Utmärkt
recensioner på

Lär dig akvarellmålning med våra privatlärare

Se fler lärare

5.0 /5

Våra fantastiska lärare med ett genomsnittsbetyg på 5.0 stjärnor baserat på fler än 14 omdömen.

274 kr/h

Bra priser: 100% av lärarna erbjuder första lektionen gratis med ett genomsnittspris på 274 kr/h

2 h

Snabba svar! Våra lärare svarar vanligtvis på din kursförfrågan inom 2 timmar.

Att lära sig akvarellmålning har aldrig
varit så enkelt

2. Planera dina lektioner i Akvarellmålning

Diskutera med din lärare för att komma överens om upplägg och tillgänglighet. Schemalägg dina lektioner och betala tryggt via vår plattform.

3. Lär dig nya saker om Plastkonst.

Vårt fantastiska Elevpass ger dig obegränsad tillgång till alla lärare, tränare och handledare under en månad. Passa på att upptäcka ny kunskap med fantastiska människor.

Vanliga frågor och svar

💰Vad kostar privatlektioner i akvarellmålning ?

Genomsnittspriset för en kurs i akvarellmålning är 274 kronor.


Priserna varierar beroende på faktorer som

  • Privatlärarens erfarenhet inom akvarellmålning
  • Var kursen sker (online eller hemma), samt beroende på den geografisk platsen
  • Lektionernas längd och frekvens på lektionerna

97% av lärarna erbjuder den första lektionen gratis.


Upptäck priserna för lärare nära dig.

💡 Varför ska jag ta lektioner i Akvarellmålning ?

Akvarellmålning med en erfaren lärare är en möjlighet att utvecklas snabbare.


Du väljer din lärare och planerar kursen och lektionerna tillsammans. Både upplägg och om huruvida nu ska mötas online eller på plats.


En kursförfrågan låter dig chatta direkt med läraren för att organisera lektioner på det sätt som passar er.


Vår sökfunktion hjälper dig att hitta rätt privatlärare. Sök bland miljontals lärare i hela världen eller hitta någon som bor nära dig.

Starta din sökning enkelt med ett klick.

💻 Erbjuder akvarellmålning lärare lektioner online?

Majoriteten av våra lärare i akvarellmålning erbjuder akvarellmålning lektioner online.


Tveka inte att konsultera deras annonser eller att sortera i sökresultaten ("webbkamera" -filtret) för att upptäcka lektioner i Akvarellmålning online.

🎓 Hur många lärare är tillgängliga för privatlektioner i akvarellmålning ?

81 privatlärare i akvarellmålning erbjuder att hjälpa dig på Superprof.


Välj bland alla tillgängliga profiler och ta kontakt med dem som du anser passar dina behov och önskemål allra bäst.


Välj mellan 81 lärarprofiler.✒️ Vad är det genomsnittliga betyget för lärare i akvarellmålning ?

Bland 14 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg på 5.0 av 5.


Skulle ett problem uppstå med undervisningen, är vår kundservice alltid tillgänglig på vardagar för att hjälpa till att hitta en lösning så snabbt som möjligt.


För varje ämne kan du se recensionerna av eleverna.

Vill du lära dig akvarellmålning ?

Du har många talangfulla lärare i akvarellmålning att välja mellan!

Se fler lärare Nu kör vi!

Handledning i akvarellmålning med en privatlärare kan ibland vara nödvändigt

Börja en akvarellkurs

Är du intresserad av akvarellfärg? Då söker du antagligen passande kurser nära dig?

Man kan lära sig att måla med tutorials, på konstskola eller med en privatlärare. Fördelen med privatundervisning är att det går betydligt snabbare. Du får även stort inflytande över kursinnehållet.

Superprof är Sveriges största plattform för privatundervisning. Hos oss hittar du duktiga privatlärare på bara några klick!

Vad är akvarellfärg?

Det finns många olika typer av färger, och alla har sina för- och nackdelar. Akvarellfärg består av vattenlösliga pigment, och användes redan under de gamla egyptiernas tid.

I Europa blev akvarellfärgen populär först på 1700-talet. Då användes den främst för att måla kartor och illustrera fynd från geologiska och arkeologiska expeditioner.

En fördel med akvarellfärg är att det är användarvänligt och relativt billigt. Allt du behöver är några färger, penslar, papper och vatten.

Akvarellmålning passar alla åldrar och nivåer. Man kan måla för skojs skull och behöver inte hålla till i välventilerade rum som vid oljemålning.

Om du vill lära dig att måla med akvarellfärg tycker vi att du ska läsa vidare. Nedan går vi igenom allt du behöver veta!

Utmaningar med akvarellfärger

Att måla akvarell är svårare än det ser ut. Man måste vara försiktig när man hanterar färgerna och ha mycket tålamod.

När du väl applicerat färgen på pappret, är det nästintill omöjligt att ljusa upp färgen. Du bör därför alltid börja med ljusa färger och succesivt gå över till mörkare färger.

Du måste även vara försiktig med mängden vatten. Om du använder för mycket blir pappret vått och skadat. Detta resulterar i grova och smuliga fläckar.

Det är inte alltid lätt att få till rätt nyanser. Du kommer att lära dig med tiden hur mycket vatten som krävs för att åstadkomma nyansen du vill ha.

Det är viktigt att du noga tänker igenom alla steg och planerar ordningen på färgerna (och de områden) du ska måla innan du börjar.

Den största utmaning med akvarell (och målning generellt) är att det krävs mycket självdisciplin och regelbunden övning.

Varför ta en akvarell kurs?

Det är otroligt givande att måla med akvarellfärg, men man blir inte en skicklig konstnär över en natt. Om du tar hjälp av en duktig lärare ger du dig själv de bästa förutsättningarna. Din lärare kommer att hjälpa dig att hantera motgångar.

När du fått en god förståelse för tekniken kommer du dessutom att uppskatta akvarellmålningar på ett helt annat sätt. Du kommer snabbt att inse vilket enormt arbete som ligger bakom varje konstverk.

Privatundervisning i akvarellmålning

Bild är ett ämne vi läser i grundskolan och ibland även i gymnasiet. Om du läser det estetiska programmet bild och form, har du antagligen redan utforskat akvarell?

Bildstudenter studerar även teckning, keramik, skulptur, fotografi, tryck och principerna kring design.

Det är inte alltid lätt att hänga med i konstnärliga ämnen. Det räcker inte bara med att läsa på, man måste behärska en hel process.

Inspiration, skiss, designbeskrivning, val av material och tekniker, analys och utvärdering av arbetet - det är mycket att tänka på!

Om du behöver lite extra hjälp i akvarell kan du vända dig till en privatlärare på Superprof. Det spelar ingen roll om du går på gymnasiet eller pluggar konst på en högskola. Med några kompletterande lektioner kan du bli proffs på nolltid!

Fördelar med privatundervisning

Idag finns det tusental resurser på nätet för den som vill lära sig mer om akvarellfärg. Även om en tutorial eller webbsida kan beskriva teknikerna är det betydligt lättare att lära sig måla med en riktig lärare.

Fördelarna med privatundervisning är många. Först det första får du möjlighet att skräddarsy din egen utbildning. Ni kan öva på vilka motiv du vill och fokusera på de tekniker du är mest intresserad av.

Läraren anpassar sig dessutom efter din nivå så att lektionerna varken känns för enkla eller för svåra. Du kan träffa din lärare när och var det passar dig, du kan till och med ta lektioner utomhus om vädret tillåter - eller varför inte över webbkamera?

Boka en gratis provlektion

Är du redo att boka en kurs i akvarell? Då är det dags att välja lärare!

Det har aldrig varit enklare att hitta kvalificerade och erfarna privatlärare i akvarell. Tack vare Superprofs sökmotor ser du vilka lärare som finns tillgängliga nära dig.

Allt du behöver göra (efter att ha fyllt i ort och ämne) är att läsa igenom profilerna. Glöm inte att ta en titt på lärarnas omdömen också. Det är alltid hjälpsamt att se vad tidigare elever tyckt om upplägget, eller hur?

När du hittat en lärare du gillar kan du boka en gratis provlektion. Om du har frågor inför lektionen kan du kontakta läraren via plattformen.

Om du inte hittar en lärare i akvarellmålning på din ort kan boka distans-lektioner. Allt du behöver för att ta lektioner via nätet är en stabil internetuppkoppling samt en webbkamera.

Vad vill du lära dig?