Utmärkt
recensioner på

Boka en gymnastikkurs med någon av våra fantastiska lärare

Se fler lärare

5.0 /5

Våra fantastiska gympa lärare snittar 5.0 stjärnor baserat på fler än 5 omdömen.

301 kr/h

Privatlektioner gymnastik till ett bra pris. De flesta av gymnastiklärarna bjuder på en gratis lektionstimme! Gymnastiklektioner hos Superprof har ett genomsnittspris på 301kr/h

7 h

Gymnastiklärarna svarar vanligtvis på din förfrågan inom 7h.

Det har aldrig varit enklare att utöva gymnastik

2. En gymnastikkurs anpassad efter dig

Organisera och schemalägg dina gymnastiklektioner tillsammans med din nya privatlärare. Var tydlig med dina önskemål för att få undervisning på dina villkor.

3. Lär dig vad du vill

Lär dig allt och lite till, tack vare Elevpasset. Abonnemanget ger dig möjligheten att kontakta alla lärare inom alla olika ämnen som erbjuds på Superprofs plattform. Vad väntar du på? Boka en kurs redan idag!

Vanliga frågor och svar

💰Vad kostar privatlektioner i gymnastik ?

Genomsnittspriset för en kurs i gymnastik är 301 kronor.


Priserna varierar beroende på faktorer som

 • Privatlärarens erfarenhet inom gymnastik
 • Var kursen sker (online eller hemma), samt beroende på den geografisk platsen
 • Lektionernas längd och frekvens på lektionerna

97% av lärarna erbjuder den första lektionen gratis.


Upptäck priserna för lärare nära dig.

💡 Varför ska jag ta lektioner i Gymnastik ?

Gymnastik med en erfaren lärare är en möjlighet att utvecklas snabbare.


Du väljer din lärare och planerar kursen och lektionerna tillsammans. Både upplägg och om huruvida nu ska mötas online eller på plats.


En kursförfrågan låter dig chatta direkt med läraren för att organisera lektioner på det sätt som passar er.


Vår sökfunktion hjälper dig att hitta rätt privatlärare. Sök bland miljontals lärare i hela världen eller hitta någon som bor nära dig.

Starta din sökning enkelt med ett klick.

💻 Erbjuder gymnastik lärare lektioner online?

Majoriteten av våra lärare i gymnastik erbjuder gymnastik lektioner online.


Tveka inte att konsultera deras annonser eller att sortera i sökresultaten ("webbkamera" -filtret) för att upptäcka lektioner i Gymnastik online.

🎓 Hur många lärare är tillgängliga för privatlektioner i gymnastik ?

21 privatlärare i gymnastik erbjuder att hjälpa dig på Superprof.


Välj bland alla tillgängliga profiler och ta kontakt med dem som du anser passar dina behov och önskemål allra bäst.


Välj mellan 21 lärarprofiler.✒️ Vad är det genomsnittliga betyget för lärare i gymnastik ?

Bland 5 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg på 5.0 av 5.


Skulle ett problem uppstå med undervisningen, är vår kundservice alltid tillgänglig på vardagar för att hjälpa till att hitta en lösning så snabbt som möjligt.


För varje ämne kan du se recensionerna av eleverna.

Boka din gymnastikkurs idag!

Du hittar din nya gympa lärare hos Superprof

Se fler lärare Nu kör vi!

Bli starkare och flexiblare - boka en gymnastikkurs

Privatlektioner i gymnastik

Om du funderar på att börja träna gymnastik har du säkert utforskat möjligheterna nära dig. Gymnastik är väldigt brett och kan syfta till en rad olika träningsformer. Oavsett vilken typ av gymnastik du är intresserad av kan du göra stora framsteg med en personlig tränare.

En PT i gymnastik ser till att du snabbt når dina mål och tränar på ett säkert sätt. Superprof är Sveriges bästa plattform för privatundervisning. Hos oss hittar du personliga tränare i gymnastik nära dig. Ta en titt på plattformen och kom i kontakt med din framtida PT redan idag! 

Vad är gymnastik?

Gymnastiken, dvs övningar i akrobatik och styrka, härstammar från det antika Grekland. Ordet gymnastik kommer från de grekiska orden "gymnos" och "gymnazo" som betyder att träna och öva naken. Johann Christoph Friedrich Gutsmuths, en tysk lärare och pedagog, anses vara gymnastikens gammelfarfar.

År 1793 publicerade han boken « Gymnastik für jugend » (gymnastik för unga). Hans tyska kollega Friedrich Ludwig Jahn, utvecklade den moderna gymnastiken och kallas därför gymnastikens fader. Han var soldat i den preussiska armén i början av 1800-talet.

Efter ett slag där den preussiska armén besegrades kom han på att gymnastikövningar kunde vara fördelaktigt för armén och sannolikt stärka soldaterna både fysiskt och psykiskt. Friedrich Ludwig Jahn öppnade en första institution år 1811 där olika gymnastikövningar lärdes ut. Träningen fokuserade då främst på fysisk hälsa och kondition.

Gymnastik i Sverige

Idag finns det många olika typer av gymnastikkurser i Sverige. Du kanske vill prova den typ av gymnastik man ser på OS? Vill du lära dig lättare övningar för att komma i form? En av de största fördelarna med Superprof är att du kan hitta personliga tränare för alla typer av gymnastik.

Det finns många alternativ för den som vill komma i form, bli vig eller bara skaffa en hälsosam hobby. Hos oss har du dessutom möjligheten att träna hemifrån. Du kan antingen be din PT komma hem till dig, eller göra övningarna via nätet. På vår plattform kan du hitta privatlärare i :

 • Gymnastik för seniorer
 • Gymnastik för barn
 • Gymnastik för gravida
 • Gymnastik efter förlossning
 • Motionsgymnastik
 • Akrobatisk gymnastik
 • Artistisk gymnastik
 • Rytmisk gymnastik
 • Trampolin
 • Truppgymnastik

Fördelar med gymnastik

Det finns enbart fördelar med träning och gymnastik. För det första är gymnastiklektioner väldigt kul. För det andra är fysisk aktivitet A och O för din hälsa. Du bör röra dig dagligen, vare sig det handlar om ett träningspass på gymmet eller en rask promenad.

Det finns ingen exakt "standard" för hur ofta du bör träna. Det kan vara två dagar i veckan eller fem dagar i veckan - allt beror på din ålder, din hälsa, dina mål och dina fysiska förutsättningar. En personlig tränare i gymnastik kan hjälpa dig med ett skräddarsytt träningsprogram. 

Boka en gymnastikkurs på Superprof

Superprof har gymnastikkurser för alla nivåer. Vare sig du du är nybörjare eller tävlat i akrobatisk gymnastik i många år kommer du hitta kursen du söker hos oss. Om du inte vet vilken typ av gymnastik som passar dig kan du alltid prova en gratis provlektion med olika lärare. 99% av lärarna på Superprof bjuder nämligen på den första lektionen!

Handplocka en privatlärare i gymnastik

Om du redan vet vilken typ av gymnastikkurs du vill gå är det dags att välja lärare. Använd sökfunktionen för att hitta personliga tränare i din stad. Du även sortera lärare efter pris och nivå. Sök exempelvis på « gymnastik kurs vuxna ». I lärarnas profiler kan du sedan läsa mer om:

 • Var undervisningen håller till. Om du hittar en lärare som bor nära dig kan du oftast välja var lektionerna ska äga rum. Vill du träna hemma hos dig, hos läraren, utomhus, via nätet eller på ett gym? Om du inte hittar en lärare nära dig kan du alltid söka i andra städer. Många privatlärare undervisar via nätet. 
 • Deras erfarenhet. Behöver du någon med erfarenhet av barn? Söker du en lärare som undervisar i gymnastik på elitnivå? Det är viktigt att du väljer en lärare som har kompetensen du söker. 
 • Utbildning och certifiering. Våra lärare har vitt skilda bakgrunder. Vissa är personliga tränare medan andra är gympa lärare, eller själva tävlat i gymnastik.
 • Pris per lektion. Priserna varierar främst beroende på lärarens erfarenhet och utbildning. Faktorer som plats och din nivå kan också spela in. Lektioner via nätet tenderar exempelvis att vara billigare. Samma sak gäller gymnastik för nybörjare.
 • Tidigare elevers omdömen. På lärarnas profiler kan du se vad andra elever tyckt. Läs igenom alla omdömen innan du bokar din första provlektion. 

Kom igång med gymnastiklektioner redan idag

Tack vare Superprof har du möjligheten att börja med en ny rolig aktivitet redan idag. Allt som återstår är att skicka ett meddelande till läraren du gillar bäst. Vi hoppas att du kommer älska dina gymnastiklektioner och din nya tränare. Ha så kul och lycka till!

Vad vill du lära dig?