Hem
Ge undervisning
,
Sök i närheten av mig Online

Top ville

Hem
Ge undervisning

Våra fantastiska Svensklärare i Växjö

Se fler lärare

5.0 /5

Privatlärare med ett genomsnitt på 5.0 stjärnor och mer än 1 evalueringer.

203 kr/h

Bra priser: 95% av privatlärarna erbjuder första lektionen gratis. I genomsnitt kostar det 203 kr/h.

2 h

Bra kommunikation! Våra privatlärare svarar vanligtvis inom 2h.

Det har aldrig varit enklare att lära sig något nytt!

2. Organisera din svenskaundervisning

Tillsammans med läraren kan du lägga upp planen för kursen, målsättning, hur ofta, när och var ni ska ses. Bästa sättet att behålla studiemotivationen på!

3. Upptäck nya möjligheter!

Elevpasset ger dig tillgång till alla våra privatlärare, inte endast i svenska. Utforska våra ämnen, och kanske hittar du din nästa passion och hobby?

FAQ

💸Vad är det genomsnittliga priset för en Svenskalektion i Växjö?

Det genomsnittliga priset för Svenskalektioner i Växjö är 203 kr. 


Priset varierar pga olika faktorer: 

  • Vad din lärare i Svenska har för erfarenhet
  • Lektionernas placering: hemma, möte på plats i Växjö med läraren eller online
  • Antal lektioner under kursen och dess längd

97% av våra lärare i Svenska erbjuder första kursen gratis 


Hitta en lärare nära dig.

🎯Varför ska du ta Svenskalektioner i Växjö?

Med hjälp av en lärare i Växjö kan du lära sig Svenska snabbare.


Våra privatlärare delar sin expertis så att du kan göra alla ämnen till ditt eget.


En kursförfrågan gör det möjligt för dig att komma i kontakt med lärarna på vår webbplats och samråda med dem om dina lektioner i Växjö.


Hitta din perfekta lärare idag.

💻Kan man lära sig Svenska online?

Majoriteten av våra lärare i Svenska erbjuder sina kurser i

Svenska online.


Om du inte hittar rätt privatlärare i Växjö kan du söka på alla som ger kurser online. För att söka efter en lärare i Svenska använd "webbkamera"-filtret i vår sökmotor. När detta är gjort hittar du en översikt över lärare som erbjuder undervisning i Svenska via webcam.

🎓Hur många lärare i Svenska ger lektioner i Växjö?

Det finns för närvarande 13 lärare i Svenska som erbjuder kurser i Växjö.


Du kan se de olika lärarprofilerna för att hitta den perfekta matchen för dig.

✒️Hur betygsätts våra lärare i Svenska?

Mätt över 1 recensioner gav våra elever i Växjö  ett medelbetyg på 5.0 av 5 för deras lektioner i Svenska.


Om du har några frågor eller stöter på något är vår kundtjänst redo att hjälpa dig.


Du kan se användarrecensionerna genom denna sidan.

Vad vill du lära dig?

Välj mellan våra många talangfulla lärare!

Se fler lärare Nu kör vi!

Ta hjälp av en svenska lärare privat och förbättra dina språkkunskaper!

Kom igång med svenskan

När vi talar om ämnet svenska kan det handla om allt från textanalys till att lära sig att diskutera i grupp, skriva dikter eller tolka historiska och nutida tal. Att behärskar det svenska språket till fullo, underlättar inte bara skoltiden, utan även ditt privatliv och arbete.

 

Växjö är en stad med smak för konst och kultur. Detta gör Växjö till en utmärkt plats för den som vill utveckla färdigheter inom litteratur och det svenska språket. Bokklubbar, utställningar, teatrar och till och med privatlärare i svenska, finns inom räckhåll vart du än bor i Växjö.

Varför är det smart att läsa svenska?

Studier i svenska omfattar ett brett spektrum av discipliner. Naturligtvis lär du dig att läsa och skriva, men ämnet svenska täcker mycket mer än så! När du läser en svenskakurs utvecklar du ditt kritiskt tänkande vilket hjälper dig att förstå och analysera texter och tal av många olika slag. Du utforskar nya perspektiv och bekantar dig med olika kulturer, samhällen och sammanhang. Du får en förståelse för hur språket utvecklats genom tiderna, hur och varför vi kommunicerar med varandra, och hur man med presentationer och uppsatser redogör för sina slutsatser på ett sammanhängande sätt.

 

Att vara bra på svenska hjälper dig även i andra ämnen. Under hela vår utbildning skriver vi uppsatser och tentor där inte bara innehållet spelar roll - även struktur och resonemang är viktigt. När du läser svenska i skolan lär du dig att strukturera dina tankar och argument på ett sammanhängande sätt så att informationen blir lättare för andra att ta in. Man kan säga samma sak på tusen olika sätt, men ju bättre du uttrycker dig, desto bättre förstår läsaren ditt resonemang. 

 

Tack vare allt du lär dig på svenskalektionerna (först på gymnasiet och sedan på universitetet) får du som är duktig, stora möjligheter att göra karriär inom kreativt skrivande, journalistik, lingvistik eller kommunikation. Kanske har du lust att gå i Pär Lagerkvists fotspår? Växjös egna nobelpristagare i litteratur började sin karriär i Växjö och står bakom framstående verk som “Ångest” och “Dvärgen”.

 

Alla akademiker i svenska blir naturligtvis inte författare, men att jobba i förlagsbranschen som redaktör eller korrekturläsare är ju inte heller fy skam? Att vara bra på svenska är dessutom väldigt hjälpsamt i andra akademiska studier som juridik - där tolkning av text samt uttryck i tal och skrift är A och O. Med tanke på hur viktigt svenskan är för framtiden är det inte konstigt att så många väljer att ta hjälp av en privatlärare vid sidan av skolan. 

Utmaningar inom svenskan

Teknikutvecklingen påverkar vårt sätt att interagera med både språk och litteratur, vilket gör det viktigare än någonsin att studera svenska. 

 

Tänk på hur många unga som har tillgång till iPads idag jämfört med för tio år sedan. I stället för att titta i böcker och lära känna grundläggande ord, tittar barn på videoklipp och spelar spel - ofta långt innan de ens börjar skolan. 

 

Vi vuxna kommunicerar idag (i allt högre grad) med korta meddelanden, bilder och emojis. Detta är en stor kontrast till våra farföräldrar som kommunicerade med sidlånga brev. Sociala medier vänjer oss vid att läsa korta texter snarare än långa artiklar vilket sällan ger ett tillräckligt brett perspektiv. Detta gör att vi inte får möjligheten att tänka kritiskt om det vi har läst. Lektioner i svenska kan dock återställa balansen och lära oss utveckla viktiga färdigheter för att förstå samhället och tolka texter.

 

Släng dock inte ut din laptop ännu - teknikens framfart behöver inte leda till det svenska språkets undergång. Det finns trots allt massor av appar och webbplatser som uppmuntrar dig att utveckla och dela din kärlek till språket och litteraturen. Internet är även en bra resurs för den som vill läsa nyheter, noveller, göra grammatikövningar eller t.o.m påbörja en onlinekurs i svenska. På Superprof kan du hitta tillgängliga svenskalärare både online eller på plats i Växjö. 

Svenska i Växjö

Det svenska språket är starkt kopplat till all slags kultur i samhället. För att kunna förstå och tolka teaterpjäser, poesi, eller olika typer litteratur krävs goda svenskakunskaper. I Växjö finns det mängder av alternativ för den som vill njuta av kultur och samtidigt förbättra sina färdigheter i svenska. På Växjö kommuns hemsida hittar du de senaste uppdateringarna om allt som händer inom musik, scenkonst, och litteratur. Har du redan besökt Växjö stadsbibliotek? Alla över 18 år kan skaffa ett lånekort som ger fri tillgång till skönlitteratur och faktaböcker av författare från hela världen. Det är dessutom väldigt mysigt att läsa i ett bibliotek - du borde testa!

Privatundervisning i svenska

Kultur är ett inspirerande hjälpmedel i vardagen, men det mest effektiva sättet att förbättra sin svenska, är att skaffa en privatlärare. Du kan själv bestämma lektionernas takt, frekvens och vad de ska innehålla. Tillsammans med din lärare kan ni anpassa lektionerna efter dina behov och dina intresseområden. En privatlärare i svenska kan hjälpa dig att identifiera dina svagheter, vilket brukar vara komplicerat på egen hand. När ni fastställt vad du behöver jobba mer med, blir inlärningen mer smidigare. Oavsett om du vill ha stöd i uppsatsskrivning, grammatik, ordförråd eller textanalys kan en privatlärare hjälpa dig att avancera snabbare.

Hitta den ultimata svenskaläraren i Växjö

Att hitta en privatlärare i svenska är hur lätt som helst! På Superprof har vi samlat alla Växjös tillgängliga privatlärare och de hjälper dig gärna att utvecklas i svenska - det är bara att välja!

 

Pris kan variera en del beroende på lärarens erfarenhet och vad du vill lära dig. En populär lärare med 10 års erfarenhet av svenskaundervisning brukar vara något dyrare än en universitetsstudent i svenska. Båda lärarna kan passa perfekt, erfarenhet i sig är inget som nödvändigtvis spelar någon roll. Många gånger är personlighet och metodik viktigare än kvalifikationer så titta igenom lärarens Superprof-profil för att få en uppfattning om vad läraren har att erbjuda. På profilen kan du även hitta recensioner från tidigare elever som beskriver hur de upplevt lektionerna. En bra nyhet är att många lärare på Superprof bjuder på den första lektionen. Gratistimmen är ett utmärkt tillfälle för dig att försäkra dig om att personkemin stämmer -  du kan testa fler än en om du vill jämföra!

 

Vill du helst ta lektioner hemma hos dig? Eller kanske föredrar du online? Inga problem - på Superprof kan du oftast välja själv! Det har aldrig varit enklare att få hjälp med svenskan, så nu kan du sluta stressa. Oavsett om du pluggar inför högskoleprovet eller bara vill bli bättre på att strukturera dina uppsatser,  är professionell hjälp bara några klick bort!

Vad vill du lära dig?