Utmärkt
recensioner på

Vårt urval av lärare som erbjuder läxhjälp i biologi

Se fler lärare

5.0 /5

Våra lärare med ett genomsnittsbetyg på 5.0 stjärnor baserat på fler än 22 omdömen.

214 kr/h

Bra priser: 97% av biologilärarna erbjuder första lektionen gratis med ett genomsnittspris på 214 kr/h

5 h

Snabba svar! Våra läxhjälpare svarar vanligtvis på din kursförfrågan inom 5h.

Att få hjälp i biologi har aldrig
varit så enkelt

2. Planera dina läxhjälpslektioner i biologi

Diskutera med din lärare för att komma överens om upplägg och tillgänglighet. Schemalägg dina biologilektioner och betala tryggt via vår plattform.

3. Mer än bara biologikurser

Vårt Elevpass ger dig obegränsad tillgång till alla privatlärare och läxhjälpare under en månad. Passa på att upptäcka ny kunskap med fantastiska människor.

Vanliga frågor och svar

💰Vad kostar privatlektioner i biologi ?

Genomsnittspriset för en kurs i biologi är 214 kronor.


Priserna varierar beroende på faktorer som: 

  • Privatlärarens erfarenhet som lärare och inom biologi
  • Var kursen sker (online eller hemma), samt beroende på geografisk plats
  • Kursernas längd och frekvens på lektionerna

97% av lärarna erbjuder första lektionen gratis.


Upptäck priserna för lärare nära dig.

💡 Varför ska jag ta lektioner i Biologi ?

Biologi med en erfaren lärare ger dig möjligheten att utvecklas snabbare.


Du väljer din lärare och planerar kursen och lektionerna tillsammans. Både upplägg och om huruvida nu ska mötas online eller på plats.  


En kursförfrågan låter dig chatta direkt med läraren för att organisera lektioner på det sätt som passar er.


Vår sökfunktion hjälper dig att hitta rätt privatlärare. Sök bland miljontals lärare i hela världen eller hitta någon som bor nära. 


Starta din sökning enkelt, med ett klick.

💻 Kan jag lära mig biologi online?

Majoriteten av våra lärare i biologi erbjuder kurser inom


Biologi lektioner online.


Tveka inte att konsultera deras annonser eller att sortera i sökresultaten ("webbkamera" -filtret) för att upptäcka kurserna i  Biologi   som finns tillgängliga via webbkamera. 

🎓 Hur många lärare är tillgängliga för privatlektioner i biologi ?

136 privatlärare i biologi erbjuder kurser på Superprof. 


Välj bland alla tillgängliga profiler och ta kontakt med dem som du anser passar dina behov och önskemål allra bäst.


Välj mellan 136 profiler.

✒️ Vilket genomsnittsbetyg har våra lärare i biologi ?

Bland 22 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg på 5.0 av 5.


Skulle ett problem uppstå med undervisningen, är vår kundservice alltid tillgänglig på vardagar för att hjälpa till att hitta en lösning så snabbt som möjligt.


För varje ämne kan du se recensionerna av eleverna.

Vill du förbättra dina studieresultat i biologi?

Leta bland alla lärare som erbjuder biologi kurser

Se fler lärare Nu kör vi!

Förbättra dina resultat i biologi med privat läxhjälp

Lär dig mer om naturens liv med en privatlärare i biologi i Sverige

Biologi är naturvetenskap och läran om liv och levande organismer och dess process, funktion, tillväxt och ursprung. Hur skiljer sig olika typer av liv från varandra, och varför krävs olika miljöer och omständigheter för att olika liv ska kunna fortsätta leva? Ämnet biologi är otroligt brett och ämnet innehåller både läran om djur och natur, men också läran om rent kemiska processer som kemi och fysik. Vi studerar allt från olika växt- och djurarter till mikroskopiska universum av celler, virus och bakterier.

Medan vissa elever har fallenhet för biologi och tycker det är superintressant, tycker vissa att det är alldeles för svårt och komplicerat. Mycket biologi är väldigt intressant och fascinerande, men mycket kan också vara invecklat och det gör att elever ofta tappar koncentrationen och intresset. Att ta privatlektioner inom biologi i Sverige kan få dig intresserad och hjälpa dig förstå hur världen omkring dig faktiskt fungerar. Visst låter det spännande?

Vad gör vi när vi studerar biologi?

Biologi är ett naturvetenskapligt ämne som behandlar allt från läran om djur- och växtliv i naturkunskapen, till celler, virus och bakterier inom till exempel kemi och fysik. Det grundar sig i att vi människor vill veta mer om oss själva och vår omvärld. Ämnet biologi är otroligt brett och behandlar allt från stora globala ekosystem till att studera den allra minsta molekylen.

När det kommer till djur och växtliv studerar vi bland annat ekosystem, fotosyntes, olika arters funktioner i relation till vår omvärld, analyserar vårt fotoavtryck och diskuterar hur vi ska anpassa oss och vår livsstil efter världen. Inom fysik och kemi tittar vi på celler, virus och bakterier på en närmre nivå ur ett mikroskopiskt perspektiv. Inom biologin får vi utveckla vår förmåga att studera och utforska biologiska fenomen i vår omvärld. Vi utvecklar förmågan att förstå omvärlden omkring oss och ger oss möjligheten att analysera, värdera och diskutera frågor i samhällsdebatten ur ett biologiskt perspektiv. 

Varför är det viktigt att studera biologi?

  • Hur fungerar levande ting - vi människor, djur och växtarter?
  • Hur påverkar vår livsstil miljön och omvärlden?
  • Vad krävs för en ekologisk hållbar utveckling? Och varför är ekologisk mångfald viktigt?
  • Vilka evolutionära processer ligger till grund för hur världen ser ut idag? 

Detta är bara några av frågorna som behandlas genom studier inom biologi. Studier inom ämnet biologi syftar till att ge oss människor kunskaper och förståelse för hur vi och alla andra levande ting, djur- och växtarter omkring oss fungerar. Det ger oss förståelse för livsstilens betydelse när det kommer till påverkan av miljö och omvärlden. Att studera biologi kan ge oss bättre förståelse för vilka vi är, hur vi är skapade, våra funktioner och vår plats här på jorden. Detta bidrar till förståelse för oss själva och för omvärlden. Kunskaper inom biologi ger oss ett bredare perspektiv, vilket hjälper oss att se världen vi lever i ur olika synvinklar.

Läran om biologi bidrar till vår allmänbildning och gör oss mer medvetna om vad som sker omkring oss. Det gör att vi kan vara mer aktiva i samhällsdebatten, det kan hjälpa oss var vi ska placera oss när det kommer till etiska ställningstaganden och hjälper oss att kunna se saker ur ett rent biologiskt perspektiv. Det breddar våra horisonter och ökar förhoppningsvis intresset för vår respekt och omsorg för allt levande. 

Att studera ämnet biologi är även till stor hjälp när det kommer till läran om hälsa och medicin vilket man kan ha nytta av både arbetsmässigt och privat. Det finns otroligt mycket kunskap att få inom biologins värld, och även om man tror att man kan en hel del finns det alltid mycket mer att lära. 

Att ta privatlektioner i biologi i Sverige kan även hjälpa dig arbetsmässigt i framtiden, om du till exempel funderar på att studera medicin, teknik eller andra naturvetenskapliga ämnen. Det finns otroligt många yrken i landet och även runt om i världen där läran om biologi är fördelaktigt.

Kunskaper inom kemi och fysik är till exempel fördelaktigt att besitta om du vill studera till exempelvis läkare, tandläkare, civilingenjör eller naturvetare. Detta kan även hjälpa dig om ditt intresse är så pass stort att du själv vill studera till lärare inom biologi i framtiden. 

Utmaningarna med biologiska studier 

Att studera biologi kan vara utmanande. Dels är ämnet väldigt brett och det är inte ofta man har enkelt för eller fallenhet för precis allt som detta ämne omhandlar.

Det kan vara svårt att förstå läran om kemi och fysik eftersom vi studerar vår värld på en molekylär nivå och ur ett mikroskopiskt perspektiv. Det liknar inte alls sättet vi normalt studerar vår omvärld på och det kan som sagt göra det hela komplicerat.

Förutom att läran inom själva ämnet kan vara svårt att greppa, kan det vara ännu svårare att studera det i en stor grupp, vilket är ett vanligt lärosätt här i Sverige då vi ofta studerar biologi i skolan eller på universitet i en klass eller större grupp.

Att studera i en större grupp gör att läraren måste anpassa sitt sätt att lära ut på till alla, och har inte möjlighet att anpassa sig efter varje individ. Alla individer fungerar på olika sätt är det omöjligt för en lärare i en större grupp att lära ut på ett sätt som är optimalt för alla.

För att lära dig på sättet som fungerar för just dig är självklart det allra bästa att lära sig av en privatlärare, där hänsyn inte behöver tas till någon annan eller till den stora gruppen. Där kan läraren istället anpassa lektionerna just efter dig och dina behov. 

Privatlektioner i biologi i Sverige med Superprof

Går du i skolan eller studerar på universitet och behöver hjälp inför ett prov eller en examination? Finns det något speciellt du behöver hjälp med, eller helt enkelt bara är extra intresserad av och vill lära dig mer om?

Oavsett vad du letar efter finns det en mängd olika privatlektioner inom biologi i Sverige tillgängliga att ta del av från lärarna på Superprof. Du kan lätt få kontakt med en lärare online eller genom fysiska privatlektioner beroende på vad som passar dig.

Undervisningen på Superprof utförs av våra duktiga privatlärare runt om i Sverige, och är alltid individanpassad. Detta betyder att läraren kommer anpassa sig efter just dig och dina mål och använda sig av de inlärningssätt som passar dig bäst.

Att anpassa undervisningen efter elevens takt och att använda de inlärningsmetoder som passar den specifika eleven bäst är en av de viktigaste uppgifterna för en privatlärare, och är även det som gör den här typen av undervisning så effektiv. Eftersom undervisningen är individanpassad lär man sig fortare, och eftersom fullt fokus ligger på just dig är chansen även stor att intresset för det naturvetenskapliga ämnet ökar. 

Hitta din perfekta privatlärare

Oavsett vilken nivå du studerar på eller vad dina mål med undervisningen är har det aldrig varit enklare få en privatlärare i biologi i Sverige, eller inom vilket ämne som helst egentligen. Gå in på Superprofs hemsida redan idag och starta jakten på din perfekta privatlärare.

Du kan enkelt söka på biologi och vart du befinner dig rent geografiskt om du letar efter en privatlärare som lär ut genom fysiska lektioner. Letar du istället efter någon som kan hjälpa dig framåt i dina studier eller djupdyka i ämnet du vill ha mer kunskap inom kan du söka inom hela landet.

Många privatlärare erbjuder första lektionstillfället gratis, så att du får möjligheten att prata med dem om vad du är ute efter, vad du har för mål och vilket eller vilka inlärningssätt som passar just dig bäst.

Dessa gratis privatlektioner kan även hjälpa dig att få lite perspektiv och för att hitta den som passar just dig allra bäst. Börja redan idag med att gå in på lärarnas profiler och läs om dem. Du kan även läsa recensioner som andra studenter lämnat. Din inlärning kommer att bli mycket roligare och gå fortare samtidigt som lektionstillfällena kommer ge dig mycket mer om du studerar med en privatlärare som passar just dig, hos oss på Superprof. 

Vad vill du lära dig?