Hem
Ge undervisning

Kurs inom Musikproduktion i Stockholm

đŸ„‡ Duktiga musiker
đŸ’» 10 lĂ€rare
🔒 Verifierade profiler
💾 Inga dolda kostnader

Vilken Àr din nivÄ?

Privatundervisning med Superprof

Musikproducenter i Stockholm

Se fler lÀrare

5.0 /5

VÄra musikproducenter med ett genomsnitt pÄ 5.0 stjÀrnor och mer Àn 4 evalueringer.

395 kr/h

Bra priser: 95% av privatlÀrarna erbjuder ofta första kurstimmen gratis. Genomsnittspriset Àr 395kr/h

8 h

Snabba och duktiga! VĂ„ra musikproducenter svarar vanligtvis inom 8h

1

Hitta en musikproducent i Stockholm

Kolla in vÄra musikproducenter och kontakta dem som passar dina kriterier (kostnad, recension, erfarenhet, undervisningsplats).

2

Organisera din Musikproduktion kurs

Kontakta din lÀrare inom musikproduktion! Du kommer att fÄ din lÀrares kontaktinfo nÀr din kursförfrÄgan godkÀnns.

3

UpptÀck nya elever och möjligheter

Elevpasset ger dig tillgÄng till alla vÄra privatlÀrare. UpptÀck nya fÀrdigheter tillsammans med engagerade mÀnniskor.

Se alla vÄra pianolÀrare!

UpptÀck din musikaliska talang med hjÀlp av en musikproducent pÄ Superprof!

Hitta din privatlÀrare i musikproduktion via Superprof!

Sverige Àr ett vÀlkÀnt och oerhört respekterat land i musikkretsar. MÄnga av lÄtarna du hör dagligen pÄ radio och pÄ Spotify:s mest trendiga listor Àr skrivna och producerade av svenskar. En av vÄra första stora pop-exporter var ABBA, som skrev om reglerna för hur popmusik ska produceras genom att blanda pop, rock, funk och dansband med mer klassisk musik. Men musikbranschen Àr i stÀndig rörelse, och idag ser den helt annorlunda ut Àn den gjorde för bara nÄgot decennium sedan. Idag har i princip hela Sverige nÄgorlunda enkel tillgÄng till en musikstudio, och det gÄr att göra musik pÄ sin telefon. PÄ sin egen telefon!? Ja, pÄ sin egen telefon. Men för att totalt och fullt bemÀstra musikproduktionens verkliga konst Àr det vanligast att man sitter vid sin dator med sitt ljudkort och sitt mjukvaruprogram och skapar sin magi dÀr.

SÄ, hur funkar egentligen musikproduktion? Vad Àr ens musikproduktion? Nu ska ni fÄ en musikproduktion-introduktion!

Grunderna i musikproduktion

Att producera musik kan vara oerhört enkelt, eller oerhört svÄrt och komplicerat. Det Àr helt och hÄllet beroende av hur man vill ha det. Om du nÄgonsin tryckt pÄ "rec" pÄ din  röstmemo-app pÄ telefonen och dÀrefter sjungit in nÄgot sÄ har du i realiteten agerat musikproducent.
En musikproducent kan liknas med filmens regissör. Producenten ansvarar för framtagandet av musiken frÄn idé till fÀrdig produkt. I vissa fall ansvarar producenten ocksÄ för distribution, alltsÄ spridning, av lÄten. Men det varierar. Det vi kan vara helt sÀkra pÄ Àr att producenten spelar en enormt viktig roll. Nedan kommer jag nu att gÄ igenom de vanliga stegen i musikproduktion, och hur du kan lÀra dig bemÀstra dem alla.

Att producera musik - steg för steg

Du har sÀkert nÄgon gÄng gÄtt runt pÄ Stockholms gator och torg och hört en underbar melodi spelas frÄn en restaurangs högtalare och tÀnkt: "wow, vilken förtrÀffligt hÀrlig melodi!". Kanske börjar du sen resonera kring vad som gör lÄten sÄ bra, varför just DEN melodin av alla melodier satte spÄr hos dig. Det Àr inte alltid, men dÀremot ofta, som svaret Àr att lÄten Àr snyggt och smart producerad.

Vi kommer hĂ€rifrĂ„n att dela in musikproduktion i fyra delar; inspelning, arrangemang/produktion, mix och mastring. Det kan verka nĂ„got förenklat, men alla dessa fyra delar Ă€r vitala att förstĂ„ om man vill ha en god förstĂ„else för hur musikproduktion fungerar. SÄGAS BÖR att det finns oerhört mĂ„nga sĂ€tt att göra, och alla fĂ„r hitta sitt eget sĂ€tt att producera musik.

1. Inspelning

Först och frÀmst mÄste musiken lÀmna lÄtskrivarens huvud och in i musikprogrammet. Detta kan antingen göras genom att spela in analoga instrument (gitarr, bas, harpa, trumpet) med hjÀlp av att micka upp instrumenten, eller genom att spela in digitalt.
NÀr man spelar in digitalt anvÀnder man mjukvaruinstrument som man laddar ner pÄ sin dator. Det finns mjukvaruinstrument som kan ersÀtta och likna nÀstan alla "riktiga" instrument. Idag spelar mÄnga producenter in fioler, trumpeter och till och med körer digitalt. MÄnga har dock svÄrt att fÄ till den rÀtta kÀnslan nÀr man ersÀtter analoga instrument med digitala.

2. Arrangemang/produktion

NÀr allt Àr inspelat sÄ börjar jobbet med att arrangera lÄten snyggt. NÀr ska diverse instrument komma in? Ska man vÀnta med fiolen till första versen? Ska vi lÀgga till ett snyggt trumpet-intro? Kanske ska trummorna ha ett större reverb? NÀr man har spelat in samtliga instrument + sÄng + eventuella FX, sÄ har man oerhört mÄnga möjligheter. FrÄgorna som ska fÄ ett svar Àr: Vad ska höras, nÀr ska det höras, och hur ska det höras.

I detta steg testar man sig ofta fram, och det Àr vanligt att det Àr det mest tidskrÀvande stadiet i producerandet av musik.
En skicklig musikproducent kan hÀr avvÀga helt rÀtt och ta lÄten i rÀtt riktning. Behöver vi spela in nÄgot mer? Fler stÀmmor, ett nytt gitarrspÄr eller behöver vi lÀgga till ett percussion-spÄr för att öka energin? Man anvÀnder sig ofta av referenslÄtar för att veta hur man vill att det ska lÄta, och sen jobbar man sig mot den riktningen.

3. Mix

NÀr lÄten Àr fÀrdigarrangerad och klar frÄn start till slut pÄbörjas mixarbetet. Mycket av mixen kan vara gjord pÄ förhand i föregÄende steg, eftersom man dÄ bearbetar spÄren för att lÄta bra tillsammans. Men, vad innebÀr det dÄ att mixa en lÄt?

NÀr man mixar försöker man fÄ spÄren att lÄta bÀttre, helt enkelt. Man förfinar ljuden och stÀller volymer sinsemellan. NÀr man mixar anvÀnder man sig ofta av verktyg som EQ (equaliser), kompressor, reverb, delay och vÀldigt mycket mer. Den erfarne mixaren har mÄnga pÄlitliga effekter i sin "verktygslÄda", och har lÀrt sig bemÀstra olika verktyg för att fÄ det hela att lÄta bÀttre och möta sin vision.
Det Àr vanligt att man lÄter en annan person mixa lÄten för att Àven fÄ hens öra att bearbeta ljudet och ta beslut, dÄ man sjÀlv ofta kan bli "döv" för sin egen lÄt efter att ha suttit med den i mÄnga timmar. Men oavsett om du planerar att mixa sjÀlv eller inte sÄ Àr det bra att ha en grundlÀggande kunskap om hur man mixar för att bÀttre kunna spela in, arrangera och producera musik.

4. Mastring

NÀr mixen Àr klar har man förfinat alla spÄr inbördes och individuellt. Volymerna Àr satta och automatiseringen Àr gjord. NÀr man mastrar en lÄt mixar man sjÀlva huvudspÄret i sig. Det vill sÀga samtliga spÄr, fast pÄ en och samma gÄng. Vanligtvis gör man detta för att fÄ upp volymen och se till att lÄtens ljud matchar- och kan konkurrera med det som Àr branschstandard.
Mastringen tar oftast inte lika lÄng tid som de andra stegen, men det Àr ett vitalt steg för att konkurrera med andra proffsiga produktioner pÄ allvar.

LĂ€r dig producera musik i Stockholm

Om du vill lÀra dig den vackra konsten som Àr att producera musik och bli en sjÀlvsÀker och kunnig musikproducent kan det vara bra att ha en "handledare". En person som hjÀlper dig genom dina steg, som har varit igenom det sjÀlv. En privatlÀrare, helt enkelt.
Superprof finns hÀr för dig idag! Hos oss finns det skickliga musikproducenter i Stockholm som vÀntar pÄ att du ska höra av dig och pÄbörja din resa tillsammans med dem.

Sök runt bland vÄra profiler pÄ sidan, och boka in din första lektion redan idag. Kunskapen vÀntar pÄ dig!

 

FAQ

Var kan du hitta lektioner inom musikproduktion i Stockholm?

đŸŽ¶ Är du intresserad av att ta kurs i musikproduktion?

💌  PĂ„ Superprof har vi just nu 10 lĂ€rare i musikproduktion som erbjuder undervisning i Stockholm.

 

💬  VĂ„ra meddelande-tjĂ€nster tillĂ„ter dig att kontakta de olika privatlĂ€rarna inom musikproduktion som finns registrerade pĂ„ vĂ„r hemsida.

 

 

👌  NĂ€r din förfrĂ„gan har blivit accepterad, kan du starta din första kurs med din lĂ€rare.

 

👀  Se alla profilerna for vĂ„ra privatlĂ€rare i din stad.

đŸ‘©â€đŸŽ€ Hur mĂ„nga privatlĂ€rare erbjuder just nu kurser i nĂ€rheten av dig?

✹  Det finns just nu 10 privatlĂ€rare som erbjuder lektioner i Stockholm och i omrĂ„det.

 

För att hitta en privatlÀrare inom musikproduktion, se pÄ lÀrarnas beskrivning för att fÄ mer information om vad dem erbjuder. VÄra lÀrare erbjuder kurser i alla olika musikgenrer, t.ex klassisk musik, jazz och pop.

 

VÀlj din sÄngkurs bland flera Àn 10 lÀrarprofiler.

đŸ’» Är det möjligt att ta privatlektioner i musikproduktion online?

Visste du om att du kan ta kurser inom musikproduktion online?

 

PÄ Superprof erbjuder mÄnga handledare sina lektioner online. Cirka 80% av vÄra instruktörer pÄ vÄr plattform ger Musikproduktion via Skype.

 

För att hitta tillgĂ€ngliga lĂ€rare, vĂ€lj “webbkamera” i sökfĂ€ltet för att se tillgĂ€ngliga lĂ€rare som erbjuder kurser online i ditt valda Ă€mne.

 

Onlinekurser via webbkamera ger dig fler fördelar nÀr du vill vara flexibel med dina kurser. Dessutom Àr priset ofta betydligt lÀgre eftersom din instruktör inte behöver resa onödiga strÀcker.

 

Boka en onlinekurs med en expert idag pÄ Superprof!

💾 Vilket pris tar en privatlĂ€rare för en privat lektion i Stockholm?

I Stockholm, tar en lÀrare i musikproduktion runt 395kr för en privatkurs i musikproduktion.

Kostnaden för en lektion varierar pga:

din lÀrares erfarenhet
omrÄdet/staden dÀr lektionen tar plats (via Skype eller i elevens hem)
hur ofta du tar kurser och varaktigheten av dina lektioner
objektivet med din kurs. Till exempel: Àr det en förberedelse inför en konsert, eller Àr det bara för skojs skull?

97% av Superprofs instruktörer erbjuder den första kursen gratis.

Se alla priserna för lÀrare i sÄng i ditt omrÄde.

😊 Varför inte ta ta privatlektioner i sĂ„ng, i Stockholm?

Vi har hjÀlpt hundratals av medlemmar att förverkliga sina drömmar med hjÀlp av vÄra privatlÀrare

 

Alla vÄra privatlektioner med en kompetent lÀrare ger dig det stora Àventyret att lÀra dig om musikproduktion pÄ nolltid.

 

Dra nytta av vÄr sökmotor och hitta den bÀsta lÀraren nÀra dig! Vi har för tillfÀllet 10 coacher i Stockholm.