Utmärkt
recensioner på

Våra gitarrlärare i Örebro

Se fler lärare

246 kr/h

95% av våra lärare erbjuder första gitarrlektionen gratis. Genomsnittspris: 246kr/h.

2 h

Snabba och duktiga! Våra gitarrlärare svarar vanligtvis inom 2h.

Det har aldrig varit enklare att lära sig spela gitarr i Örebro

2. Planera din gitarrkurs

Kontakta din gitarrlärare med hjälp av deras kontaktinformation, som du får tillgång till när din kursförfrågan godkänts.

3. Upptäck nya möjligheter

Elevpasset ger dig tillgång till alla våra lärare i Örebro och resten av Sverige. Upptäck nya färdigheter tillsammans med engagerade människor.

FAQ

🎸 Hur bokar jag en gitarrkurs i Örebro?

Vill du lära dig spela gitarr?

 

Det finns för närvarande 7 gitarrinstruktörer som erbjuder gitarrlektioner i Örebro.

 

Med vår meddelandetjänst kan du skriva till gitarrister som finns registrerade på vår plattform.

 

När din lektionsförfrågan har godkänts kan du starta din första gitarrlektion med din gitarrlärare.

 

Klicka här för att se annonser av alla våra gitarrlärare nära dig.

🎵 Hur många instruktörer erbjuder privata gitarrlektioner i Örebro?

I Örebro finns det för tillfället 7 privata gitarrlärare som erbjuder kurser inom gitarr

 

Ta en titt på lärarna annonser och ta kontakt med den gitarrlärare som matchar dina behov. På Superprof har vi gitarrlärare som spelar alla typer av gitarr: elektrisk, akustisk, bas etc.

.

 

Välj ej kurs från vårt urval av 7 vägledare.

💻 Är det möjligt att ta gitarrlektioner online?

På Superprof kan du lära dig gitarr online, med en privatlärare. Oavsett om du är en nybörjare, eller om du vill utveckla dina gitarrkunskaper, så kan våra handledare hjälpa dig.

 

Alla våra gitarrlärare erbjuder privatlektioner. Cirka 80% av de privata lärarna på Superprof offer guitar via Skype , och de flesta av dem ger sin första lektion gratis!

 

För att hitta tillgängliga online tutors , ange bara dina ämneskriterier i sökmotorn och välj webbkamerafiltret för att se tillgängliga tutors som för närvarande erbjuder online-kurser i önskat ämne.

 

Onlinekurser via Skype ger dig flera fördelar. Du kan planera dina lektioner så att de passar ditt schema och onlinelektioner är ofta billigare eftersom handledaren inte behöver resa.

 

Hitta en online gitarrlärare

💸 Vad kostar det att boka en kurs i gitarr i Örebro?

I Örebro, är genomsnittspriset för en gitarrundervisning 246kr/h.

 

Priset för en privatkurs varierar på grund av:

  • Lärarens erfarenhet
  • Var någonstans lektionen håller plats (online eller hemma hos eleven)
  • Vilken typ av gitarr du vill lära sig (jazz, bas, elektrisk eller akustisk)
  • Hur många kurstimmar du vill ta och längden på lektionerna
  • Ditt mål med kursen

97% av alla våra privatlärare erbjuder första kursen gratis.

 

Kolla in kostnaderna på våra gitarrister i ditt område.

🎸 Vilken utrustning behöver du innan du påbörjar gitarrlektioner av en privatlärare?

Det första du behöver är uppenbarligen att skaffa en gitarr. Några av de mest välkända gitarrmärkena är Ibanez, PRS, Yamaha och Schecter.

 

Kostnaden för en gitarr kan ibland skrämma nya studenter.

 

Om så är fallet, så kanske du vill hyra en gitarr som du kan använda tills du är redo att köpa din egen gitarr...

 

Beroende på vilken typ av gitarr du vill spela, så kanske du också vill köpa en:

  • En förstärkare
  • En ljudkabel
  • En gitarrem
  • En effektpedal

Viss gitarrutrustning krävs inte för att du ska kunna spela gitarr. Tveka inte att be gitarr-coach om hjälp angående vilka tillbehör du ska köpa för att nå dina specifika mål.

Hitta din lärare från vårt urval av mer än 7 gitarrlärare.

🎸Varför ska du utnyttja gitarrlektioner i Örebro?

Många människor vill kunna spela ett instrument ett av de mest populära instrumenten är gitarr. Fler unga människor önskar att de kunde spela gitarr, antingen för att de har en idol som är en gitarrspelare, de vill imponera på en fest eller kanske någon drömmer om en karriär inom musik?

Gitarr är ett praktiskt instrument som inte är så svårt att ha med sig. Så du kan öva var som helst. Detta är kanske en av anledningarna till att gitarrlektioner har blivit mycket populära.

 

Med hjälp av en handledare i gitarr kan många elever kunna förbättra sina gitarrkunskaper och uppnå en bra nivå.

 

Alla gitarrlektioner med en erfaren lärare ger dig möjlighet att lära dig olika musikbegrepp, enkelt och effektivt.

 

Oavsett om du vill ta privata lektioner hemifrån eller ta online-kurser, välj din privata handledare och boka dina kurser idag.

Vill du lära dig gitarr i Örebro?

Välj bland vårt stora utbud av gitarrlärare i Örebro!

Se fler lärare Nu kör vi!

Gitarrlektioner för alla nivåer på Superprof!

Lär dig att spela gitarr i Örebro

Medan vissa drömmer om att lära sig spanska eller italienska, drömmer andra om att bli flytande i ett mer universellt språk - musik. När du behärskar ett instrument spelar det ingen roll var i världen du befinner dig, du kan kommunicera med toner och känslor som säger mer än tusen ord. Gitarren är ett instrument som delas av alla kulturer, sociala klasser och som aldrig går ur tiden. När du tar beslutet att börja spela gitarr, öppnar du dörren till en rikare tillvaro som du kan glädjas av livet ut. Utöver dessa existentiella fördelar får vi ju dock inte glömma det allra viktigaste - det är sjukt coolt att vara bra på ett instrument. Punkt slut. 

Gitarrlektioner i Örebro

Tack vare internets framfart kan du lära dig spela gitarr helt på egen hand med hjälp av alla tusentals tutorials på siter som Youtube. Allt du behöver för att komma igång är en gitarr och lite disciplin. För dig som bor i Örebro, och känner att tutorials inte riktigt är din grej, finns många fler alternativ. I Örebro kan du lära dig spela gitarr på medborgarskolan, studieförbundet vuxenskolan eller via siter som Superprof. 

Vad lär man sig?

Först och främst bör du bestämma dig vilken typ av gitarr som du vill satsa på. Du kan hitta privatlärare på Superprof som är experter på akustisk gitarr, klassisk gitarr eller elgitarr. Kanske vill du börja med att lära dig basen på akustisk gitarr (för grannsämjans skull) och sedan gå över till elgitarr? När du tar en gitarrkurs som nybörjare får du i regel lära dig ackord och melodispel, dur och moll, rytm och tempo samt skalor och improvisation. På Superprof behöver du inte själv avgöra vilken nivå du har, läraren anpassar sina lektioner efter dina behov och du kan själv bestämma vad du vill lära dig. Kanske är du redan en ganska erfaren gitarrist men drömmer om att lära dig spela efter noter? De allra flesta gitarrister börjar med att lära sig ackorddiagram och tabulatur (eller tabs som de också kallas). En tabulatur är ett notsystem och består av sex vågräta linjer som representerar gitarrens sex strängar. Den nedersta linjen motsvarar gitarrens tjockaste sträng och den översta linjen motsvarar den tunnaste strängen. Tabulaturer visar precis som noter vilka toner som ska spelas men istället för att använda noter har tabulaturer siffror. Siffrorna visar vilket band som ska vara nedtryckt för vilken sträng. Ackorddiagrammen är ännu enklare men visar bara hur fingrarna ska placeras för att forma ackordet, och inte när och på vilket sätt ackordet ska spelas. Låter detta krångligt? Det känns säkert väldigt abstrakt nu när du läser om det, men när en privatlärare visar dig kommer du att förstå direkt!

Fördelen med att lära sig ackorddiagram och tabulaturer är att du då praktiskt taget kan spela vilken låt som helst! En mängd material finns tillgängligt gratis online.  

Fördelar och utmaningar med att spela gitarr

Att ha en hobby är både roligt, stimulerande och bra för självkänslan. När man  spenderar sin fritid på något man tycker är kul, och som man dessutom är bra på, ökar livskvalitén markant - gitarrspelandet kommer med stor sannolikhet öppna dörrar till nya och härliga upplevelser! Att lära sig ett nytt instrument händer dock inte över en natt så ge inte upp vid minsta motgång. Du kommer kanske vilja slå sönder din nya parhäst vid ett par tillfällen, och kanske seriöst överväga en kurs i drejning istället, men håll ut - vi lovar dig att det kommer vara värt all möda. Att fingertopparna ömmar den första tiden, eller att koordinationen mellan de båda händernas rörelser kräver daglig repetition är naturligt. Även om du förstår hur allt fungerar teoretiskt kommer du behöva öva en hel del för att få igång muskelminnet. Dina fingrar kommer tillslut forma ackorden utan att du hinner tänka, precis som när du lärde dig cykla. Gitarr är ett instrument som alla lyckligtvis kan lära sig. Man behöver inte vara en naturbegåvning med perfekt musiköra på en gång - övning ger färdighet! 

Hitta den perfekta gitarrläraren på Superprof

Om du väljer att satsa på privatlektioner kommer du att avancera snabbt och ha stora möjligheter att påverka kursinnehållet. Ofta har du även valet att ta lektioner hemma hos dig eller hemma hos läraren. Många lärare erbjuder gruppundervisning vilket kan vara ett billigare alternativ. Om du är nybörjare kan det både kännas läskigt eller tryggt att spela i grupp. Fundera på vad du föredrar, det finns inga rätt och fel. För dig som har ett oregelbundet schema kan en privatlärare vara räddaren i nöden, ni kan tillsammans lägga upp en kursplan för hur ofta, var och när lektionerna ska äga rum. Oavsett var i Örebro du bor kommer du kunna hitta en lärare på Superprof nära dig. Om du hittar flera lärare som verkar intressanta, och beslutsångesten känns överväldigande, kan vi glatt meddela dig att de flesta lärare erbjuder den första lektionen gratis. Du kan alltså boka en gitarrlektion och känna av stämningen i lugn och ro utan att ta några livsavgörande beslut. Personkemin mellan lärare och elev är ofta lika viktig som lärarens pedagogik, så välj någon du klickar med!

Vi rekommenderar även att noggrant läsa igenom lärarnas Superprof-profiler, samt betyg och kommentarer från tidigare elever. På så vis kan du få en bra uppfattning om kursinnehåll, priser och personlighet innan du bokar en lektion. 

Boka din första gitarrlektion redan idag

Att ta gitarrlektioner är säkert något du funderat på länge, och vi förstår dig. Det är inte alltid lätt att anta nya utmaningar, men det enda sättet att bli bra på något är att börja. Du kanske ångrar att du inte började (eller fortsatte) tidigare, till exempel på den ljuva mellanstadietiden då man fick chansen att lära sig spela ett instrument på skoltid? Halva Superprofs team delar din ånger, det hade varit fantastiskt att kunna plocka upp en gitarr och imponera på festen eller familjen, men vet du, det är inte försent! Gitarren är ett instrumentet som faktiskt går att lära sig till perfektion i vuxen ålder, och dessutom förhållandevis snabbt!  Du kanske inte kommer försörja dig som musiker eller ta festen med storm precis imorgon, men livet är långt och ditt framtida jag kommer tacka dig för att du bestämde dig för att börja just idag. Vi på Superprof tror på dig, och önskar dig lycka till med gitarrlektionerna!

Vad vill du lära dig?