Hem
Ge undervisning

Hitta en lärare i Näringslära

🥇 Duktiga lärare i Näringslära
💻 52 tillgängliga
🔒 Verifierade recensioner
💸 Inga extra kostnader

Var någonstans leter du efter en näringslära kurs?

Privatundervisning med Superprof

Lär dig Näringslära ! Kolla in vårt utbud av lärare:

Se fler lärare

5.0 /5

Våra fantastiska lärare med ett genomsnittsbetyg på 5.0 stjärnor baserat på fler än 1 omdömen.

265 kr/h

De bästa priserna: 100% av lärarna erbjuder 1:a kursen gratis med ett genomsnittspris på 265 kr/h

1 h

Snabba svar! Våra lärare svarar vanligtvis på din kursförfrågan inom 1h.

01

Hitta din
perfekta lärare

Kolla in lärarnas profiler helt gratis och kontakta din nästa favoritlärare i näringslära helt efter dina kriterier (priser, erfarenhet, nivå, online/offline).

02

Organisera din Näringslära

Diskutera med din lärare för att komma överens om upplägg och tillgänglighet. Schemalägg dina lektioner och förbered dig inför din första kurs!

03

Lär dig nya saker om Hälsa och välbefinnande.

Det fina elevpasset ger dig obegränsad tillgång till alla lärare, tränare och handledare under en månad. En hel månad till att upptäcka ny kunskap med fantastiska människor.

Se alla våra kurser inom Näringslära

Låt en handledare hjälpa dig att vidga dina vyer genom att att utveckla dina kunskaper och färdigheter inom Näringslära

Låt en privatlärare hjälpa dig att fördjupa dina kunskaper inom näringslära!

Det är nästan omöjligt idag att kunna öppna upp en tidning, kolla på tv, eller scrolla igenom sociala medier utan att se något relaterat till kost, näring, eller hälsa. Det kanske är en reklam för någon slags hälsosam yoghurt, en ny gym som öppnar upp i ditt område, eller så kanske det är en artikel i tidningen om ett nytt virus som sprider sig runt om i landet.

I samhället idag är vi allmänt mer uppmärksamma kring vår hälsa och näring, men samtidigt är vi lika uppmärksamma om hur lite vi faktiskt vet om vår anatomi och hälsa. Det finns fortfarande hur mycket som helst att utforska när det kommer till hälsan, näring, och kroppen, och det är där som näringslära kommer in i bilden. När vi snackar om näringslära så snackar vi om mat och dess näringsämnen som är grundläggande och viktiga när det gäller att hålla oss friska och hälsosamma. Vetenskapen bakom näringslära är, i grund och botten, studien av relationen mellan den mänskliga kroppen och mat, och hur vi konsumerar mat och använder näringsämnen som vi får utifrån maten.

Näringslära fokuserar till stor del oftast på hur våra kroppar använder mat och hur våra ämnesomsättningar fungerar. Det vill säga hur de olika biokemiska stegen fungerar där mat och andra ämnen förvandlas från en sak till en annan. Dietister dessutom utforskar relationen mellan diet, hälsan, och träning, samtidigt som de forskar kring hur mat kan eventuellt förebygga olika sorters sjukdomar och medicinska tillstånd. Samtidigt så lär dietister sig om på vilka sätt våra diet kan påverka våra kroppar på ett negativt sätt, och vad vi ska undvika för att hålla oss friska.

Men du själv kanske inte är sugen på att dedikera ditt liv till att hitta den näst största ‘superfood’ eller kanske vill inte heller veta om läskiga medicinska tillstånd. Dock så finns det flera bra orsaker till varför man ska ju plugga näringslära iallafall, även om man inte vill bli dietist senare i livet.

Varför lära sig mer om näringslära?

Genom att utveckla dina kunskaper inom näringslära kommer du kunna ha en bred och djup uppfattning kring hur din egen kropp fungerar och vad det är som faktiskt händer när du äter, dricker, och tränar. Du kommer att förstå hur din kropp reagerar till olika ämnen som du själv sätter i den. Detta kommer att, i sin tur, få dig att vara mer uppmärksam till det du äter, hur du tränar, och vad du dricker, så att du är säker på att din kropp får bara det bästa.

Det är därför att många atleter pluggar näringslära när de är ute efter att hitta nya sätt att förbättra sig själva för att kunna ha en fördel över sina konkurrenter. Du kanske kommer ihåg när världsklass tennisspelaren Novak Djokovic slutade äta gluten år 2010? Detta var på grund av hans forskning kring näringslära!

Dålig kost har ytterligare upptäckts som källan bakom många olika sjukdomar. Medan det är mer eller mindre klart att sjukdomar såsom hypoglykemi, fetma, diabetes, och kardiovaskulära problem orsakas av dålig kost, visste du även att sjukdomar såsom Reumatoid artrit reagerar faktiskt bra på kostförändringar? Till och med kan psykiska sjukdomar påverkas av dieten, till exempel depression, ångest, anorexi, och hyperaktivitet hos barn. När det gäller medicin så föredrar många patienter nuförtiden att hålla sig borta från syntetiska mediciner, och istället väljer att prova något mer naturellt som botar från källan; dieten och näringslära spelar en stor roll i detta. Genom att lära sig mer om kost och hur kosten påverkar våra kroppar och hjärnor blir det lättare för dig att ta tag i din egen hälsa och veta hur olika saker kommer att påverka dig. Eftersom varje kropp är unik så kommer inte alla påverkas på samma sätt av maten, vilket betyder att det blir svårt att hitta allmän information som gäller just dig. Samtidigt så om du drömmer om att upptäcka världens nästa superfood så är näringslära definitivt något du borde plugga vidare på universitet!

Professionella inom detta område jobbar oftast direkt med kunder för att hjälpa dem med att förstå sina egna kroppar, för att kunna ge dem möjligheten att ta sin hälsa i egna händer. De kan till och med även skapa, tillsammans med kunden, kostplaner för att hjälpa kunden med sin träning och kost så att det blir lite lättare att hålla sig till sina mål. Det finns många tillgängliga yrken att jobba inom för dig som vill använda näringslära som karriär i framtiden, och några av dem är följande:

Sjukhus, kliniker, och vårdcentraler
Gym och träningscenter
Livsmedelsindustri företag
Universitet och skolor
Folkhälsomyndigheten
Myndigheter
Samhällsorganisationer
Marknader för hälsokost
Hälsocenter

Men kom ihåg också att bara för att du pluggar näringslära betyder detta att du blir automatiskt en dietist! Det finns hur många som helst andra roller som du kan komma in i, såsom forskare för utveckling av livsmedelsprodukter, näringsterapeut, matmärkning specialist, livsmedelssäkerhet revisor, närings författare, lärare inom näringslära, humanitär nutritionist, osv. Antingen om du vill använda näringslära senare i livet som karriär eller om du är bara sugen på att veta mer om din egen kropp och hälsa så finns det bra skäl till varför du ska fördjupa dina kunskaper inom näringslära.

Att plugga näringslära själv

Om du har varit sugen på att plugga näringslära bara som en hobby eller av dina egna intressen så har du säkert tänkt på att plugga på egen hand. Varför inte? Genom att plugga på egen hand och lära dig själv så kan du ta allt på din egen takt och plugga så mycket eller så lite som du vill. Du kan dessutom bestämma vad du vill plugga, hur länge du vill plugga, och vad för innehåll som du själv tycker är viktigt för just dig. Det finns så många gratis och bra val för dig som är ute efter att plugga själv, som på distansutbildningar.se där du kan lätt hitta olika resurser att välja bland. Dessutom har du möjlighet att besöka din lokala bibliotek för att hitta böcker och andra resurser som finns tillgängliga för dig. Internet kan vara en bra verktyg för dig som vill leta efter ett nytt sätt att lära dig nya saker.

Att lära sig något på egen hand kan vara något som är verkligen nyttigt och lönsamt, men kom ihåg: medan det är hur lätt som helst att hitta tillgängligt information om näringslära är det viktigt att säkra att den informationen du får är pålitlig. Eftersom näringslära är en vetenskap och är en viktig yrke som handlar om människors hälsa så måste man kunna vara säker på att man får information som är korrekt. Att lära på egen hand är också något som kräver mycket disciplin, vilket är något man måste tänka på när man lägger upp sin utbildning själv: till exempel så måste man tänka på hur man kan arbeta för att inte tappa motivationen, och på vilka sätt man lär sig bäst. För att ha hjälp med detta, vilket många elever behöver, väljer de flesta att söka lite läxhjälp online av en professionell som kan bidra till ens utbildning.

Näringslära med hjälp av en privatlärare

Genom att plugga näringslära med hjälp av en privatlärare har du en mer aktiv roll i dina egna studier. Du själv bestämmer vad du vill lära dig och hur ofta du hade velat ha dina lektioner. Om du till exempel har en dröm av att utveckla dina atletiska färdigheter kan det vara hjälpsamt om din lärare kan fokusera lektionerna kring näringslära som har med atleter att göra. Om näring inom sjukvård är området du vill fokusera på så kan din lärare skräddarsy lektionerna runt detta ämne så att du får all den relevanta informationen du behöver. Eller om det är så att du är ute efter att plugga näringslära på en högre nivå och behöver lite läxhjälp vid sidan om dina studier på universitet eller högskolan, så kan du lätt hitta en lärare som kan hjälpa dig med detta, också.

Din privatlärare har bara en elev åt gången: du! Detta betyder att du får all din lärares uppmärksamhet och att alla dina frågor blir besvarade. Läraren kan anpassa lektionerna efter just dina önskemål och efter dina intressen, vilket betyder att varje elev utbildning blir unik. De kan också ge dig detaljerat och personlig feedback när det gäller din utveckling, så att du vet hur du ska göra för att prestera högre och för att kunna nå dina mål.

Våra privatlärare på Superprof är engagerade och erfarna inom näringslära, och är redo att ta dig an som elev! Vi har många tillgängliga lärare här just nu i hela landet som är sugna på att bidra till din utbildning. Du väljer en lärare baserat på dina egna villkor och krav, och hittar tillgängliga lärare som finns nära dig baserat på var du befinner dig i Sverige. Du kan antingen välja att ha lektionerna i verkligheten eller online-baserat! Du väljer allt själv. Det är bara att komma igång! Ta en titt igenom alla våra lärares profiler redan idag.

FAQ

💰 Vad är det genomsnittliga priset för en lärare i Näringslära ?

Genomsnittspriset för en kurs i Näringslära är 265 kronor.


Priset skiljer sig pga flera olika faktorer: 

  • Erfarenheten en lärare har inom ämnet
  • Var kursen är (online eller hemma) samt beroende på geografisk plats
  • kursernas längd och frekvens

97% av lärarna erbjuder första kursen gratis.


Upptäck priserna för lärare nära dig.

💡 Varför ska jag ta en kurs i Näringslära ?

Näringslära med en erfaren lärare ger dig möjligheten att utvecklas snabbare.


Du väljer din lärare och planerar dina kurser i online eller "offline". 


En kursförfrågan låter dig chatta direkt med läraren för att organisera lektioner på det sätt som passar er.


Vår sökfunktion hjälper dig att hitta din nästa lärare. Sök bland miljontals lärare i hela världen eller hitta någon som bor nära. 


Starta din sökning enkelt, med ett klick.

💻 Våra lärare ger undervisning online inom Näringslära !

Majoriteten av våra lärare i näringslära erbjuder kurser inom


Näringslära online.


Tveka inte att konsultera deras annonser eller att sortera i sökresultaten ("webbkamera" -filtret) för att upptäcka kurserna i  Näringslära   som finns tillgängliga via webbkamera. 

🎓 Hur många lärare är tillgängliga att ge kurs inom Näringslära ?

52 lärare inom Näringslära erbjuder kurser på Superprof. 


Välj bland alla tillgängliga profiler och ta kontakt med dem som du anser passar dina behov och önskemål allra bäst.


Välj mellan 52 profiler.

✒️ Vilket genomsnittsbetyg har våra lärare i Näringslära l mottagit?

Bland 1 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg på 5.0 av 5.


Skulle ett problem uppstå med undervisningen, är kundservice tillgänglig på vardagar för att hjälpa till att hitta en lösning.


För varje ämne kan du se recensionerna av eleverna.