ biologi och vart du befinner dig rent geografiskt om du letar efter en privatlÀrare som lÀr ut genom fysiska lektioner. Letar du istÀllet efter nÄgon som kan hjÀlpa dig framÄt i dina studier eller djupdyka i Àmnet du vill ha mer kunskap inom kan du söka inom hela landet. MÄnga privatlÀrare erbjuder första lektionstillfÀllet gratis, sÄ att du fÄr möjligheten att prata med dem om vad du Àr ute efter, vad du har för mÄl och vilket eller vilka inlÀrningssÀtt som passar just dig bÀst. Dessa gratis privatlektioner kan Àven hjÀlpa dig att fÄ lite perspektiv och för att hitta den som passar just dig allra bÀst. Börja redan idag med att gÄ in pÄ lÀrarnas profiler och lÀs om dem. Du kan Àven lÀsa recensioner som andra studenter lÀmnat. Din inlÀrning kommer att bli mycket roligare och gÄ fortare samtidigt som lektionstillfÀllena kommer ge dig mycket mer om du studerar med en privatlÀrare som passar just dig, hos oss pÄ Superprof. 

 
FAQ

💰 Vad Ă€r det genomsnittliga priset för en lĂ€rare i Biologi ?

Genomsnittspriset för en kurs i Biologi Ă€r 208 kronor.


Priset skiljer sig pga flera olika faktorer: 

  • Erfarenheten en lĂ€rare har inom Ă€mnet
  • Var kursen Ă€r (online eller hemma) samt beroende pĂ„ geografisk plats
  • kursernas lĂ€ngd och frekvens

97% av lÀrarna erbjuder första kursen gratis.


UpptÀck priserna för lÀrare nÀra dig.

💡 Varför ska jag ta en kurs i Biologi ?

Biologi med en erfaren lÀrare ger dig möjligheten att utvecklas snabbare.


Du vĂ€ljer din lĂ€rare och planerar dina kurser i online eller "offline". 


En kursförfrĂ„gan lĂ„ter dig chatta direkt med lĂ€raren för att organisera lektioner pĂ„ det sĂ€tt som passar er.


VĂ„r sökfunktion hjĂ€lper dig att hitta din nĂ€sta lĂ€rare. Sök bland miljontals lĂ€rare i hela vĂ€rlden eller hitta nĂ„gon som bor nĂ€ra. 


Starta din sökning enkelt, med ett klick.

đŸ’» VĂ„ra lĂ€rare ger undervisning online inom Biologi !

Majoriteten av vĂ„ra lĂ€rare i biologi erbjuder kurser inom


Biologi online.


Tveka inte att konsultera deras annonser eller att sortera i sökresultaten ("webbkamera" -filtret) för att upptĂ€cka kurserna i  Biologi   som finns tillgĂ€ngliga via webbkamera. 

🎓 Hur mĂ„nga lĂ€rare Ă€r tillgĂ€ngliga att ge kurs inom Biologi ?

104 lĂ€rare inom Biologi erbjuder kurser pĂ„ Superprof. 


VÀlj bland alla tillgÀngliga profiler och ta kontakt med dem som du anser passar dina behov och önskemÄl allra bÀst.


VĂ€lj mellan 104 profiler.

✒ Vilket genomsnittsbetyg har vĂ„ra lĂ€rare i Biologi l mottagit?

Bland 10 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg pÄ 5.0 av 5.


Skulle ett problem uppstÄ med undervisningen, Àr kundservice tillgÀnglig pÄ vardagar för att hjÀlpa till att hitta en lösning.


För varje Ă€mne kan du se recensionerna av eleverna.