Hem
Ge undervisning

Ta privata lektioner med en biologilärare i Uppsala

🥇 Lektioner i biologi
🧬 12 privatlärare tillgängliga
💸 Privatlektioner från 150 kr/h
🔒 Verifierade recensioner

Vilken är din nivå?

Privatundervisning med Superprof

Våra fantastiska lärare i biologi i Uppsala

Se fler lärare

5.0 /5

Privatlärare med ett genomsnitt på 5.0 stjärnor och fler än 2 recensioner.

194 kr/h

Bra priser: 95% av handledarna erbjuder sin första kurs gratis. och den genomsnittliga lektionskostnaden är 194 kr/ hr

4 h

Snabbt som blixt! Våra handledare svarar vanligtvis på under 4 timmar

01

Hitta en lärare i biologi i Uppsala

Rådfråga lärarprofiler fritt och kontakta de handledare som passar dina behov (priser, kvalifikationer, recensioner, hem- eller onlinelektioner)

02

Organisera dina biologilektioner

Kommunicera med din lärare, förklara dina behov och planera er första kurs tillsammans.

03

Upptäck nya upplevelser

Elevpasset ger dig obegränsad tillgång till alla handledare, coacher och masterclasses. Upptäck nya passioner med fantastiska människor.

Kolla in de olika typerna av biologikurser som finns tillgängliga

Anslut till handledare som erbjuder kurser i ditt favoritämne!

Varför studera biologi? 

Livet är det största mysteriet på jorden. Från minsta organism till en fullvuxen människa kan vi se olika livsformer runt oss vart vi än vänder blicken. 

Biologi är detsamma som livsvetenskap och i detta otroligt breda ämne finns det alltid mer att lära. Det finns få saker som är lika uppfyllande som att studera planeten och dess rika liv. 

Ett vanligt missförstånd när det kommer till biologi är att man med sina vita rockar står och dissikerar grodor och analyserar dessa. Detta kan absolut vara ett av alla experiment man tar sig an när man studerar biologi men det finns så mycket mer. När du tar en kurs i biologi kommer du bocka av ett gäng olika områden från genetik till ekologi. 

En stor anledning till att många studerar biologi är just för att det är ett så brett ämne. För dig som vill göra karriär inom biologi så finns det många fördelar och valmöjligheter. Att förstå hur vi som människor fungerar ihop med natur och djuren är extremt viktigt och alltfler börjar engagera sig mot en hållbarare framtid. 

När du tar en kurs med våra privatlärare så kommer du se saker från nya perspektiv och väcka nyfikenheten i dig. Tillsammans utvecklar ni spetskunskaperna du söker och du kommer få ett skräddarsytt schema anpassat till dig och efter dina önskemål. 

Har du bara en allmän bild av biologi och ingen större koll på vad du vill fördjupa eller specialisera dig i så kommer din privatlärare hjälpa dig hitta din passion inom biologi och se till att fokusera på detta. Har du planer på en karriär inom forskning så kommer kunskap inom biologi hjälpa dig i hög grad på resan. 

När vi hör biologi så går tankarna ofta till naturprogram såsom Planet Earth med David Attenborough i spetsen. Fantastiska program och en mycket imponerande individ men biologi är så mycket mer än läran om djur. Biologi tar oss bortanför vår mänskliga kropp och får oss att tänka utanför boxen. Vi lär oss om samband mellan människa och natur, det naturliga kretsloppet och vad vi kan göra för att skapa bästa förutsättningarna för en ljus framtid. 

När du ger dig in i biologi inser du ganska snabbt att livet runt oss ständigt pågår och det finns saker att lära i samma sekund du kliver utanför ditt hus och tar ditt första andetag av syre på morgonen. 

Utmaningar när du studerar biologi 

Med ämnen så pass komplexa som biologi så följer naturligtvis utmaningar. Utan utmaningar växer vi inte och vår kunskap står still, så kurser i biologi är perfekt för den som gillar att utvecklas. Precis som vilken forskning som helst så dyker det upp möjlighet för problemlösning varje steg av processen.

Oavsett om du är nybörjare eller redan påläst inom ämnet så finns det få enkla studiedagar inom biologi, men som i all forskning är det vad som triggar oss att vilja ta ny mark inom ämnet och manar oss att utvecklas. 

Biologi och dess innehåll är oändligt. Med organismers komplexa struktur följer också avancerad hjärngympa. Man kan ganska snabbt förstå sig på vissa grunder och helheter men vill man förstå sig på biologi på djupet krävs det tålamod och ett lösningsorienterat sinne. 

Hursomhelst är det inte bara en massa utmaningar som följer när du studerar biologi. När du dessutom har en av våra duktiga privatlärare vid din sida kommer du ta dig förbi varje hinder och växa som människa efter varje framsteg. 

Vi har lärare i massvis av ämnen. Det finns alltid någon som besitter mer kunskap än oss och som har vandrat liknande vägar som dig förut. En privatlärare upptäcker misstagen i tid och ser saker från perspektiv du annars kanske inte har tillgång till. 

När du tar en kurs med någon av våra privatlärare i biologi är chanserna stora att du nu följer stegen av någon som dedikerat stora delar av sitt liv till ämnet. Att utbildas av någon som verkligen djupdykt i hur världen fungerar och samspelar sparar dig otroligt mycket tid och hjälper dig genom djungeln av biologi. Med rätt lärare från Superprof kommer du utvecklas på ett optimalt vis och kommer att få de verktyg du behöver för att bemästra ämnet. 

När du börjar arbeta ihop med en privatlärare får du dessutom en form av mentor på köpet. Någon du kan ställa frågor till när frågetecken dyker upp istället för att lägga onödig tid på omvägar, tillsammans hittar ni de bästa lösningarna! Utan någon att rådfråga kan det ofta bli frustrerande när saker inte flyter på som man önskar, allt du kan behöva är ett nytt perspektiv från någon med mer kunskap i ämnet. 

Att jobba tillsammans med någon är dessutom många gånger mycket roligare och mer motiverande. Någon att fira dina delmål med och där konstruktiv feedback kommer ges för att se till att planen följs. 

I ett ämne som biologi finns det inget slut på kunskap man kan hämta så när du är färdig med en kurs och känner att du har hittat rätt lärare kommer du med största sannolikhet vilja gå djupare in i ämnet. 

Vad du kan lära dig genom biologi 

I det fantastiskt breda ämnet biologi studerar du saker som evolution, miljövård och bevarandet av vår planet. Genom att ta dig an biologi ger du dig själv en möjlighet att verkligen göra världen en tjänst med din kunskap. Vi behöver fler som jobbar för planeten och livet som rör sig här. När 

du jobbar inom biologi är du i fronttruppen för bevarandet av vår planet och liv, få saker kan bli lika uppfyllande. 

Det vanligaste fokuset för en biolog är klimatförändringar. Med rätt kunskap på rätt poster kommer vi lösa utmaningarna vi står inför i dagens samhälle. Det har aldrig funnits en viktigare

tid än nu när det gäller att ta personligt ansvar för hur vi lever våra liv i samklang med djur och natur. 

För dig som älskar naturen är kurser i biologi ett naturligt val. Du kan resa runt och studera olika ekosystem eller tex fridlysta arter och växter. När man gräver djupt i ämnet förstår man vilken perfektion som pågår omkring oss där minsta avvikelse kan vara förödande för utvecklingen. 

Kanske vill du fokusera på rensningen av havet och har marinbiolog som drömyrke. Möjligheterna är stora och det kommer alltid finnas viktiga områden att fokusera på när det kommer till biologi. Du kommer lära dig hur man på bästa sätt skyddar utsatta arter och växtliv från utrotning. 

Vi som människor är också en stor del av kretsloppet och det är av största vikt vi förstår oss på vår uppgift i det stora hela. Vi är högst upp i näringskedjan vilket innebär att vi både har makten att bryta ner och bygga upp planeten beroende på hur vi väljer att leva våra liv. 

Bioteknik är en gren i biologi som fokuserar på just detta. 

Bioteknik är ett snabbt växande ämnesområde som kombinerar kunskap om organismer med teknik för att använda celler på nya sätt. Det används till exempel för forskning om sjukdomar, att skapa nya material och utveckla grödor som klarar ett förändrat klimat. Utvecklingen av avancerad bioteknik har skapat en värld av möjligheter där medicin, kemi, fysik och matematik har integrerats och blivit ett eget fält. 

Med kunskaper i bioteknik har du möjlighet att jobba för en hållbar värld inom flera viktiga områden, exempelvis att begränsa smittspridning vid sjukdomsutbrott och pandemier. I tider som denna där vi blivit utsatta för covid-19 är det viktigare än någonsin att fler väljer att studera ämnet för att undvika en liknande situation igen, åtminstone se till att vi är bättre förberedda om något liknande skulle inträffa igen. 

Hitta din privatlärare i biologi på Superprof 

Om du befinner dig i Uppsala eller Stockholmsområdet finns det stora möjligheter att utvecklas inom biologi. Vi har just nu 5 aktiva biologilärare i Uppsala och totalt 52 privatlärare i ämnet här i Sverige. 

Oavsett om du hittar din perfekta lärare lokalt eller på annan ort så finns det möjlighet att ta kurser. Är det inget måste för dig att träffa din privatlärare i person så är vårt populäraste alternativ att ta en kurs online. Denna kan du ta hemifrån eller kanske i solskenet från någon av Uppsalas vackra parker. 

När du tar en kurs online behöver du en stabil internetuppkoppling och en fungerande webbkamera, du kan alltså vara igång på nolltid. Både du och din lärare sparar tid och pengar då man slipper transportera sig, dessutom är våra privatlärare extremt flexibla och ofta villiga att planera in kurser på en tid som passar dig.

Med vår moderna och enkla sökfunktion kan du tydligt se vilka lärare som är tillgängliga för ditt valda ämne. Vi rekommenderar dig att scrolla runt och skicka ut dina frågor och önskemål till ett par olika potentiella privatlärare tills du känner att det känns rätt för dig. Då våra lärare erbjuder första timmen gratis har du ytterst lite att förlora när du väljer att ta kurser hos oss. 

Våra kurser kommer dessutom till marknadens bästa priser så gör en sökning idag och vi garanterar att du inte kommer bli besviken!

 

 

FAQ

💰Vad är det genomsnittliga priset för en lektioner i Biologi ?

Det genomsnittliga priset på lektioner på lektioner i Biologi är 194 kr. 


Priset varierar pga olika faktorer: 

  • Din lärares erfarenhet
  • Lektionernas placering: hemma, med läraren eller online
  • Antal lektioner och dess varaktighet

97% av våra lärare erbjuder första kursen gratis 


Hitta en lärare nära dig.

🎯 Varför ska du ta lektioner i Biologi ?

Med hjälp av en lärare i Biologi du kan lära sig snabbare.


Våra privatlärare delar sin expertis så att du kan göra alla ämnen till ditt eget.


En kursförfrågan gör det möjligt för dig att komma i kontakt med lärarna på vår webbplats och samråda med dem om dina lektioner.


Hitta din perfekta lärare idag.

💻 Kan man lära sig Biologi online?

Majoriteten av våra lärare i Biologi erbjuder sina kurser i

Biologi online.


För att söka efter en lärare i Biologi använd "webbkamera"-filtret i vår sökmotor. När detta är gjort hittar du en översikt över lärare som erbjuder undervisning i Biologi via webcam.

🎓 Hur många handledare ger lektioner i Biologi ?

Det finns för närvarande 12 lärare tillgängliga inom Biologi som erbjuder kurser.


Du kan se de olika lärarprofilerna för att hitta den perfekta matchen för dig.

✒️ Hur betygsätts våra lärare i Biologi ?

Mätt över 2 recensioner gav våra elever ett medelbetyg på 5.0 av 5.


Om du har några frågor eller stöter på något är vår kundtjänst redo att hjälpa dig.


Du kan se användarrecensionerna genom denna sidan.