Hem
Ge undervisning

Ekonomikurser i Malmö

🥇 Toppenlärare
💻 3 handledare
🔒 Verifierade profiler
💸 Inga dolda kostnader

Vilken är din nivå?

Privatundervisning med Superprof

Våra bästa Ekonomilärare i Malmö

Se fler lärare

432 kr/h

Bra priser: 95% av privatlärarna erbjuder första kurstimmen gratis. Genomsnittspriset är 432kr/timmen

9 h

Snabba och duktiga! Våra svarar vanligtvis inom 9h

1

Lär dig ekonomi av en expert i Malmö

Sök efter din ekonomilärare bland alla våra annonser och kontakta dem som passar dina kriterier (kostnad, recension, erfarenhet, undervisningsplats).

2

Organisera din Ekonomikurs

Kontakta din lärare inom ekonomi genom kontaktuppgifter som du får när läraren accepterar din kursförfrågan. Planera din första lektioner, skräddarsydda efter din nivå.

3

Upptäck nya möjligheter!

Studentpasset ger dig tillgång till alla våra lärare, mentorer, handledare, experter och coacher på Superprof. Ta chansen och lär dig något nytt!

Se alla våra Ekonomilärare

Bli bättre på ekonomi med hjälp av en expert på Superprof.

Varför ska du lära dig mer inom ekonomi

Vi alla har hört miljoner gånger hur viktigt det är att sätta upp en budget, hur man kan spara tusentals kronor genom att spara pengar genom att hålla inne sin konsumtion. Men varför ska man spara? Ska man bara spara pengarna till nästa år och konsumera då istället? Ska man ha en långsiktig plan för att bygga upp ett stort sparkonto så man kan ha det gott när man går i pension.


Många har tanken att de ska minska på sin konsumtion och spara en tusenlapp i månaden, att lägga dessa pengar på ett sparkonto på banken för att sedan låta de växa till en semester en god pension flera år framåt. Vad många dock glömmer är att vi har ett fenomen som kallas inflation i vårt samhälle. Vad betyder då inflation? Jo det innebär att pengars värde minska över tiden, det kanske känns självklart för många att jämföra med hur lite saker och ting kostade för 50 år sedan jämfört med idag. Men vi har faktiskt rätt stor inflation varje år som man inte märkt av om man inte håller koll. Inflationsmålet för den svenska ekonomin ligger 2% vilket kanske inte låter som speciellt mycket. Men om man tänker att du har 1 miljon kronor kommer denna inflation betyda att efter ca 10 år kommer denna miljon har tappat ca 200 000 kr! När man ställer upp det på det viset känns det helt plötsligt som att det handlar om mycket mer pengar än vad man kan föreställt sig.


Så vad innebär då detta? Hur ska man ställa sig till det här? Ska man inte längre välja att spara sina pengar och istället bränna det man sparat på något extra så som mat, godis eller en ny TV? Självklart är svaret på detta nej, du måste investera dina pengar i någonting.


Många tänker då att man sätter sina pengar på banken och då får ut ränta för detta. Ja du kommer att få en sparränta på detta eftersom banken tar dina pengar och lånar ut dem till andra. Men vad många inte tänker på är att banken har stora vinstmarginaler kring detta jämfört med vad du faktiskt får ut av dem. Det som egentligen händer är att banken tar dina pengar som du lägger in på ett konto hos dem, vilket de investerar åt sig själva, i utbyte så erbjuder banken dig en liten procent av deras vinst på investeringen. Låter det rättvist självklart inte! Med andra ord gör banken det som du själv borde göra, av egentligen ingen anledning får banken tillgång till dina pengar vilket de kan göra affärerna med och utan att knappt dela med sig av vinsten. Många tänker dock att sina pengar är helt försäkrade och att banken inte kan låna ut alla dina pengar, ja det stämmer att en del av dina pengar är försäkrade, dock inte utav banken utan istället från staten. Det stämmer också att banken inte får låna ut alla dina pengar, men en stor majoritet av dina pengar är utlånade till någon som du aldrig träffat eller har någon aning om vad hen håller på med.

Investera dina pengar själv istället!

Efter att ha läst detta hoppas jag att du känner dig motiverad till att istället för att låta banken ta nytta av dina egna förtjänade pengar, ta tag i att investera pengarna själv och ta del av vinsten till dig och ingen annan. Nu efter att ha fått ta del av denna information och kommit underfund till att du inte bara bör ta ditt sparande utan också ditt investerade på allvar. Nu är bara att ställa dig frågan hur du ska investera dina pengar.


Som tur är för dig finns det många olika alternativ för hur man ska investera sina pengar. Det första som kommer på mångas tanke när man säger ordet investering är börsen eller den så kallade aktiemarknaden.


 

Investera dina pengar i aktier eller fonder

Det kanske allra vanligaste sättet att investera sina pengar efter att lägga dem på ett sparkonto (som vi nu kommit överens om inte borde ses som en investering), är att investera i aktier eller fonder. Så vad är då en aktie eller en fond? En aktie betyder att du köper dig en rätt till ägande i det företag som står på aktien, det vill säga att du äger en liten bit av detta företag. Att äga aktier i ett företag innebär då också att du får rätten till att ta del av den vinst som företaget tjänar, denna vinst kallas utdelning och bestäms årligen av bolagets styrelse. Eftersom du investerar pengar i företaget köper du också då med andra ord en liten del av företaget, om du skulle investera stora pengar i ett företag och köpa många aktier kommer du inte längre bara ha rätt till en del av vinsten utan du kommer också att få makt i företaget eftersom du är en ägare. För att få makt i ett börsnoterat aktiebolag kommer förstås att kräva mycket investerade pengar, men det är viktigt att känna till att det är möjligt.Man brukar prata om att man skaffar sig en aktieportfölj, detta innebär att du köper flera olika aktier, exempelvis om du har 10 000 kr som du vill investera bör du inte lägga alla pengar i ett bolag, istället bör du diversifiera din risk i exempelvis 10 olika aktier. Detta innebär att om 9 av 10 bolag går bra kommer du att ha gått med god vinst. Om du istället haft olyckan på din sida och råkat lägga hela ditt investerade belopp i det bolag som gått dåligt kommer du istället gå med förlust.


Man kan säga att det är vad fonder gör, fonder väljer ut ett flertal aktier och diversifierar det investerade kapitalet i dessa aktier. När du köper en fond delas alltså ditt investerade belopp upp på flera olika aktier för att få en lägre risk och en god diversifiering. Det finns massor utav olika typer av fonder, när du köper en fond kan du välja i vilken bransch företagen du investerar i ska vara verksamma. Tror du exempelvis på en värld utan fossila bränslen kan du välja att investera i en miljöfond som endast investerar i bolag utan stor klimatpåverkan. Om du istället tror på dataspelsbranschen kan du välja att investera i en fond som investerat i många av dessa typer av bolag. I utbyte mot att dessa fonder investerar dina pengar åt dig så tar de en liten avgift, denna avgift kan vara ett årligt belopp men det skulle också kunna vara några procent på den vinst som företaget lyckats skapa åt det. I detta fall är det inte längre så som med bankerna att de får ta dina pengar och sedan betala ut en liten slant av vinsten, istället är det fondbolaget som får en slant av vinsten och du får  hem den större delen av vinsten.

Hur väljer man rätt aktier eller fonder?

Hur ska man då lyckas välja rätt fonder och aktier? Det är något som många företag påstår sig kunna göra bra, men få lyckas faktiskt att år efter år gå med vinst trots att de faktiskt har som hela företagside att investera pengar på börsen. Efter många år med otroliga värdeökningar på börsen kan det kännas som att man inte kan välja en felaktig aktie, många trots att de för första gången investerar på börsen känner sig ostoppbara. Tyvärr är det så att många personer som känner denna ostoppbara känsla snabbt blir väldigt brända på börsen. Vi har alltid sett att efter en stor och lång uppgång på börsen följer en stor nedgång, där blir nybörjare hårt brända och förlorar tusentals pengar. Det är ju faktiskt så att varje gång du köper en aktie är det någon som säljer, detta innebär att varje gång du köper en aktie är det någon som istället tycker att aktien inte är värd att hålla kvar. Anledningen till att aktier växer i värde är inte på grund av att pengar kommer från ingenstans, utan eftersom allt fler blir intresserade av att köpa. Problemet med att aktier blir allt mer värda är att de kan falla precis lika snabbt, trots att en aktie idag exempelvis är värd 1000kr garanterar inte att den ens i närheten har samma värde imorgon. Helt enkelt om ingen längre är beredd att betala 1000kr för aktien har den inte det värdet längre, speciellt i ett aktie fall är det svårt att hitta personer som är beredda att köpa aktien vilket leder till ett stort nedfall.


Hur ska man då välja rätt aktie eller fond? Det finns tusentals olika strategier för att hitta de bästa investeringar, det är en av de finaste sakerna med aktieinvestering, nämligen att det finns otroligt många olika strategier som fungerar på olika sätt men som alla fungerar i olika scenarier. Det finns de som följer den kända värdeinvesteraren Warren Buffet, denna investerares strategi är att endast hitta mycket undervärderade bolag som man sedan köper in sig i lite i taget.


Andra väljer att göra en så kallad teknisk analys vilket innebär att man följer en akties tekniska data, det vill säga att man följer hur en akties pris har rört sig under en tid för att försöka förutspå var den är på väg i framtiden.


Men hur ska man då bemästra alla dessa olika tekniker och verkligen sätta de bästa investeringarna?


Lär dig att investera rätt med Superprof:

Superprof är den platform som erbjuder elever och lärare inom ett visst ämne att finna varandra. Är du ute efter en lärare som kan hjälpa dig med att få kunskaper inom investering så finns det här på Superprof. Plattformen är uppbyggd på så sätt att du lätt ska hitta en lärare som passar dig perfekt, för exakt det pris som du är ute efter. Du kan lätt kontakta en lärare inom det ämne du vill få vidare kunskaper inom, ni kan då boka en lektion första lektion som ofta är gratis för att du ska få chansen att få en bild av din lärare utan att behöva betala något.

Så sätt igång redan idag med att börja din resa mot att investera rätt.

FAQ

💸 Vad är kostnaden för en privatundervisning i ekonomi i Malmö?

I Malmö, är genomsnittskostnaden för en läxhjälp i ekonomi 432kr.

 

Kostnaden for privatlektion i ekonomi varierar beroende på olika faktorer t.ex:

  • Lärarens erfarenhet
  • Vad undervisningen sker (via Skype eller en annan stad i närområdet)
  • Hur många lektionstimmar du tar och längden på er kurs
  • Objektivet för din undervisning

97% av alla våra studiecoacher erbjuder första timmen av undervisningen gratis.

Kolla in priserna för våra ekonomi lärare i din närhet.

👨🏼‍⚖️ Hur många läxhjälpare finns tillgängliga i Malmö för att ge lektioner i ekonomi?

I Malmö och närområdet, är 3 lärare i ekonomi tillgängliga för att ge kurs.

 

Du kan kolla igenom lärarnas annonser och välja ekonomi-lärare som passar dina behov.

💻 Hur kan jag ta ekonomi-lektioner online?

Med Superprof kan du lära dig ekonomi online med en privatlärare. Oavsett om du behöver hjälp med att träna inför ett ekonomi-prov, kämpar med ekonomi eller bare önskar att jobba med dina färdigheter inom ekonomi, så kan vi hjälpa dig.

 

Många av våra ekonomivägledare erbjuder privatundervisning. Runt 80% av privatlärarna på Superprof ger ekonomi-kurser online, och de flesta av dem ger sin första undervisningstimme gratis!

 

För att hitta privatlärare online, skriv in ämneskriterierna i sökmotorn och välj webbkamera-filteret för att se tillgängliga lärare som för närvarande erbjuder online-kurser.

 

Onlinekurs via webbkamera ger dig flere fördelar. Du kan planlägga dina timmar så att de passer ditt schema bättre, lektionerna på nätet är oftast billigare eftersom vägledaren inte behöver resa.

 

Hitta en privatlärare som ger onlinelektioner inom ekonomi idag!

✒️ Vilket genomsnittligt betyg har elever gett till ekonomilärare i Malmö?

Eleverna recenserar sina ekonomi-lärare med ett genomsnitt på av 5 från ett utval av omdömen.

 

Vår kundservice på Superprof är tillgängliga (via telefon eller e-mail från måndag - fredag) om du skulle ha några frågor om din undervisning.

👴🏼 Varför borde ta börja med med privatundervisning i ekonomi i Malmö?

Med hjälp av en  ekonomi-lärare lyckas många elever komma över sin rädsla för fysik.

Alla ekonomilektioner med en kvalificerad studiehjälpare ger dig möjligheten att lära dig ekonomi-koncept, enkelt och effektivt.

 

Ta extra undervisning i ekonomi för att lära dig om ekonomi-koncept med en kvalificeradstudiecoach. Att ta hjälp av en lärare kan gör det roligare att lära sig olika fysikbegrepp och terminologi.

 

Oavsett om du vill ta privatlektioner från hemmet eller online, välj din mentor och boka din kurs idag.

 

Genom vår tjänst får du kontakt med din coach för att organisera kursen i fysik, oavsett om du vill lära dig hemifrån eller ta kurs på nätet.

 

Använd vår sökmotor för att hitta din fysiklärare bland 3 mentorer i Malmö.