Hem
Ge undervisning
,
Sök i närheten av mig Online

Top ville

Hem
Ge undervisning
Utmärkt
recensioner på

Våra fantastiska Svensklärare i Helsingborg

Se fler lärare

5.0 /5

Privatlärare med ett genomsnitt på 5.0 stjärnor och mer än 1 evalueringer.

229 kr/h

Bra priser: 95% av privatlärarna erbjuder första lektionen gratis. I genomsnitt kostar det 229 kr/h.

3 h

Bra kommunikation! Våra privatlärare svarar vanligtvis inom 3h.

Det har aldrig varit enklare att lära sig något nytt!

2. Organisera din svenskaundervisning

Tillsammans med läraren kan du lägga upp planen för kursen, målsättning, hur ofta, när och var ni ska ses. Bästa sättet att behålla studiemotivationen på!

3. Upptäck nya möjligheter!

Elevpasset ger dig tillgång till alla våra privatlärare, inte endast i svenska. Utforska våra ämnen, och kanske hittar du din nästa passion och hobby?

FAQ

💸Vad är det genomsnittliga priset för en Svenskalektion i Helsingborg?

Det genomsnittliga priset för Svenskalektioner i Helsingborg är 229 kr. 


Priset varierar pga olika faktorer: 

  • Vad din lärare i Svenska har för erfarenhet
  • Lektionernas placering: hemma, möte på plats i Helsingborg med läraren eller online
  • Antal lektioner under kursen och dess längd

97% av våra lärare i Svenska erbjuder första kursen gratis 


Hitta en lärare nära dig.

🎯Varför ska du ta Svenskalektioner i Helsingborg?

Med hjälp av en lärare i Helsingborg kan du lära sig Svenska snabbare.


Våra privatlärare delar sin expertis så att du kan göra alla ämnen till ditt eget.


En kursförfrågan gör det möjligt för dig att komma i kontakt med lärarna på vår webbplats och samråda med dem om dina lektioner i Helsingborg.


Hitta din perfekta lärare idag.

💻Kan man lära sig Svenska online?

Majoriteten av våra lärare i Svenska erbjuder sina kurser i

Svenska online.


Om du inte hittar rätt privatlärare i Helsingborg kan du söka på alla som ger kurser online. För att söka efter en lärare i Svenska använd "webbkamera"-filtret i vår sökmotor. När detta är gjort hittar du en översikt över lärare som erbjuder undervisning i Svenska via webcam.

🎓Hur många lärare i Svenska ger lektioner i Helsingborg?

Det finns för närvarande 21 lärare i Svenska som erbjuder kurser i Helsingborg.


Du kan se de olika lärarprofilerna för att hitta den perfekta matchen för dig.

✒️Hur betygsätts våra lärare i Svenska?

Mätt över 1 recensioner gav våra elever i Helsingborg  ett medelbetyg på 5.0 av 5 för deras lektioner i Svenska.


Om du har några frågor eller stöter på något är vår kundtjänst redo att hjälpa dig.


Du kan se användarrecensionerna genom denna sidan.

Vad vill du lära dig?

Välj mellan våra många talangfulla lärare!

Se fler lärare Nu kör vi!

Välj själv över innehållet i en kurs med en svenska lärare privat i Helsingborg!

Hitta den perfekta svenskaläraren

De flesta skolelever vet att svenska (tillsammans med matematik och engelska) är ett obligatoriskt kärnämnen för alla gymnasieutbildningar. Med ämnet svenska avses det svenska språket, men eftersom svenska är vårt modersmål ser lektionerna lite annorlunda ut jämfört med engelskalektionerna. Medan en lektion i engelska främst handlar om grammatik, ordförråd och uttal, fokuserar svenskaundervisningen snarare på textanalys, retorik, litteratur och kommunikation. Enligt skolverket ska svenskalektionerna stärka den personliga och kulturella identiteten, utveckla tänkandet, kreativiteten och förmågan till analys och ställningstagande.

 

Bland Helsingborgs 150 000 invånare finns det garanterat en del som kämpar med svenskan, men som tur finns det hjälp att få! I Helsingborg kan du läsa svenska på Komvux eller via siter som Superprof. Kanske drömmer du om en karriär som kommunikatör? Eller kanske vill du bli Helsingborgs nästa deckar-stjärna? Oavsett vad du har för drömmar, kan svenskalektioner hjälpa dig nå dina mål!

 

Eftersom svenska är ett av de ämnen som vi studerar mest, ska vi titta närmare på vad du får ut av svenskalektionerna, utmaningarna eleverna står inför samt hur privatundervisning kan hjälpa till parallellt med skolan. 

Varför är det viktigt att läsa svenska?

På svenskatimmarna lär man sig färdigheter som man sedan har användning av livet ut. Det svenska språket är otroligt nyanserat och komplext vilket kräver en djup förståelse om man vill behärska det till fullo (och det vill man ju!). Att vara bra på svenska hjälper oss att lättare kommunicera och bearbeta den information som vi dagligen ställs inför. Oavsett om det gäller uttryck i tal eller skrift, siktar svenskalektionerna på att lära oss förstå innebörden och tolka talaren eller skribentens budskap. 

 

Man kan också hävda att det är viktigt att studera svenska eftersom man måste. Om du vill ha ett högt betyg, en universitetsutbildning och ett bra jobb kan du inte försumma svenskan eftersom alla dessa står och faller med hur väl du kan uttrycka dig i tal och skrift. Om du däremot väljer att inte satsa lika hårt på exempelvis naturvetenskapen, har det sannolikt inte någon större påverkan på framtiden - men svenskan är ett ämne som helt enkelt måste prioriteras. 

Utmaningar i svenskan

Om vårt modersmål vore enkelt eller irrelevant för framtiden skulle vi inte behöva läsa det under hela vår skolgång. Ingen har påstått att ämnet svenska är enkelt, men alla kan bli bra trots att det kanske inte känns så just nu. Eftersom dina prestationer i svenska till viss del bedöms efter din förmåga att argumentera, analysera, och diskutera kan det vara svårt att förstå vad man ska plugga. Svenska är inte lika svart och vitt som exempelvis kemi eller fysik, vilket kan vara frustrerande för matematiskt sinnade elever.

 

Att måsta prata inför en klass, ställa frågor i gruppdiskussioner eller hålla tal, kan känns jobbigt för elever som är blyga eller som helt enkelt kommer från en miljö där man inte diskuterar sina känslor eller åsikter inför andra. Vissa skulle kanske påstå att självförtroendet som krävs är medfött och inte går att öva fram, men det stämmer inte. En sak som kan hjälpa är att bete sig som att man gillar att tala inför andra. Fokuset på dig släpper när klassen ser att du är bekväm. Dessutom är dina klasskompisar garanterat upptagna med att förbereda sina frågor eller sin egen presentation - det finns alltså ingen anledning att stressa. Många introverta elever har på detta sätt lyckats bli av med sin nervositet och t.o.m börjat gilla att tala inför en klass. 

 

Ibland kanske det känns som att du inte har något att säga eller skriva och då kan man känna sig pressad, men vi har alla åsikter och idéer - vi har bara olika vana att uttrycka dem. 

 

För att kunna uttrycka sin åsikter (både i tal och skrift) krävs det att man ställer sig själv de rätta frågorna. Vad tycker jag om det här? Är det bra eller dåligt? Varför? Varför har det blivit så här? Vad kommer konsekvenserna att bli? Om man börjar så, brukar skrivkrampen tillslut lossna. Öva, öva, öva!

Privatundervisning i svenska

Privatlärare kan vara en bra resurs för den som behöver extra motivation och stöd - oavsett om du går på gymnasiet eller universitetet.  Med en privatlärare får du en skräddarsydd undervisning som förhoppningsvis kan ge dig nya perspektiv på delarna du kämpat med. I en vanlig skolklass tar man del av samma undervisning och metodik oavsett behov, och det finns inga garantier för att läraren har tid eller resurser att hjälpa dig på en individuell nivå. Stora klasser, ett fullspäckat schema, och mycket pappersarbete hindrar lärare från att se varje elev vilket är trist, men förståeligt.

 

Alla lär sig inte på samma sätt, och en annan metodik kan göra stor skillnad för hur bra man presterar (och hur kul man tycker svenskan är). Privatundervisning är dock inte bara för elever som har de svårt i skolan. I grund och botten handlar privatundervisning om att hjälpa elever att nå sin fulla potential. Detta gäller så klart även de mest ambitiösa. Om man vill få högst betyg på en viss tenta eller om man övar inför högskoleprovet kan privatundervisning spela en avgörande roll.

Hitta en privatlärare i Helsingborg

Ämnet svenska kanske är svårt, men att komma igång med privatlektioner i Helsingborg är lätt! 

 

På Superprof har vi listat alla tillgängliga svenskalärare nära dig. De kan vanligtvis både hålla lektioner hemma hos sig, hos dig eller online. Om du skrollar igenom alla olika profiler ser du snabbt att varje lärare har en unik bakgrund, specialitet eller metodik - det finns någon för alla. Priset varierar främst beroende på lärarens erfarenhet. En lärare som undervisat i svenska i Helsingborg under hela sitt vuxna liv tar i regel lite mer betalt än en student i svensk litteratur. Detta behöver dock inte betyda att den yngre läraren inte är lika kompetent att hjälpa dig med just det du vill bli bättre på.

 

En sak man inte får glömma är att det är viktigt att gilla sin lärare och känna sig bekväm med metodiken. En lärare kan ha världens finaste meriter men ändå inte lyckas väcka ditt intresse för svenskan, så utnyttja den första gratislektionen (precis, många lärare bjuder på den första timmen) för att ta reda på om ni klickar! Om du vill vara ännu säkrare på ditt val innan du bokar den första lektionen kan du läsa igenom lärarens recensioner från tidigare elever - där kan du hitta mycket info om hur upplägget ser ut och hur läraren är som person. 

 

Skulle det vara så att ingen av lärarna i Helsingborg inspirerar dig kan du alltid utöka sökningen till hela Sverige. De flesta lärare kan hålla lektionerna online vilket betyder att du har tusentals lärare att välja bland! Vi på Superprof önskar dig lycka till med svenskan och alla dina framtida studier! Vi är säkra på att du snart kommer tacka dig själv för att du valde att investera i privatlektioner!

Vad vill du lära dig?