Hem
Ge undervisning

Hitta en lÀrare i NÀringslÀra

đŸ„‡ Duktiga lĂ€rare i NĂ€ringslĂ€ra
đŸ’» 52 tillgĂ€ngliga
🔒 Verifierade recensioner
💾 Inga extra kostnader

Var nÄgonstans leter du efter nÀringslÀra kurs?

Privatundervisning med Superprof

LÀr dig NÀringslÀra ! Kolla in vÄr selektion av lÀrare:

Se fler lÀrare

5.0 /5

VÄra fantastiska lÀrare med ett genomsnittsbetyg pÄ 5.0 stjÀrnor och med fler Àn 2 recensioner.

268 kr/h

De bÀsta priserna: 100% av lÀrarna erbjuder 1:a kursen gratis med ett genomsnittspris pÄ 268 kr/h

2 h

Snabba svar! VÄra lÀrare svarar vanligtvis pÄ din kursförfrÄgan inom 2h.

01

Hitta din
perfekta lÀrare

Kolla in lÀrarnas profiler helt gratis och kontakta din favoritlÀrare i nÀringslÀra enligt dina kriterier (priser, erfarenhet, nivÄ, online/offline).

02

Organisera din NÀringslÀra

Diskutera med din lÀrare för att komma överens om upplÀgg och tillgÀnglighet. SchemalÀgg dina lektioner och förbered dig inför din första kurs!

03

LÀr dig nya saker om HÀlsa och vÀlbefinnande.

Det fina elevpasset ger dig obegrÀnsad tillgÄng till alla lÀrare, trÀnare och masterclasses under en mÄnad. En mÄnad att upptÀcka ny kunskap med fantastiska mÀnniskor.

Se alla vÄra kurser inom NÀringslÀra

LÄt en handledare hjÀlpa dig att vidga dina vyer genom att att utveckla dina kunskaper och fÀrdigheter inom NÀringslÀra

LÄt en privatlÀrare hjÀlpa dig att fördjupa dina kunskaper inom nÀringslÀra!

Det Àr nÀstan omöjligt idag att kunna öppna upp en tidning, kolla pÄ tv, eller scrolla igenom sociala medier utan att se nÄgot relaterat till kost, nÀring, eller hÀlsa. Det kanske Àr en reklam för nÄgon slags hÀlsosam yoghurt, en ny gym som öppnar upp i ditt omrÄde, eller sÄ kanske det Àr en artikel i tidningen om ett nytt virus som sprider sig runt om i landet.

I samhÀllet idag Àr vi allmÀnt mer uppmÀrksamma kring vÄr hÀlsa och nÀring, men samtidigt Àr vi lika uppmÀrksamma om hur lite vi faktiskt vet om vÄr anatomi och hÀlsa. Det finns fortfarande hur mycket som helst att utforska nÀr det kommer till hÀlsan, nÀring, och kroppen, och det Àr dÀr som nÀringslÀra kommer in i bilden. NÀr vi snackar om nÀringslÀra sÄ snackar vi om mat och dess nÀringsÀmnen som Àr grundlÀggande och viktiga nÀr det gÀller att hÄlla oss friska och hÀlsosamma. Vetenskapen bakom nÀringslÀra Àr, i grund och botten, studien av relationen mellan den mÀnskliga kroppen och mat, och hur vi konsumerar mat och anvÀnder nÀringsÀmnen som vi fÄr utifrÄn maten.

NÀringslÀra fokuserar till stor del oftast pÄ hur vÄra kroppar anvÀnder mat och hur vÄra ÀmnesomsÀttningar fungerar. Det vill sÀga hur de olika biokemiska stegen fungerar dÀr mat och andra Àmnen förvandlas frÄn en sak till en annan. Dietister dessutom utforskar relationen mellan diet, hÀlsan, och trÀning, samtidigt som de forskar kring hur mat kan eventuellt förebygga olika sorters sjukdomar och medicinska tillstÄnd. Samtidigt sÄ lÀr dietister sig om pÄ vilka sÀtt vÄra diet kan pÄverka vÄra kroppar pÄ ett negativt sÀtt, och vad vi ska undvika för att hÄlla oss friska.

Men du sjĂ€lv kanske inte Ă€r sugen pĂ„ att dedikera ditt liv till att hitta den nĂ€st största ‘superfood’ eller kanske vill inte heller veta om lĂ€skiga medicinska tillstĂ„nd. Dock sĂ„ finns det flera bra orsaker till varför man ska ju plugga nĂ€ringslĂ€ra iallafall, Ă€ven om man inte vill bli dietist senare i livet.

Varför lÀra sig mer om nÀringslÀra?

Genom att utveckla dina kunskaper inom nÀringslÀra kommer du kunna ha en bred och djup uppfattning kring hur din egen kropp fungerar och vad det Àr som faktiskt hÀnder nÀr du Àter, dricker, och trÀnar. Du kommer att förstÄ hur din kropp reagerar till olika Àmnen som du sjÀlv sÀtter i den. Detta kommer att, i sin tur, fÄ dig att vara mer uppmÀrksam till det du Àter, hur du trÀnar, och vad du dricker, sÄ att du Àr sÀker pÄ att din kropp fÄr bara det bÀsta.

Det Àr dÀrför att mÄnga atleter pluggar nÀringslÀra nÀr de Àr ute efter att hitta nya sÀtt att förbÀttra sig sjÀlva för att kunna ha en fördel över sina konkurrenter. Du kanske kommer ihÄg nÀr vÀrldsklass tennisspelaren Novak Djokovic slutade Àta gluten Är 2010? Detta var pÄ grund av hans forskning kring nÀringslÀra!

DÄlig kost har ytterligare upptÀckts som kÀllan bakom mÄnga olika sjukdomar. Medan det Àr mer eller mindre klart att sjukdomar sÄsom hypoglykemi, fetma, diabetes, och kardiovaskulÀra problem orsakas av dÄlig kost, visste du Àven att sjukdomar sÄsom Reumatoid artrit reagerar faktiskt bra pÄ kostförÀndringar? Till och med kan psykiska sjukdomar pÄverkas av dieten, till exempel depression, Ängest, anorexi, och hyperaktivitet hos barn. NÀr det gÀller medicin sÄ föredrar mÄnga patienter nuförtiden att hÄlla sig borta frÄn syntetiska mediciner, och istÀllet vÀljer att prova nÄgot mer naturellt som botar frÄn kÀllan; dieten och nÀringslÀra spelar en stor roll i detta. Genom att lÀra sig mer om kost och hur kosten pÄverkar vÄra kroppar och hjÀrnor blir det lÀttare för dig att ta tag i din egen hÀlsa och veta hur olika saker kommer att pÄverka dig. Eftersom varje kropp Àr unik sÄ kommer inte alla pÄverkas pÄ samma sÀtt av maten, vilket betyder att det blir svÄrt att hitta allmÀn information som gÀller just dig. Samtidigt sÄ om du drömmer om att upptÀcka vÀrldens nÀsta superfood sÄ Àr nÀringslÀra definitivt nÄgot du borde plugga vidare pÄ universitet!

Professionella inom detta omrÄde jobbar oftast direkt med kunder för att hjÀlpa dem med att förstÄ sina egna kroppar, för att kunna ge dem möjligheten att ta sin hÀlsa i egna hÀnder. De kan till och med Àven skapa, tillsammans med kunden, kostplaner för att hjÀlpa kunden med sin trÀning och kost sÄ att det blir lite lÀttare att hÄlla sig till sina mÄl. Det finns mÄnga tillgÀngliga yrken att jobba inom för dig som vill anvÀnda nÀringslÀra som karriÀr i framtiden, och nÄgra av dem Àr följande:

Sjukhus, kliniker, och vÄrdcentraler
Gym och trÀningscenter
Livsmedelsindustri företag
Universitet och skolor
FolkhÀlsomyndigheten
Myndigheter
SamhÀllsorganisationer
Marknader för hÀlsokost
HĂ€lsocenter

Men kom ihÄg ocksÄ att bara för att du pluggar nÀringslÀra betyder detta att du blir automatiskt en dietist! Det finns hur mÄnga som helst andra roller som du kan komma in i, sÄsom forskare för utveckling av livsmedelsprodukter, nÀringsterapeut, matmÀrkning specialist, livsmedelssÀkerhet revisor, nÀrings författare, lÀrare inom nÀringslÀra, humanitÀr nutritionist, osv. Antingen om du vill anvÀnda nÀringslÀra senare i livet som karriÀr eller om du Àr bara sugen pÄ att veta mer om din egen kropp och hÀlsa sÄ finns det bra skÀl till varför du ska fördjupa dina kunskaper inom nÀringslÀra.

Att plugga nÀringslÀra sjÀlv

Om du har varit sugen pÄ att plugga nÀringslÀra bara som en hobby eller av dina egna intressen sÄ har du sÀkert tÀnkt pÄ att plugga pÄ egen hand. Varför inte? Genom att plugga pÄ egen hand och lÀra dig sjÀlv sÄ kan du ta allt pÄ din egen takt och plugga sÄ mycket eller sÄ lite som du vill. Du kan dessutom bestÀmma vad du vill plugga, hur lÀnge du vill plugga, och vad för innehÄll som du sjÀlv tycker Àr viktigt för just dig. Det finns sÄ mÄnga gratis och bra val för dig som Àr ute efter att plugga sjÀlv, som pÄ distansutbildningar.se dÀr du kan lÀtt hitta olika resurser att vÀlja bland. Dessutom har du möjlighet att besöka din lokala bibliotek för att hitta böcker och andra resurser som finns tillgÀngliga för dig. Internet kan vara en bra verktyg för dig som vill leta efter ett nytt sÀtt att lÀra dig nya saker.

Att lÀra sig nÄgot pÄ egen hand kan vara nÄgot som Àr verkligen nyttigt och lönsamt, men kom ihÄg: medan det Àr hur lÀtt som helst att hitta tillgÀngligt information om nÀringslÀra Àr det viktigt att sÀkra att den informationen du fÄr Àr pÄlitlig. Eftersom nÀringslÀra Àr en vetenskap och Àr en viktig yrke som handlar om mÀnniskors hÀlsa sÄ mÄste man kunna vara sÀker pÄ att man fÄr information som Àr korrekt. Att lÀra pÄ egen hand Àr ocksÄ nÄgot som krÀver mycket disciplin, vilket Àr nÄgot man mÄste tÀnka pÄ nÀr man lÀgger upp sin utbildning sjÀlv: till exempel sÄ mÄste man tÀnka pÄ hur man kan arbeta för att inte tappa motivationen, och pÄ vilka sÀtt man lÀr sig bÀst. För att ha hjÀlp med detta, vilket mÄnga elever behöver, vÀljer de flesta att söka lite lÀxhjÀlp online av en professionell som kan bidra till ens utbildning.

NÀringslÀra med hjÀlp av en privatlÀrare

Genom att plugga nÀringslÀra med hjÀlp av en privatlÀrare har du en mer aktiv roll i dina egna studier. Du sjÀlv bestÀmmer vad du vill lÀra dig och hur ofta du hade velat ha dina lektioner. Om du till exempel har en dröm av att utveckla dina atletiska fÀrdigheter kan det vara hjÀlpsamt om din lÀrare kan fokusera lektionerna kring nÀringslÀra som har med atleter att göra. Om nÀring inom sjukvÄrd Àr omrÄdet du vill fokusera pÄ sÄ kan din lÀrare skrÀddarsy lektionerna runt detta Àmne sÄ att du fÄr all den relevanta informationen du behöver. Eller om det Àr sÄ att du Àr ute efter att plugga nÀringslÀra pÄ en högre nivÄ och behöver lite lÀxhjÀlp vid sidan om dina studier pÄ universitet eller högskolan, sÄ kan du lÀtt hitta en lÀrare som kan hjÀlpa dig med detta, ocksÄ.

Din privatlÀrare har bara en elev Ät gÄngen: du! Detta betyder att du fÄr all din lÀrares uppmÀrksamhet och att alla dina frÄgor blir besvarade. LÀraren kan anpassa lektionerna efter just dina önskemÄl och efter dina intressen, vilket betyder att varje elev utbildning blir unik. De kan ocksÄ ge dig detaljerat och personlig feedback nÀr det gÀller din utveckling, sÄ att du vet hur du ska göra för att prestera högre och för att kunna nÄ dina mÄl.

VÄra privatlÀrare pÄ Superprof Àr engagerade och erfarna inom nÀringslÀra, och Àr redo att ta dig an som elev! Vi har mÄnga tillgÀngliga lÀrare hÀr just nu i hela landet som Àr sugna pÄ att bidra till din utbildning. Du vÀljer en lÀrare baserat pÄ dina egna villkor och krav, och hittar tillgÀngliga lÀrare som finns nÀra dig baserat pÄ var du befinner dig i Sverige. Du kan antingen vÀlja att ha lektionerna i verkligheten eller online-baserat! Du vÀljer allt sjÀlv. Det Àr bara att komma igÄng! Ta en titt igenom alla vÄra lÀrares profiler redan idag.

FAQ

💰 Vad Ă€r det genomsnittliga priset för en lĂ€rare i NĂ€ringslĂ€ra ?

Genomsnittspriset för en kurs i NĂ€ringslĂ€ra Ă€r 268 kronor.

Priset skiljer sig pga flera olika faktorer: 

  • Erfarenheten en lĂ€rare har inom Ă€mnet
  • Var kursen Ă€r (online eller hemma) samt beroende pĂ„ geografisk plats
  • kursernas lĂ€ngd och frekvens

97% av lÀrarna erbjuder första kursen gratis.

UpptÀck priserna för lÀrare nÀra dig.

💡 Varför ska jag ta en kurs i NĂ€ringslĂ€ra ?

NÀringslÀra med en erfaren lÀrare ger dig möjligheten att utvecklas snabbare.

Du vĂ€ljer din lĂ€rare och planerar dina kurser i online eller "offline". 

En kursförfrĂ„gan lĂ„ter dig chatta direkt med lĂ€raren för att organisera lektioner med förtroende.

En sökmotor lĂ„ter dig hitta den perfekta lĂ€raren för just dig. Sök bland miljontals lĂ€rare i hela vĂ€rlden eller hitta nĂ„gon som bor nĂ€ra. 

Starta din sökning enkelt, med ett klick.

đŸ’» VĂ„ra lĂ€rare ger undervisning online inom NĂ€ringslĂ€ra !

Majoriteten av vĂ„ra lĂ€rare i nĂ€ringslĂ€ra erbjuder kurser inom

NÀringslÀra online.

Tveka inte att konsultera deras annonser eller gĂ„ igenom motorn ("webbkamera" -filtret) för att upptĂ€cka kurserna i  NĂ€ringslĂ€ra   som finns tillgĂ€ngliga via webbkamera. 

🎓 Hur mĂ„nga lĂ€rare Ă€r tillgĂ€ngliga att ge kurs inom NĂ€ringslĂ€ra ?

52 lĂ€rare inom NĂ€ringslĂ€ra erbjuder kurser pĂ„ Superprof. 

Kolla in deras profiler och vÀlj den som bÀst passar dina förvÀntningar.

VĂ€lj mellan 52 profiler.

✒ Vilket genomsnittsbetyg har vĂ„ra lĂ€rare i NĂ€ringslĂ€ra l mottagit?

Bland 2 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg pÄ 5.0 av 5.

Skulle ett problem uppstÄ med undervisningen, Àr kundservice tillgÀnglig pÄ vardagar för att hjÀlpa till att hitta en lösning.

För varje Ă€mne kan du se recensionerna av eleverna.