Utmärkt
recensioner på

Våra fantastiska privatlärare och deras statistikkurser i Göteborg

Se fler lärare

5.0 /5

Våra statistiklärare har 5.0 stjärnor baserat på fler än 3 elevrecensioner.

212 kr/h

Statistiklektioner kostar i genomsnitt 212 kr/h. Många erbjuder första lektionen gratis.

7 h

Snabba och professionella. Våra statistik lärare svarar vanligtvis inom 7h.

Att lära sig statistik i Göteborg! har
aldrig varit så lätt!

2. Planera upplägget tillsammans

När din kursförfrågan godkänts får du kontaktuppgifter, och du kan planera statistikkursen ihop med din lärare.

3. Upptäck ännu fler möjligheter

Med elevpasset får du tillgång till alla lärares kontaktuppgifter, och du kan hitta privatlärare i fler ämnen. T.ex. så som matematik.

Vanliga frågor och svar

💸 Vad är det genomsnittliga priset för en statistiklektioner lektion i i Göteborg?

Det genomsnittliga priset för Statistiklektioner i Göteborg är 212 kr.

Priset varierar beroende på:

  • Vad din lärare i Statistik har för erfarenhet
  • Lektionens plats: hemma eller online, samt den geografiska platsen
  • Lektionernas längd och frekvens

97% av våra lärare erbjuder den första kursen gratis.


Upptäck priserna för lärare nära dig i (0).

🎯Varför ska du ta Statistiklektioner i Göteborg?

Med hjälp av en erfaren lärare i Statistik har du möjlighet att utvecklas snabbare.


Du väljer själv din lärare och ihop planerar ni om lektionerna ska ske ansikte mot ansikte eller online på distans.


En kursförfrågan gör det möjligt för dig att komma i kontakt med våra lärare direkt för att välja och organisera dina lektioner med fullständig sinnesro.


Vår sökmotor tillåter dig att söka bland hundratals lärare för att hitta den som passar perfekt för just dig i Göteborg.


Starta enkelt din sökning med bara ett klick.

💻 Erbjuder statistik lärare distanskurser?

Majoriteten av våra lärare i Statistik erbjuder statistiklektioner online.

Läs i lärarens annons eller använd vår sökfunktion genom att filtrera på online för att hitta Statistik lektioner som är tillgängliga via webbkamera.

🎓Hur många Statistiklärare ger lektioner i Göteborg?

Det finns för närvarande 38lärare i Statistik som erbjuder kurser i Göteborg.


Du kan söka bland de olika lärarprofilerna för att hitta den som bäst passar dina förväntningar i Göteborg.


Välj din kurs från fler än 38-profiler.

✒️ Vilket genomsnittligt betyg ges till Statistiklärare i i Göteborg?

I ett urval av 3 betyg ger elever ett medelbetyg på 5.0 av 5.


Om du har några frågor eller stöter på något problem är vår kundtjänst redo att hjälpa dig.


Läs mer om de vanligaste frågorna.

Vill du lära dig statistik i Göteborg?

Välj bland vårt stora utbud av statistiklärare i Göteborg!

Se fler lärare Nu kör vi!

Anta utmaningen - boka en kurs statistik i Göteborg!

Fördjupa dina kunskaper i statistik

Behöver du stöd i statistik? Vare sig du studerar statistik på högstadiet, gymnasiet eller på Göteborgs universitet kan det vara klokt att investera i privatlektioner. Det kan vara svårt att ensam ta sig ur en ond cirkel, särskilt när det gäller ett matematiskt ämne som statistik. På Superprof hittar du engagerade statistiklärare nära dig som kan underlätta inlärningen och pedagogiskt förklara begrepp och formler du inte förstår. Att i lugn och ro reda ut oklarheter tillsammans med ett proffs kan snabbt få poletten att trilla ner. Nedan går vi igenom ämnet statistik, fördelarna med att förbättra dina kunskaper samt praktisk info om hur du bokar din första statistiklektion i Göteborg - nu kan du andas ut!

Vad är statistik?

Som du säkert märkt stöter vi på statistik i alla dess former dagligen. Statistik används i tidningsartiklar, i reklam för skönhetsprodukter eller för att presentera olika forskningsresultat. Datan kan vara insamlad och tolkad av en neutral myndighet, t.ex av den statliga förvaltningsmyndigheten statistiska centralbyrån (SCB), eller användas i syfte att stödja en åsikt, få konsumenter att köpa en viss produkt eller få väljare att rösta på ett visst parti. Statistik presenteras som bevis men kan vara missvisande beroende på källans intentioner och hur insamlingen och analysen gått till. Statistikens färgglada och animerade diagram och grafer fångar vår uppmärksamhet i nyhetssändningar och i reklam - men kan majoriteten av Sveriges befolkning verkligen skilja på tvivelaktig och välgrundade resultat?

Statistiken är ett viktigt redskap för att hjälpa oss att förstå vårt samhälle. Att lära sig att läsa statistik och ifrågasätta bakomliggande motiv är avgörande för att vi ska kunna ta välgrundade beslut. 

Varför är statistiken viktigt för samhället?

Statistisk information är mycket viktig i alla typer av samhällen. Men varför är det så? Statistiken hjälper oss att följa förändringar i samhället och se vad som fungerar bra och vad som fungerar mindre bra. Bra statistik hjälper regeringar, företag, medicinsk forskning och även enskilda personer att ta bra beslut. Själva beslutsfattandet är beroende av korrekt och objektiv information vilket är en av demokratins grundpelare. Men vad har statistik med demokrati att göra? Jo, transparent och korrekt statistik gör det möjligt för medborgare att förstå hur det står till med landet och bedöma hur regeringen presterar.

 

Samhället kräver i allt högre grad konkreta bevis. Siffror och statistik har aldrig varit mer efterfrågat. Om du som privatperson blir mer kunnig inom statistik bidrar du till att minska konsekvenserna av desinformation. Ju fler som lär sig att källkritiskt granska statistik, desto fler är rustade att ta del av viktiga samhällsdebatter. 

 

Varför är statistik svårt?

När man undersöker orsakerna till varför elever har svårigheter med statistik tycks mycket handla om matteångest. Statistik är en matematisk gren och innebär en del formler och statistiska begrepp som låter komplicerade och kan avskräcka. Många av formlerna som används inom statistik kan enbart tillämpas i specifika situationer. Det är därför viktigt att man lär sig i vilka sammanhang en viss formel ska användas. När man väl kan avgöra vilken formel som ska tillämpas behöver man egentligen bara fylla i med siffror och använda grundläggande matematik. Om du tillhör de som kämpar i skolan kan det vara en bra idé att kontakta en privatlärare i Göteborg - statistik behöver inte alls vara svårt om det lärs ut på rätt sätt. 

 

En bidragande orsak till förvirring och ångest är att statistik i skolan ofta lärs ut ur sitt sammanhang. Liksom matematik kan statistik kännas abstrakt, och det är därför en stor fördel om undervisningen innehåller tydliga exempel och att eleverna tillåts göra egna statistiska undersökningar - learning by doing.

Studera statistik i Göteborg

För den som däremot inte räds statistik och gärna vill satsa på en karriär inom statistik kan vi inte göra annat än att gratulera! En universitetsexamen i statistik ger dig en djup och bred teoretisk förståelse för statistik, men med ett fokus på praktiska tillämpningar. Som student får du chansen att studera metoder för datainsamling, riskberäkningar, miljö- och rumslig statistik, algoritmiska tillämpningar samt matematiska teorier och metoder.

En kandidatexamen ger dig kunskap och erfarenhet som gör dig attraktiv inom en rad olika sektorer i Sverige och på den internationella arbetsmarknaden. Du som bor i Göteborg har ingen anledning att tveka. På Göteborgs universitet kan du läsa fristående kurser på 90 hp, från grund- till fördjupningsnivå som tillsammans med andra ämnen ger dig en kandidatexamen i statistik. En examen i statistik leder till goda jobbmöjligheter inom en rad branscher, bekväma arbetstider och hög lön. 

Ta privatlektioner i Göteborg

Oavsett om du hatar eller älskar statistik kan det ibland vara smart att ta privatlektioner. Om du har svårigheter i skolan kan en privatlärare i Göteborg hjälpa dig att minska stressen inför prov och lyckas med läxor eller uppsatser. För dig som studerar på avancerad nivå och vill prestera bättre kan några privatlektioner ge dig fördjupad kunskap och de redskap du behöver för att utvecklas snabbare. Det enklaste sättet att hitta den perfekta statistikläraren i Göteborg är göra en sökning på Superprof. På vår plattform hittar du engagerade och pedagogiska lärare nära dig! Tillsammans kan ni lägga upp en skräddarsydd kursplan som tar hänsyn till din nivå och dina mål - lösningen är bara några klick bort! 

Hitta den perfekta statistikläraren 

På Superprof hittar du inte bara privatlärare i Göteborgs alla stadsdelar, du hittar också en rad olika typer av lärare. Vissa privatlärare är själva studenter men med en passion och talang i ämnet vilket gör dem till de perfekta stöttepelarna i dina studier. Andra är utbildade statistiker,  eller mattelärare med lång erfarenhet av undervisning. Priset på dina privatlektioner varierar i regel beroende på lärarens erfarenhet och på din nivå. Om du går på högstadiet eller gymnasiet och kan ta lektioner med en duktig student blir prislappen antagligen billigare än om du studerar på hög nivå och behöver hjälp av en utbildad och erfaren matematiklärare eller yrkesverksam statistiker. Glöm dock inte att en eller några privatlektioner kan vara allt du behöver för att ta dig ur en ond cirkel. Att ta hjälp innan det är försent kan underlätta din vardag avsevärt och ge dig bättre förutsättningar för framtiden. Privatlektioner är en bra investering som inte alls behöver bli dyrt. Så, nu är det dags att spana in lärarna! Läs igenom alla profiler med tillhörande recensioner för att få en uppfattningen om vilken lärare som passar dig bäst. När du hittat din eller dina favoriter i Göteborg kan du sedan kolla om de erbjuder en gratis provlektion. Med en kostnadsfri lektion kommer du kunna testa om privatlektioner är något för dig. Du kan ofta välja om lektionen ska ske online eller hemma hos dig/läraren. Om du inte hittar en lärare nära där, eller föredrar att utforska hela Sveriges utbud av privatlärare i statistik är det inga problem. På Superprof kan du välja distansundervisning och ta en lärare som bor utanför Göteborg om du så skulle vilja!

 

Ta chansen att utvecklas med ett proffs - spana in dina alternativ och boka en privatlektion i Göteborg redan idag, vi lovar att du inte kommer ångra dig!

Vad vill du lära dig?