Utmärkt
recensioner på

Lär dig konst och design online eller på plats med våra privatlärare

Se fler lärare

5.0 /5

Våra fantastiska lärare med ett genomsnittsbetyg på 5.0 stjärnor baserat på fler än 17 omdömen.

269 kr/h

Bra priser: 100% av lärarna erbjuder första lektionen gratis med ett genomsnittspris på 269 kr/h

3 h

Snabba svar! Våra lärare svarar vanligtvis på din kursförfrågan inom 3h.

Att lära sig konst och design har aldrig
varit så enkelt

2. Planera dina lektioner i Konst och Design

Diskutera med din lärare för att komma överens om upplägg och tillgänglighet. Schemalägg dina lektioner och betala tryggt via vår plattform.

3. Lär dig nya saker om Plastkonst.

Vårt Elevpass ger dig obegränsad tillgång till alla lärare, tränare och handledare under en månad. Passa på att upptäcka ny kunskap med fantastiska människor.

FAQ

💰Vad kostar privatlektioner i konst och design ?

Genomsnittspriset för en kurs i konst och design är 269 kronor.


Priserna varierar beroende på faktorer som: 

  • Privatlärarens erfarenhet som lärare och inom konst och design
  • Var kursen sker (online eller hemma), samt beroende på geografisk plats
  • Kursernas längd och frekvens på lektionerna

97% av lärarna erbjuder första lektionen gratis.


Upptäck priserna för lärare nära dig.

💡 Varför ska jag ta lektioner i Konst och Design ?

Konst och Design med en erfaren lärare ger dig möjligheten att utvecklas snabbare.


Du väljer din lärare och planerar kursen och lektionerna tillsammans. Både upplägg och om huruvida nu ska mötas online eller på plats.  


En kursförfrågan låter dig chatta direkt med läraren för att organisera lektioner på det sätt som passar er.


Vår sökfunktion hjälper dig att hitta rätt privatlärare. Sök bland miljontals lärare i hela världen eller hitta någon som bor nära. 


Starta din sökning enkelt, med ett klick.

💻 Kan jag lära mig konst och design online?

Majoriteten av våra lärare i konst och design erbjuder kurser inom


Konst och Design lektioner online.


Tveka inte att konsultera deras annonser eller att sortera i sökresultaten ("webbkamera" -filtret) för att upptäcka kurserna i  Konst och design   som finns tillgängliga via webbkamera. 

🎓 Hur många lärare är tillgängliga för privatlektioner i konst och design ?

190 privatlärare i konst och design erbjuder kurser på Superprof. 


Välj bland alla tillgängliga profiler och ta kontakt med dem som du anser passar dina behov och önskemål allra bäst.


Välj mellan 190 profiler.

✒️ Vilket genomsnittsbetyg har våra lärare i konst och design ?

Bland 17 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg på 5.0 av 5.


Skulle ett problem uppstå med undervisningen, är vår kundservice alltid tillgänglig på vardagar för att hjälpa till att hitta en lösning så snabbt som möjligt.


För varje ämne kan du se recensionerna av eleverna.

Vill du lära dig konst och design ?

Du har många talangfulla lärare i konst och design att välja mellan!

Se fler lärare Nu kör vi!

Låt en privatlärare hjälpa dig att vidga dina vyer och utveckla dina färdigheter inom konst och design     

Det finns så mycket mer till konst och design än att kunna måla en fin teckning eller skapa skulpturer, även om dessa absolut kan räcka som motivation så finns det många olika nivåer man kan nå inom området. Oavsett om du precis har gått ur skolan eller precis gått i pension, så kan kunskaper inom konst och design utan tvekan tillföra mycket i ditt liv. Det är både stimulerande och roligt att skapa, stort som litet. Vissa använder det som en kur mot stress och andra skapar med målet att få en framtida karriär inom konst. Som barn uppmuntras vi ofta att vara kreativa. Allt från att rita teckningar till att skapa skulpturer är något de flesta får chansen att prova på under skoltiden. Det förhöjer vår kreativitet, koordination och fingerfärdighet betydligt.

 

 Även om det är vanligare och ibland obligatoriskt under våra tidiga år i livet, så fyller det precis samma funktion när vi är vuxna. Många lever väldigt aktiva liv, ibland i stress, och att skapa är en perfekt medicin för att varva ner under hektiska dagar/perioder i livet. Man aktiverar båda hjärnhalvorna och stimulansen kan många gånger jämföras med meditation och mindfulness, det blir som en slags egenterapi. På senare år har det blivit alltmer populärt hos vuxna av just den anledningen. Målarböcker för vuxna finns nu i alla former och är aktivitet för att koppla av och uttrycka sina kreativa sidor. Många vittnar om en förhöjd koncentration och stressreducering, inte bara under tiden man skapar utan även under längre perioder I det vardagliga livet. Man kan ofta köra fast och känna att ord inte riktigt räcker till, här kommer bilder och skapande in som ett otroligt effektivt hjälpmedel. 

 

När du tar en kurs inom konst och design handlar det inte bara om att lära om själva skapandeprocessen du utför, utan även om konsthistoria, konstnärer och om olika grupper som du kanske själv en dag väljer att gå med i. Oavsett om det är kubism, realism, abstrakt konst eller ett intresse runt Da Vinci och renässansen, så finns det experter inom alla dessa inriktningar som kan ta ditt skapande och perspektiv kring konst till helt nya nivåer! Internet och sociala medier är ett otroligt hjälpmedel när det kommer till inspiration och information kring konst och design, men det är svårt att utvecklas inom konsten utan en mentor eller en lärare som kan guida dig genom processen.

Konst och design i Sverige

Vi har en stark historia i Sverige inom konst och design, vilket speglas i alla våra museer runt i landet, såsom Moderna museet och Nationalmuseum i Stockholm och Göteborgs konstmuseum. Genom att gå in mer i detalj och lära sig kring verk från konstnärer som Carl Larsson eller än idag aktiva Ernst Billgren, kan man förstå sig på tänket och uppbyggnaden bakom deras konst. Det finns otroligt mycket information och fakta kring tidernas största konstnärer och söker man efter internationell inspiration så kan lite research bakom konstnärer som Van Gogh och Monet snabbt ge dig helt nya perspektiv i ditt skapande. När man förstår historien bakom verken och får en bättre helhetsbild kring hur de var som personer kan man ofta förstå motiven och inspirationen bakom skapandet. 

 

Många väljer att studera konst och design för att de drömmer att jobba inom yrket, andra använder det mer som en hobby. Något som inte går att förneka är att en stor kunskap och hög nivå inom konst och design ger dig möjligheter att gå in i yrken såsom illustratör och grafisk designer, Tv producent, modedesigner, tatueringsartist, och många fler! Är drömmen att bli arkitekt krävs en hög nivå av kreativitet och stora färdigheter inom konst och design. För andra typer av karriärval så ger ett kreativt tänkande allt som oftast en stor fördel, oavsett yrke. Genom ett aktivt skapande så lär du dig tänka utanför boxen oavsett om du jobbar själv eller i ett arbetslag. Du ser saker från andra perspektiv och kommer fram till lösningar många andra kanske missar. 

Hur man studerar konst och design 

Det som är fint med konst och design är att det inte finns enbart ett sätt att lära sig, även om detta kan vara en extra utmaning när du tar dina första steg - var i hela världen börjar du? Hur du väljer att lägga upp dina studier kan även bero på vad dina mål är. Ofta börjar en spirande konstnär med att lära sig rita, inledningsvis enkla teckningar av vardagliga föremål såsom människokroppen eller olika landskap. Det är viktigt i detta skede att bryta ner motivet i mindre beståndsdelar och öva på att få varje del rätt. Men det är inte riktigt så enkelt som att bara rita ett ansikte eller ett landskap - varje stil har sina egna tekniker! När du exempelvis avbildar en mänsklig gestalt kan du starta med att ta fram geometriska former för att få den enkla konturen rätt. För att rita ett landskap kan du bekanta dig med gränspunkter och horisontlinjer innan du påbörjar teckningen. Slutligen, att skapa en engagerande teckning eller målning innebär också en viss förståelse för designens sju principer: balans, kontrast, betoning/tonvikt, rörelse, mönster, rytm och harmoni/enhetlighet. Utan dessa visuella verktyg kommer skapandet av en framgångsrik komposition sannolikt bero på tur. Och det är innan vi ens börjar experimentera med material! En blyertsteckning på papper kan vara tillräckligt komplicerad, men vad sägs om när vi börjar lägga till texturer med kol och färger, experimentera med olika kanvas eller till och med skapa skulpturer och / eller modestycken.

 

Var och en har sina egna tekniker som du måste lära dig och behärska, även om du senare väljer bort en del av dem när du utvecklar din egen stil.  För de som vill bedriva en karriär relaterad till konst (illustration, serietidningskonst, grafisk design, arkitektur), är en central del i utbildningen att skapa digital konst på program som Illustrator. Studenter ska inte bara kunna använda programmet utan också ha förmåga att använda det snabbt och med enkelhet. Det bästa sättet att utveckla dessa färdigheter är att öva, öva, öva, men extra vägledning från en handledare hjälper dig i rätt riktning. Om en sak är säker är det att oavsett ämne eller material, är uthållighet och övning nyckeln till framgång som konstnär. Och ja, du måste till och med öva på de saker du inte är så bra på (det är trots allt så du utvecklas!). 

Studera konst och design med en privatlärare 

Att ge sig ut på sin egna, personliga konstnärliga resa och lära på egen hand, kan ge en känsla av frihet. Dessutom är det fullt möjligt tack vare dagens teknologi. Youtube-handledning är otroligt användbar för att lära sig nya färdigheter, likaså böcker, tidskrifter, bloggar och onlineforum. Men det finns även nackdelar. Att självständigt hålla motivationen uppe till att studera och utvecklas vecka efter vecka kan vara svårt. Vem ska du ställa frågor till, vem ger dig ärlig och konstruktiv feedback på dina konstnärliga arbeten? Oavsett om du lär dig på en grafisk surfplatta eller ett staffli, varför inte lära dig de grundläggande teknikerna för konst och design med en handledare? En konsthandledare hjälper dig att identifiera dina styrkor och svagheter, ger dig konstruktiv, opartisk och ärlig feedback (som är värt sin vikt i guld) och övervakar dina framsteg för att hjälpa dig att vara motiverad. Dessutom kommer de att kunna dra nytta av sin stora erfarenhet för att presentera dig för konstnärer som de tror att du kan uppleva vara inspirerande eller intressanta, hjälpa dig att behärska nya metoder och tekniker och dela deras insikter i konstvärlden. 

 

Många elever upplever också att regelbundna lektioner hjälper dem att hålla fast vid en ny färdighet de första månaderna när det är lätt att ge upp.  Hur du och din handledare arbetar tillsammans beror på ditt val av inlärningsmiljö. Många vuxna elever går på kvällskurser varje vecka där de lär sig att rita eller måla I en grupp. Efter att ha behärskat grunderna självständigt kan du välja att anmäla dig till en intensivkurs för att utveckla en specifik skicklighet, stil eller teknik, och vissa blivande artister väljer att lära sig mer informellt i drop-in-sessioner med experter.  

Hur man hittar en privatlärare i konst och design 

Det finns flera olika vägar att gå för att hitta en privatlärare. Några exempel är att söka på internet, annonser i olika media, på konstskolor och universitet. Men låt oss föreslå Superprof som ett alternativ. På Superprof har vi över 1200 konst- och designlärare med olika yrkesbakgrunder. Från mode till arkitektur och scenografi, mönsterskärare och sömnadsexperter till illustratörer. Du kan söka i vår databas efter handledare utifrån det som är viktigt för dig. Oavsett om det handlar om exempelvis inlärningsstil, budget eller undervisningsplats. Profilerna är enkla att jämföra: läs varje handledares metodik och erfarenheter och rekommendationer från tidigare studenter för att hjälpa dig att fatta ditt beslut. Nu när ni ser fördelarna med att ta en privatkurs hos oss är det bara att börja söka. Våra privatlärare på Superprof ser fram emot att hjälpa dig framåt i ditt skapande.

 

 

 

Vad vill du lära dig?