Utmärkt
recensioner på

Våra tillgängliga privatlärare i matematik i Umeå

Se fler lärare

5.0 /5

Våra privatlärare i matte har ett snittbetyg på 5.0 stjärnor baserat på fler än 7 recensioner.

196 kr/h

Bra pris: 95% av våra mattelärare i Umeå erbjuder första tillfället gratis. Genomsnittspriset för privata mattelektioner är 196kr/h.

5 h

Snabba experter - Våra matterlärare privat svarar vanligtvis inom 5h.

Det har aldrig varit enklare att få privat mattehjälp

2. Organisera dina privata mattelektioner

Kontakta din mattelärare i Umeå och planera upplägget för undervisningen. Förklara

3. Upptäck nya möjligheter och kunskaper!

Elevpasset ger dig tillgång till alla våra privatlärare, inom alla ämnen. Upptäck nya färdigheter tillsammans med engagerade människor.

Vanliga frågor och svar

💸 Hur mycket kostar privatundervisning i matte i Umeå?

I genomsnitt kostar 196 kr i timmen för privatundervisning i matematik i Umeå.

 

Priset för privatlektioner i matte varierar på grund av olika faktorer:

  • Handledarens erfarenhet och utbildning
  • Var undervisningen sker (online eller hemma hos eleven)
  • Hur ofta du vill ha lektion och längden på er lektion
  • Målsättningen för din undervisning

97% av alla våra mattelärare ger första timmen gratis.

 

Kolla in kostnaderna för våra lärare inom matematik i din stad.

👨🏼‍⚖️ Hur många mattelärare finns tillgängliga i Umeå för att ge läxhjälp i matte?

33 lärare i matematik finns tillgängliga för att ge matematikkurs i Umeå och i närområdet.

 

Du kan bläddra bland lärarnas annonser och kontakta matteläraren som passar dina behov.

 

För att hitta din privatlärare kolla igenom lärarnas annonser för att hitta mer info om deras undervisning.

💻 Är det möjligt att ta lektioner i matte online?

Med Superprof kan du lära dig matte online med en privatlärare. Oavsett om du behöver hjälp med att träna inför tentamen, kämpar med matte eller bare önskar att jobba med dina matematikfärdigheter, så kan vi hjälpa dig.

 

Många av våra mattelärare erbjuder privatundervisning. Runt 80% av privatlärarna på Superprof erbjuder matematikkurser via webbkamera, och de flesta av dem erbjuder sin första undervisningstimme gratis!

 

För att hitta lärare online, skriv in ämneskriterierna i sökmotoren och välj webbkamera-filteret för att se tillgängliga lärare som för närvarande erbjuder online-kurser.

 

Onlinekurs via Skype ger dig flera fördelar. Du kan planlägga dina timmar så att de passer ditt schema bättre, lektionerna på nätet är oftast billigare eftersom läraren inte behöver resa.

 

Hitta en privatlärare som ger undervisning online!

✒️ Hur recenserar eleverna deres läxhjälpare i matematik i Umeå?

Från ett utval av 7 recensioner, gav studenterna deras coach i matematik ett genomsnitt på 5.0 av 5.

 

 

Studenterna recenserar sina mattelärare med ett genomsnitt på 5.0 av fem från ett utval av 7 omdömen.

 

 

Om det skulle uppstå funderingar angående vår tjänst, finns vår kundservice tillgänglig för att hitta en lösning via telefon eller e-mail från måndag - fredag).

 

 

Vår kundservice på Superprof är tillgängliga (via telefon eller e-post alla vardagar) om du skulle ha några frågor om din kurs.

 

👴🏼 Varför borde man sätta igång med extra matteundervisning i Umeå?

Matematik är för många ett av de mest utmanande ämnena under skolan. Flera ungdomer kämpar med matematikämnet under skoltiden. Oavsett om det är på förskolan, grundskolan eller på högre nivå. Därför är studiehjälp i matematik blivit ett eftertraktat svar.

 

Med hjälp av en  mattelärare lyckas många elever komma över sin rädsla för matematik.

 

Alla mattekurser med en erfaren studiehjälpare ger dig möjligheten att lära dig matematiska koncept, enkelt och effektivt.

 

Ta matematikkurser för att lära dig om matematiska koncept med en erfarenmentor. Att ta hjälp av en lärare kan gör det roligare att lära sig olika matematiska begrepp och terminologi.

 

Oavsett om du vill ta privatlektioner hemifrån eller i en annan stad, välj din privatlärare och boka din mattelektion idag.

 

En meddelandetjänst är på plats så att du kan kontakta med din lärare för att planlägga matematikundervisningen och om du vill ha kursen hemma hos dig eller online.

 

Använd vår sökmotor för att hitta din matematiklärare bland 33 studiecoacher i matte i Umeå.

Vill du lära dig matte i Umeå?

Välj bland vårt stora utbud av privatlärare som erbjuder mattehjälp

Se fler lärare Nu kör vi!

Skippa stressen - ta hjälp av en privatlärare i matematik!

Privatlektioner i matematik 

​​Vilka beräkningar användes för att bygga pyramiderna? Hur kan man vara säker på att Eiffeltornet håller för alla besökare? Hur kunde vi landa säkert på månen? Svaret på alla dessa frågor kan du hitta i matematiken. Nyfikna (och intelligenta) människor har löst många av livets största gåtor med hjälp av matematikens kraft. Till synes omöjliga prestationer, som att beräkna klimatförändringar eller “uppfinna” internet - hade varit omöjligt utan matematik. Matematiken är ett viktigt verktyg som hjälpt världen att utvecklas i tusentals år. Det är inte konstigt att matematik som studieområde är så fascinerande och användbart. 

Det finns bara ett problem. Många kämpar med matematiken och tycker att det är det svåraste ämnet i skolan. Matte är komplicerat, men en stor del av elevernas svårigheter kan också bero på bristande pedagogik, samt att lärarna varken har tiden eller förmågan att väcka elevernas intresse.  

Matematiken är ett mycket omtyckt ämne av de som förstår logiken. För dem är matematiken förutsägbar och spännande på samma gång. Det vore alltså inte orimligt av oss att påstå att alla kan bli bra på matte, bara vi får rätt hjälp. I Umeå kan du ta hjälp av en privatlärare som på ett pedagogiskt vis förklarar hur allt hänger ihop och som kan besvara de frågor som du kanske inte vågat ställa på mattelektionerna. Oavsett om du behöver hjälp inför högskoleprovet (kanske för att söka in till läkarlinjen på Umeå universitet?), eller om du bara vill hänga med lite bättre på mattelektionerna i gymnasiet, kan en privatlärare bli din räddande ängel.

På Superprof har vi samlat Umeås alla privatlärare i matematik på ett och samma ställe så att du enkelt och smidigt kan välja den som passar dig bäst!

Ämnet matematik

Du har spenderat mycket tid på matematiken, men vet du vad du förväntas kunna (på gymnasienivå)? Om man inte har målen klart för sig kan det vara svårt att nå dem. Följande kanske kan låta abstrakt, men en privatlärare i matte kommer att kunna förklara närmare vad allt innebär. Enligt skolverket ska matematiklektionerna ge dig förutsättningarna som krävs för att utveckla din förmåga att:

  • Använda och beskriva matematiska begrepp och samband mellan begrepp.
  • Hantera procedurer och lösa uppgifter av standardkaraktär utan och med verktyg.
  • Analysera och lösa olika problem med hjälp av matematik.
  • Tillämpa, formulera och utvärdera matematiska modeller.
  • Föra och följa matematiska resonemang.
  • Kommunicera matematik muntligt, skriftligt och i handling.

Allt detta är så klart lättare sagt än gjort, och det är därför matematiken utgör ett kärnämne i det svenska skolsystemet. Vi har flera år på oss att bygga upp dessa förmågor 

Matematik i naturen

Vi omges av matematiken och använder den i vår vardag, vi tänker bara inte på det. Datorer, flygplan, medicinsk utrustning och programvaror är alla exempel på uppfinningar som vi fått tack vare matematik. Många skulle till och med hävda att naturen och hela universum är matematik. 

Har du någonsin hört talas om det gyllene snittet? Det gyllene snittet handlar om harmoniska proportioner och är ett universellt mått som återfinns i de flesta av världens former och strukturer. Måttet handlar om olika värdens förhållande till varandra - talet heter fi, från den grekiska bokstaven φ. 

Hur räknar man ut det gyllene snittet? När en sträcka delas i en längre del A och en kortare del B så är det gyllene snittet när förhållandet mellan A och B är samma som förhållandet mellan A+B till A. Det gyllene snittet som tal blir 1.618. Om man tar längden på den långa sidan och delar den med längden på den korta sidan får man talet 1,618.

Varför är detta viktigt? Sedan matematikerna upptäckte det gyllene snittet har vi kunnat använda det till vår fördel. Arkitekter använder det gyllene snittet för att utforma byggnader och till och med konstnärer använder proportionerna i sina konstnärliga gestaltningar. En matematikstudent får lära sig allt om detta och mycket mer. Det är hjälpsamt för att förstå matematikens vikt i samhället. 

I naturen finns flera exempel på det gyllene snittet - våra kroppar till exempel. Längden mellan fötterna och huvudet förhåller sig till längden mellan naveln och fötterna med gyllene snittets mått mätt. Här är ytterligare sex skäl att studera matematik.

3 anledningar att studera matematik

1) Bra för för din hjärna

Som matematikstuderande kommer du inte bara att fördjupa dina kunskaper i matematik. När du löser problem, söker samband och tänker logiskt ökar den grå massan i hjärnan och hjärnkapaciteten förbättras. 

 

2) Användbart i verkliga livet

Dina kunskaper i matematik kan tillämpas för att lösa problem i vardagen. Funderar du på att köpa hus? Att navigera i procentsatser och bolåneräntor blir betydligt lättare om du behärskar grundläggande matematik. Matte behövs dessutom i nästan alla yrken (i olika grad). Om du vill bli VD, fastighetsmäklare, revisor, biolog eller forskare måste du känna dig bekväm med siffror. För att summera är det svårt att komma undan matematiken i vardagen. Du kommer utan tvekan vinna på att se över grunderna igen. 

 

3) Hjälper till att förstå världen bättre

När du förstår matematik förstår du också världen vi lever i. Einsteins relativitetsteori till exempel - det vi uppfattar som gravitationskraft, beror i själva verket på krökningen av rum och tid samt jordens och solens påverkan. Att känna till liknande teorier hjälper oss att förstå universum. 

Hitta en privatlärare i matematik

Om du liksom många andra studenter i Umeå, känner ett behov av att fräscha upp mattekunskaperna, kan det bra att göra det med ett proffs. Det är alltid bra att plugga på egen hand, men med en privatlärare utvecklas man snabbare. En privatlärare i matematik kan anpassa lektionerna efter dina svagheter och se till att du fokuserar på det som är viktigast. En privatlärare kommer att ha tid för dig, och noggrant och pedagogiskt förklara de koncept du haft svårt att förstå - något som vanliga lärare sällan har tid med. Istället för att kämpa på egen hand, kommer din privatlärare vara vid din sida varje minut, och hjälpa dig nå dina mål. 

Med en privatlärare har du möjlighet att utforma dina egna lektioner. Du kan bestämma hur ofta ni ska ses, var lektionerna hålls och vad ni ska läsa. Du kan även be läraren ge dig uppgifter som du löser på egen hand mellan kortare lektioner - allt beror på din nivå och dina önskemål.

När man väljer en privatlärare bör personlighet vara en avgörande faktor. Eftersom man kommer spendera mycket tid tillsammans är det viktigt att man trivs ihop.

Superprofs privatlärare i Umeå har alla olika bakgrund. Vissa är erfarna mattelärare medan andra är matematikstudenter på Umeå universitet. Priset varierar beroende på lärarens erfarenhet och på din egen nivå. Att en lärare är billigare betyder inte att undervisningen är av lägre kvalitet. Oftast beror det på att läraren själv är student och kanske är ny som privatlärare på Superprof. De som undervisat en längre tid i Umeå har ofta recensioner på sin profil som du kan läsa för att ta reda på mer information om upplägget. Många lärare i Umeå bjuder på den första lektionen vilket betyder att du kostnadsfritt kan testa en lektion och se om det känns bra!

Gör dig själv en tjänst och boka in en privatlektion så snart du hittat din ultimata mattelärare. Matematik är aldrig slöseri med tid och du kommer garanterat ha nytta av dina nya kunskaper väldigt snart!

 

Vad vill du lära dig?