UtmÀrkt
recensioner pÄ

VÄra gitarrlÀrare i Uppsala

Se fler lÀrare

230 kr/h

95% av vÄra lÀrare erbjuder första gitarrlektionen gratis. Genomsnittspris: 230kr/h.

2 h

Snabba och duktiga! VÄra gitarrlÀrare svarar vanligtvis inom 2h.

Det har aldrig varit enklare att lÀra sig spela gitarr i Uppsala

2. Planera din gitarrkurs

Kontakta din gitarrlÀrare med hjÀlp av deras kontaktinformation, som du fÄr tillgÄng till nÀr din kursförfrÄgan godkÀnts.

3. UpptÀck nya möjligheter

Elevpasset ger dig tillgÄng till alla vÄra lÀrare i Uppsala och resten av Sverige. UpptÀck nya fÀrdigheter tillsammans med engagerade mÀnniskor.

Vanliga frÄgor och svar

🎾 Hur hittar jag en gitarrkurs i Uppsala?

Vill du lÀra dig spela gitarr? PÄ Superprof finns det 7 gitarrinstruktörer som erbjuder undervisning i Uppsala.

 

Med vÄr meddelandetjÀnst kan du kontakta gitarrinstruktörer som finns registrerade pÄ vÄr plattform.

 

NÀr din lektionsförfrÄgan har godkÀnts kan du starta din första lektion med din gitarrlÀrare.

 

Klicka hÀr för att se annonser av alla vÄra gitarrinstruktörer i Uppsala.

đŸŽ” Hur mĂ„nga lĂ€rare erbjuder för nĂ€rvarande gitarrundervisning i Uppsala?

I Uppsala finns det för tillfÀllet 7 gitarrinstruktörer som erbjuder kurser för dig som vill lÀra dig spela gitarr

 

Ta en titt pÄ lÀrarnas annonser och vÀlj den gitarrist som matchar dina behov. PÄ Superprof har vi gitarrlÀrare som spelar alla typer av gitarr: elektrisk, akustisk, bas etc.

.

 

VÀlj en lektion frÄn vÄrt urval av 7 gitarrlÀrare i Uppsala.

đŸ’» Är det möjligt att ta privata gitarrlektioner online?

PÄ Superprof kan du lÀra dig gitarr online med en privatlÀrare. Oavsett om du Àr en nybörjare, eller om du vill förbÀttra dina gitarrkunskaper, sÄ kan vÄra handledare hjÀlpa dig.

 

Alla vÄra gitarrcoacher erbjuder privatlektioner. Cirka 80% av privatahandledarna pÄ Superprof ger gitarrlektioner online, och de flesta av dem ger sin första lektion gratis!

 

För att hitta tillgÀngliga instruktörer, ange bara dina Àmneskriterier i sökmotorn och vÀlj webbkamerafiltret för att se tillgÀngliga gitarrlÀrare som för nÀrvarande erbjuder online-kurser i önskat Àmne.

 

Onlinekurser via webbkamera ger dig flera fördelar. Du kan planera dina lektioner sÄ att de passar ditt schema och onlinelektioner Àr ofta billigare eftersom handledaren inte behöver resa.

 

Hitta en gitarrlÀrare online via Superprof!

💾 Vad kostar det att boka en privatkurs i gitarr i Uppsala?

I Uppsala, Àr genomsnittspriset för en gitarrundervisning 230kr/h.

 

Kostnaden för en privatundervisning i gitarr varierar pÄ grund av:

  • LĂ€rarens erfarenhet
  • Var nĂ„gonstans lektionen hĂ„lls (online eller pĂ„ plats i Uppsala)
  • Vilken typ av gitarr du vill lĂ€ra sig (jazz, bas, elektrisk eller akustisk)
  • Hur mĂ„nga kurstimmar du vill ta och lĂ€ngden pĂ„ lektionerna
  • Ditt mĂ„l med kursen

97% av alla vÄra lÀrare erbjuder första kursen gratis.

 

Kolla in kostnaderna pÄ vÄra lÀrare inom gitarr i Uppsala.

🎾 Vilken utrustning bör du köpa innan du pĂ„börjar gitarrlektioner av en gitarrlĂ€rare?

Det första du behöver Àr att att lÄna en gitarr. NÄgra av de mest vanliga gitarrmÀrkena Àr Ibanez, PRS, Fender och Washburn.

 

Kostnaden för en gitarr kan ibland avskrÀcka dig som precis vill börja.

 

Om sÄ Àr fallet, sÄ kanske du vill hyra en gitarr som du kan anvÀnda tills du Àr redo att köpa din egen gitarr...

 

Beroende pÄ vilken typ av gitarr du vill spela, sÄ kanske du ocksÄ vill köpa en:

  • En förstĂ€rkare
  • En ljudkabel
  • En gitarrem
  • En effektpedal

Viss gitarrutrustning krÀvs inte för att du ska kunna lÀra dig spela gitarr. Tveka inte att be lÀrare om rÄd angÄende vilka tillbehör du ska köpa för att nÄ dina specifika mÄl.

Hitta din lÀrare frÄn vÄrt urval av mer Àn 7 gitarrinstruktörer.

🎾Vad har du för nytta av att börja ta gitarrlektioner i Uppsala?

MÄnga mÀnniskor vill kunna spela ett instrument. Ett av de vanligaste instrumenten Àr gitarr. Fler unga mÀnniskor önskar att de kunde imponera med sin gitarr, antingen för att de har en idol som Àr en gitarrspelare, de vill imponera pÄ en fest eller sÄ drömmer de om en karriÀr inom musik.

 

Gitarr Àr ett praktiskt instrument som inte Àr sÄ svÄrt att ha pÄ ryggen. Du kan öva nÀstan var som helst. Detta Àr kanske en av anledningarna till att lektioner i gitarr har blivit mycket populÀra.

 

Med hjÀlp av en gitarrlÀrare kan mÄnga elever förbÀttra sina gitarrkunskaper och uppnÄ en bra nivÄ.

 

Alla gitarrlektioner med en erfaren lÀrare ger dig möjlighet att lÀra dig olika musikstilar, enkelt och effektivt.

 

Oavsett om du vill ta privata lektioner hemifrÄn eller gÄ online-kurser, kan du vÀlja din privata handledare och boka dina gitarrlektioner idag.

Vill du lÀra dig gitarr i Uppsala?

VÀlj bland vÄrt stora utbud av gitarrlÀrare i Uppsala!

Se fler lÀrare Nu kör vi!

Gitarrkurs Uppsala: Ta gitarrlektioner och lÀr dig spela gitarr med Superprof!

Är du sugen pĂ„ att lĂ€ra dig ett nytt instrument? Eller har du kanske mycket erfarenhet inom musikvĂ€rlden redan, men vill finjustera dina fĂ€rdigheter? Vill du veta hur man skriver en lĂ„t? Har du alltid velat veta vad för sorts musik du hade kunnat göra om du spelade ett instrument? Genom att ta privatlektioner med en lĂ€rare hĂ€r pĂ„ Superprof ger du dig sjĂ€lv möjligheten att utveckla din kreativ sida och ta reda pĂ„ hur du Ă€r som artist. 

Gitarrtyper - Vad ska du vÀlja? Hur vet du vad som Àr rÀtt för just dig?

Har du koll pĂ„ hur mĂ„nga olika typer av gitarrer som finns, och vad för sorts musik passar var och en av de hĂ€r instrumenten? Beroende pĂ„ vad du har för musiksmak, samt vad för typ av genrer du strĂ€var efter att lĂ€ra dig att spela, kommer du att kunna vĂ€lja mellan olika sorters gitarrer. Det finns tre huvudtyper: akustiskt, elektriskt, och bas. Sedan inom de typerna finns det ocksĂ„ mer specifika och ‘avancerade’ sorts gitarrer att vĂ€lja mellan nĂ€r man kommer lite djupare in i sina talanger! 

Akustiskt

Först och frĂ€mst har man en akustiskt gitarr. Det Ă€r den hĂ€r modellen som de flesta personer kĂ€nner igen eller tĂ€nker pĂ„ nĂ€r de tĂ€nker pĂ„ en gitarr. Oftast Ă€r de gjorda av trĂ€ och Ă€r ihĂ„liga pĂ„ insidan, vilket gör att ljudet förstĂ€rks pĂ„ ett akustiskt sĂ€tt! Instrumentet har sex strĂ€ngar, och den Ă€r gjord i olika former för att kunna anpassa en mĂ€ngd olika musikstilar; till exempel sĂ„ finns det fyra olika typer av akustiska gitarrer som heter ‘Dreadnoughts’, ‘Jumbos’, ‘Parlour’, och ‘Auditorium’. De första tvĂ„ Ă€r lite större, och ger ett större ljud, medan de sista tvĂ„ Ă€r lite mindre, och skapar ett tystare ton i sig. Inom de hĂ€r fyra kategorierna finns det till och med olika storlekar, beroende pĂ„ hur stor eller liten man Ă€r som person. 

 

Det finns Àven olika sorters strÀngmaterial som man kan vÀlja mellan som Àr specifika för just en akustiskt gitarr: stÄl och nylon. StÄlstrÀngar Àr bÀst tillför country, blues, rock, och folkmusik, medan nylonstrÀngar ska anvÀndas först och frÀmst till klassiskt musik. Man kan till och med vÀlja mellan att ha en gitarr med 6 strÀngar, eller en med 12, beroende pÄ hur man vill att musiken ska lÄta. Akustiska gitarrer Àr bra för dem som Àr nybörjare med gitarren, samt för de som gillar att plocka mycket pÄ strÀngarna. Om du Àr ny till musikvÀrlden Àr det nog bÀst för dig att börja med att lÀra dig att spela pÄ en akustiskt modell! 

Elektriskt

Om man vill spela musik som Àr tungt, högt, kraftfullt, och bara lite mera intensivt i helhet, kan man dÄ vÀlja att spela en elektriskt gitarr. Trots att den hÀr modellen till skillnad frÄn den akustiska modellen, inte Àr ihÄlig, bÄda Àr gjorda av trÀ. PÄ den hÀr modellen kan man ocksÄ ha antingen 6 eller 12 strÀngar, sÄsom pÄ en akustiskt modell. Dock sÄ kommer man inte riktigt kunna höra mycket frÄn det hÀr instrumentet om inte man har en förstÀrkare med sig; gitarren ska vara inkopplad för att man ska kunna njuta till fullo av dess ljud. 

 

MÄnga vÀlkÀnda globala artister har anvÀnt sig av elektriska gitarrmodeller under sina karriÀrer. Till exempel, Bob Marley, Slash, och AC/DC har alla spelat med en modell som heter Gibson Les Paul, medan Jimi Hendrix och Eric Clapton har gjort sina hits med hjÀlp av en Fender Stratocaster. 

 

Det finns mĂ„nga sĂ€tt att kunna utöka ljudet med en elektriskt modell. Man kan Ă€ven anvĂ€nda fotpedaler nĂ€r man spelar med en elektriskt gitarr, nĂ„got som ger extra effekter till musiken. Fördelarna med att anvĂ€nda sig av en elektriskt gitarr Ă€r att det finns mer man kan göra pĂ„ en större sĂ€tt inom ‘freestyling’ jĂ€mfört med det man kan göra med en akustiskt gitarr. 

Bas

 Sist men inte minst har men basgitarren, som ger en full, djup, och lÄg ljud. Till skillnad frÄn de akustiska och elektriska modellerna har en basgitarr bara 4 strÀngar som Àr tjocka och breda. Basgitarren Àr en ackompanjemangsinstrument: den skapar rytmen och baslinjen för musiken som spelas, och ska dÀrför inte anvÀndas av personer som vill vara huvudspelare pÄ scenen. 

 

Artister som John Entwistle av bandet The Who och Paul McCartney av The Beatles Àr bara tvÄ av de mest kÀnda bas gitarrister i vÀrlden, och visar hur basgitarren verkligen Àr en mÀktig instrument att kunna spela. 

 

Inom de hÀr tre huvudtyperna finns det sÄklart hybrider; man kan till exempel spela en semi-akustiskt gitarr som ser ut som en akustiskt modell, men skapar ljud som en elektriskt modell gör. Det finns till och med elektro-akustiska modeller, som har ett uttag dÀr man kan koppla i gitarren till en förstÀrkare. Utöver allt detta finns det ocksÄ ovanliga sorters gitarrer, sÄsom de modeller med 7 eller 10 strÀngar. De Àr gjorda tillför avancerade gitarrspelare, och Àr verkligen spÀnnande att fÄ testa! 

Att komma igÄng med dina lektioner

Förhoppningsvis Àr du taggad pÄ att börja lÀra dig lite grann om vad för sorts gitarr du Àr sugen pÄ att spela, och hur du kan börja din resa inom musikens vÀrld. Denna resa ska först och frÀmst vara rolig! Du ska inte kÀnna dig obekvÀm, stressad, pressad, eller nÄgot annat Àn bara glad över hur du gör nÀr du lÀr dig att spela gitarr. Du ska dÀrför vara noga med att vÀlja en lÀrare som passar dina önskemÄl! 

 

PÄ Superprof har man möjligheten att jÀmföra olika lÀrare beroende pÄ mÄnga olika faktorer, till exempel pÄ hur mycket de tar betalt per lektion, vad de har för erfarenheter, hur mÄnga omdömen de har hÀr pÄ sajten, hur de Àr som personer, och Àven vart i Uppsala de befinner sig! Det Àr viktigt att du sjÀlv kÀnner dig 100% bekvÀm med den personen som ska lÀra ut till dig och vara med pÄ din resa.

 

LÀraren har möjligheten att antingen komma hem till dig för att utföra lektionerna, om det Àr nÄgot du Àr bekvÀm med att göra sÄklart, eller sÄ kan ni bestÀmma er för att trÀffas pÄ en mer neutral plats som funkar för er bÄda! 

 

NÀr du har gÄtt igenom alla profiler som du Àr intresserad av sÄ ska du bara skriva ett meddelande till den du vill komma igÄng med. DÀrefter kommer ni tvÄ överens om hur ni ska lÀgga upp lektionerna, vad du har för mÄl och hur du vill nÄ dem, hur ofta du hade velat trÀffas, nÀr och var, och alla andra smÄ detaljerna som ska spikas. 

 

Den genomsnittliga priset pÄ en timmes lektion ligger pÄ ungefÀr 200 kr i Uppsala, och alla lÀrare i Uppsala erbjuder den första lektionen gratis! Detta gör att du fÄr möjligheten att ta det första steget mot dina drömmar utan nÄgon extra kostnad. Det Àr under den hÀr timmen som du och lÀraren kan kanske ta lite tid med varandra och se om ni klickar pÄ ett bra sÀtt, utforska hur ni Àr som personer, och ta reda pÄ om ni tycker den hÀr relationen kommer att funka! 

Musikkultur i Uppsala

Uppsala har en rik musikalisk historia bakom sig, och Àr hem till en mÀngd olika artister sÄsom Patrik Berger, Rebecka Törnqvist, Anders Widmark, och Trio X, bara för att nÀmna nÄgra. NÀr 1900-talet tog slut hade Uppsala ungefÀr 200 körer och nÀra 500 olika rockgrupper. 

 

Staden har ocksÄ mÄnga olika scener dedikerade till artister som har lust att framtrÀda, sÄsom Katalin, en restaurang och musikpub, och Uppsala Konsert och Kongress som anvÀnds som en konsert- och konferensbyggnad. 

 

Inte minst sÄ har Uppsala ett Äterkommande evenemang som heter Uppsala internationella gitarrfestival! Den hÀr evenemangen innebÀr mÄnga olika workshops och seminarier som Àger rum pÄ Uppsala Konsert och Kongress, med tusentals olika besökare och hundratals deltagare. Festivalen grundades Är 2003 och Àr nÄgot att se fram emot att ta del av varje Är, antingen som Uppsalabo eller inte! 

Hur kommer lektionerna se ut? 

NÀr du vÀl börjar med dina lektioner först sÄ kommer du och lÀraren försöka ta reda pÄ exakt vad du har för baskunskaper och vad det bÀsta möjliga sÀttet kommer att vara för att kunna ta dig dit du vill komma med din utbildning. 

 

Musikteorin Àr ocksÄ viktig att kunna innan man hoppar i och spelar sjÀlva instrumentet. Det vill sÀga att man mÄste veta hur man lÀser noter, hur man skiljer mellan olika ackord, osv. Det kanske kommer att innebÀra att du fÄr prova pÄ nÄgra olika gitarrtyper innan du hittar den rÀtta för just dig och din musiksmak! 

 

Man behöver ofta göra en sak om och om igen innan man fÄr verkligen kÀnna sig bekvÀm med sina fÀrdigheter, och det Àr nog sÄ det kommer gÄ till för dig ocksÄ under dina lektioner. Det Àr viktigt att man inte tappar lusten nÀr man mÄste göra en massa repetition: det Àr precis sÄ man lÀr sig! Och du kommer att mÀrka nÀr tiden gÄr, att du, sakta men sÀkert, utvecklar dina talanger och har nÄtt dina mÄl. 

Vad vill du lÀra dig?