Hem
Ge undervisning
,
Sök i närheten av mig Online

Top ville

Hem
Ge undervisning

Våra fantastiska Svensklärare i Lund

Se fler lärare

5.0 /5

Privatlärare med ett genomsnitt på 5.0 stjärnor och mer än 2 evalueringer.

214 kr/h

Bra priser: 95% av privatlärarna erbjuder första lektionen gratis. I genomsnitt kostar det 214 kr/h.

3 h

Bra kommunikation! Våra privatlärare svarar vanligtvis inom 3h.

Det har aldrig varit enklare att lära sig något nytt!

2. Organisera din svenskaundervisning

Tillsammans med läraren kan du lägga upp planen för kursen, målsättning, hur ofta, när och var ni ska ses. Bästa sättet att behålla studiemotivationen på!

3. Upptäck nya möjligheter!

Elevpasset ger dig tillgång till alla våra privatlärare, inte endast i svenska. Utforska våra ämnen, och kanske hittar du din nästa passion och hobby?

FAQ

💸Vad är det genomsnittliga priset för en Svenskalektion i Lund?

Det genomsnittliga priset för Svenskalektioner i Lund är 214 kr. 


Priset varierar pga olika faktorer: 

 • Vad din lärare i Svenska har för erfarenhet
 • Lektionernas placering: hemma, möte på plats i Lund med läraren eller online
 • Antal lektioner under kursen och dess längd

97% av våra lärare i Svenska erbjuder första kursen gratis 


Hitta en lärare nära dig.

🎯Varför ska du ta Svenskalektioner i Lund?

Med hjälp av en lärare i Lund kan du lära sig Svenska snabbare.


Våra privatlärare delar sin expertis så att du kan göra alla ämnen till ditt eget.


En kursförfrågan gör det möjligt för dig att komma i kontakt med lärarna på vår webbplats och samråda med dem om dina lektioner i Lund.


Hitta din perfekta lärare idag.

💻Kan man lära sig Svenska online?

Majoriteten av våra lärare i Svenska erbjuder sina kurser i

Svenska online.


Om du inte hittar rätt privatlärare i Lund kan du söka på alla som ger kurser online. För att söka efter en lärare i Svenska använd "webbkamera"-filtret i vår sökmotor. När detta är gjort hittar du en översikt över lärare som erbjuder undervisning i Svenska via webcam.

🎓Hur många lärare i Svenska ger lektioner i Lund?

Det finns för närvarande 17 lärare i Svenska som erbjuder kurser i Lund.


Du kan se de olika lärarprofilerna för att hitta den perfekta matchen för dig.

✒️Hur betygsätts våra lärare i Svenska?

Mätt över 2 recensioner gav våra elever i Lund  ett medelbetyg på 5.0 av 5 för deras lektioner i Svenska.


Om du har några frågor eller stöter på något är vår kundtjänst redo att hjälpa dig.


Du kan se användarrecensionerna genom denna sidan.

Vad vill du lära dig?

Välj mellan våra många talangfulla lärare!

Se fler lärare Nu kör vi!

Bli proffs på textanalys eller retorik  - skaffa en svenska lärare privat!

Ämnet svenska omfattar ett brett spektrum av discipliner utöver att läsa och skriva. Goda kunskaper i svenska hjälper oss att förstå vår omvärld, våra medmänniskor och oss själva. Språket är vårt främsta redskap för att kommunicera med andra, formulera tankar och skaffa oss kunskap om saker och ting. 

 

Litteraturen vi läser på svenskalektionerna är mer än bara berättelser. Den hjälper oss att se händelser, tidsepoker, samhällen och kulturer ur nya perspektiv. 

 

Ämnet svenska ger dig viktiga färdigheter som hjälper dig att utvecklas i dina studier, privat och på jobbet. För den som bemästrar språket är ingenting omöjligt, så vad väntar du på? För dig som bor i Lund och kämpar med svenskan på gymnasiet, inför ett högskoleprov eller på universitetet har vi goda nyheter - på Superprof kan du hitta det stöd du behöver för att nå dina mål! 

Att vara bra på svenska - vad innebär det?

Eftersom du till stor del bedöms efter din förmåga att analysera, resonera, redogöra och diskutera, kan det vara svårt att få grepp om vad exakt som förväntas av dig. Svenska är inte som matematik där det endast finns ett korrekt svar. Att lära sig uttrycka sig i tal och skrift är mer abstrakt. 

 

Enligt skolverket ska svenskalektionerna hjälpa dig att:

 • Tala inför andra samt delta i samtal och diskussioner 
 • Skapa och framföra språkriktiga texter 
 • Tillämpa den retoriska arbetsprocessen (att kunna strukturera och planera en muntlig eller skriftlig framställning anpassat efter mottagare och syfte)
 • Kritiskt granska samt reflektera över texter
 • Få kunskap om svensk och internationell skönlitteratur
 • Identifiera och tillämpa olika berättartekniska, stilistiska drag och genrer
 • Förstå det svenska språkets uppbyggnad
 • Få kunskap om svensk språkhistoria

Vad får man ut av svenskan?

Till skillnad från de flesta andra skolämnen är svenskan något du har nytta av varje dag. Ämnen som psykologi, ekonomi eller historia är naturligtvis också viktigt för allmänbildningen, men inte riktigt på samma sätt. 

 

Svenskan är grundläggande. När du behärskar svenska blir det lättare att lyckas i andra ämnen också. Att korrekt tolka kurslitteratur, redogöra för dina åsikter samt skriva på ett strukturerat och sammanhängande sätt, bidrar starkt till ett bra betyg oavsett om uppsatsen handlar om Sovjetunionens fall eller anknytningsteorin. 

 

Sedan 2010 är det obligatoriskt att ha minst godkänt i Matematik A, Engelska A samt Svenska A+B. Utan godkänt i svenska får du alltså inget slutbetyg från gymnasiet och kan därför inte söka in till universitetet. På universitetet är det ännu viktigare att kunna uttrycka sig i tal och skrift, så om du kämpar redan nu kanske det är det dags att undersöka dina alternativ. 

Tips på hur man blir bättre på svenska

Att läsa en mängd olika böcker - fakta eller fiktion, poesi eller prosa - hjälper dig att vidga dina vyer. Du får nya perspektiv när du upptäcker världen genom någon annans ögon. Om du tittar mycket på film och serier kommer du även tycka om att läsa - bara du hittar rätt bok. En bok är ju egentligen som en väldigt lång film, den enda skillnaden är att du inte ser eller hör karaktärerna (förutom i ditt huvud förstås). Du kan dessutom inte hålla på med något annat samtidigt, som att skrolla på Instagram - men det kanske är bra?

 

Studier har visar att daglig läsning ökar din emotionella intelligens. Att följa olika karaktärer hjälper dig att se likheter med dig själv och andra människor. Karaktären du läser om kanske verkar väldigt annorlunda vid första anblick, men ju mer du läser upptäcker att ni delar många rädslor, tankar och drivkrafter. 

 

När du läser använder du aktivt ditt kritiska tänkande. I alla historier uppstår problem eller konflikter, och genom att ta del av dem, upptäcker du vad du tycker, och hur du själv skulle ha agerat i samma situation. Du utvecklar även ditt ordförråd när du läser, helt utan att anstränga dig. Det är bara att njuta av läsningen!

 

Det är inte lätt att skapa nya vanor även om man vet att det gynnar en både privat och i skolan. Det viktigaste är att börja med böcker man verkligen gillar, själva läsningen kommer av sig själv. Om du väljer en bok som du tidigare sett filmatiserad kommer du upptäcka hur mycket rikare historien är och hur många detaljer som missats i filmen. Kanske kan det bli startskottet på en ny och givande hobby?

Var kan man läsa svenska i Lund?

Det finns många sätt att utveckla dina svenskakunskaper i Lund. Blivande författare kan välja att gå den tvååriga författarutbildningen på Lunds universitet eller testa olika kurser i kreativt skrivande på Folkuniversitetet. 

 

I Lund kan du även läsa svenska på Komvux eller via Lunds universitet. På Språk- och litteraturcentrum vid Lunds universitet kan du läsa svenska både som kandidatexamen eller som fristående kurser. Lunds universitet är Sveriges främsta inom språk, och är rankat bland de 100 bästa universiteten i världen. Om du inte är intresserad av (eller behöver) en hel kandidatexamen kan du istället gå en grundkurs på halvfart.

 

För den som vill avancera snabbare kan det vara en bra idé att kombinera studierna med privatlektioner. På Superprof hittar du privatlärare för alla nivåer, alltså både för dig som går på grundskolan och på universitetet. 

Hitta den perfekta privatläraren i Lund

En privatlärare kan hjälpa till att identifiera dina svagheter och styrkor i svenskan. Om man vet vad man behöver förbättra mer konkret kan det kännas lättare. Med en privatlärare har du möjlighet att själv välja hur ofta ni ska träffas och vad ni ska studera. Du kanske gillar att plugga på egen hand men önskar förslag på uppgifter, och uppföljning en gång i månaden? Eller så kanske du vill satsa ordentligt på ett visst område med intensiva lektioner tre ggr i veckan under en månad? Allt beror på dig och vad du vill få ut av svenskakursen.

 

På Superprof har vi samlat alla tillgängliga privatlärare i Lund, så att du enkelt kan hitta en (eller flera) som passar dig och dina behov. Alla lärare har olika bakgrund, metodik och prissättning, så kolla igenom lärarnas profiler innan du bokar din första lektion. Det viktigaste när det kommer till valet av privatlärare är specialitet och personlighet. Det är såklart en fördel om läraren du väljer är extra duktig på det du behöver hjälp med - i alla fall om det är något specifikt. Det är också bra om ni klickar som individer. Det är mycket lättare att lära sig något nytt om man har trevligt tillsammans. 

 

En fördel med privatlektioner är att läraren har 100% fokus på dig, du kommer kunna ställa alla frågor du vill tills du verkligen förstår. Många tycker att det är skönt att ha den egentiden, då det kan vara jobbigt att ställa frågor inför en klass. 

 

Många lärare på Superprof bjuder på den första svenskalektionen. Du kan alltså jämföra olika lärare innan du bestämmer dig! Nu när du vet hur mycket du har att vinna på privatlektioner i svenska är det bara att sätta igång! Lunds bästa privatlärare är redo att anta utmaningen tillsammans med dig!

Vad vill du lära dig?