Utmärkt
recensioner på

Våra fantastiska lärare i Linköping

Se fler lärare

264 kr/h

Bra priser: 95% av pianolärarna erbjuder första lektionen gratis. Genomsnittspriset för en pianokurs är 264kr/timmen

4 h

Snabba och duktiga! Våra pianolärare svarar vanligtvis inom 4h

Att lära sig piano i Linköping! har
aldrig varit så lätt!

2. Planera din pianoundervisning

Kontakta din pianolärare! Du kommer att få din lärares kontaktinfo när din kursförfrågan godkänns.

3. Upptäck nya elever och möjligheter

Elevpasset ger dig tillgång till alla våra privatlärare. Upptäck nya färdigheter tillsammans med engagerade människor.

Vanliga frågor och svar

🎹 Var hittar jag lärare för privatlektioner i piano i Linköping?

Är du intresserad av att börja ta pianolektioner? Det finns just nu 9 musiklärare tillgängliga för att ge privatkurser i piano i Linköping och i närområdet.

 

Vår meddelande-tjänst gör det möjligt att få kontakt med alla lärare i piano som har aktiva lärarannonser på Superprof. När din kursförfrågan har blivit godkänd, kan du starta dina pianolektioner med din lärare.

 

Se alla profilerna for våra pianolärare i Linköping.

🎵 Hur många musiklärare erbjuder just nu pianolektioner i Linköping?

I Linköping ger 9 privatlärare i piano lektioner.

 

För att hitta en pianokurs kan du först kolla på våra lärares annonser för alla detaljer om innehållet i pianolektionerna.

 

Välj bland fler än 9 lärare i piano för att boka din pianokurs!

💻 Kan du ta privatkurser i piano på nätet?

På Superprof erbjuder många pianolärare sina kurser online. De flesta av våra musiklärare på vår plattform erbjuder privata pianolektioner på nätet.

 

Att ta kurser online ökar dina möjligheter att vara flexibel med din pianokurs. Dessutom blir priset ofta billigare då din lärare inte tar betalt för restid.

 

För att hitta tillgängliga privatlärare i piano som erbjuder lektioner online välj "webbkamera” i sökfältet.

 

Välj din privatkurs i piano online bland fler än 9 lärarprofiler.

💸 Hur mycket kostar en pianolärare i Linköping?

I genomsnitt tar en pianolärare 264kr för en privatlektion i  piano i Linköping.

 

Priset är olika på grund av en mängd faktorer:

  • Lärarens erfarenhet och utbildning.
  • Var pianolektionen sker, online eller hemma hos eleven eller läraren läraren eller eleven  i Linköping.
  • Hur många lektioner du vill gå och hur långa lektionerna är.
  • Målet du har och din nivå. Till exempel: är du helt nybörjare, eller har du spelat länge och vill utvecklas vidare?

De allra flesta av Superprofs musiklärare ger första pianolektionen gratis.

 

Se samtliga priser för lärare i piano i Linköping.

🎧 Vilken utrustning är nödvändig för att kunna ta lektioner i piano?

För det första krävs tillgång till ett piano. Om du behöver införskaffa ett piano eller inte, beror på om du bokar pianolektioner hemma hos dig eller läraren. Men, för att öva mellan lektionerna krävs tillgång till ett piano.

 

Priset för ett piano kan ibland kännas dyrt för nya elever. Om detta gäller dig så finns det möjlighet att få pianot billigare genom att köpa i andra hand eller titta på ett enklare keyboard, för att öva med fram till att du är redo att investera i ditt eget piano.

 

Beroende på vilken typ av pianomusik du vill spela, kan det vara smart att köpa:

  • böcker och appar som du kan öva med hemma
  • ett midi-piano
  • en metronome
  • pianopall
  • en kraftpedal

Fråga gärna din lärare i piano områd om vilka tillbehör som kan vara nödvändiga för dig.

 

Välj din nästa privatkurs bland fler än 9 lärare.

Vill du lära dig piano i Linköping?

Välj bland vårt stora utbud av pianolärare i Linköping!

Se fler lärare Nu kör vi!

Ta fram din inre pianist - ta piano lektioner med en privatlärare i Linköping!

Är du nybörjare i piano men oroar dig redan för hur du ska kunna komma igång med detta komplexa instrument? Stressa inte! Piano är ett utmärkt val för den som vill börja spela ett instrument. Även om pianot i sig är som en komplett mini-orketester, kan man komma långt med baskunskaper och kreativitet. Alla som lär sig att spela piano siktar inte på att bli konsertpianister i Linköpings Symfoniorkester - pianot är ett fantastiskt redskap för dig som gillar att sjunga eller drömmer om att spela ihop med andra.

Oavsett vad målet med pianospelandet är måste du vara beredd på att öva ofta. Piano är en färskvara och det krävs en hel del disciplin och motivation för att utvecklas. Utöver tekniken skulle de flesta pianister skulle säkert hålla med om att man kan lägga en livstid på att förfina klangen och känslan.  Att man måste jobba hårt kanske känns avskräckande, men glöm inte att musik först och främst är något härligt. Att spela piano är terapeutiskt och ger utlopp för känslor man kanske inte kan uttrycka i ord. 

Pianolektioner i Linköping

Kanske väcktes ditt musikintresse under en konsert på Saab arena? Kanske drömmer du om att bli Linköpings nästa musikaliska stolthet efter Lars Winnerbäck? I Linköping finns det gott om möjligheter för dig som vill börja eller utvecklas som pianist. Om du redan kollat upp vad internet har att erbjuda, har du säkert insett att det krävs lite mer än videotutorials för att bli riktigt bra på piano. Trots att tutorials kan vara både lärorika och effektiva, finns det en gräns för hur långt man kan komma utan lärarundervisning. Utöver spelteknik, fingersättning och musikteori, kan läraren hjälpa dig med din motivation och disciplin. Det underlättar att ha någon som följer upp ditt arbete och som du kan be om hjälp när du kör fast. 

I Linköping kan du utforska kursutbudet på Kulturskolan, Folkuniversitetet eller spana in privatlektioner på siter som Superprof. På Superprof hittar du lokala privatlärare som antingen undervisar hemma hos sig eller kommer hem till dig. För att du ska kunna ta lektioner hemma hos dig behöver du ha ett piano, men även om du väljer att ta lektioner hemma hos läraren är det viktigt att kunna öva på fritiden - du måste spela ofta för att bli bra.

Vilket piano behöver man som nybörjare?

Oroa dig inte, även om märken som Steinway & sons säljer flyglar för hundratusentals kronor behöver du inte spendera ditt livs besparingar på din nya hobby. Pianon är klart dyrare än akustiska gitarrer och blockflöjter, men det finns hundratals modeller att välja bland. Du behöver inte köpa ett sprillans nytt piano, på blocket i Linköping går det ofta att hitta billiga begagnade pianon. 

En sak som man bör ha i åtanke är att pianon är byggda av levande material som trä och metall. De behöver därför stämmas regelbundet - gärna 2 ggr per år. Man kan inte stämma ett piano själv, utan måste anlita en pianostämmare, vilket blir en extra kostnad. Om man vill slippa allt krångel med ett klassiskt piano kan man skaffa sig ett digitalt piano. Digitala pianon finns i alla möjliga prisklasser, är lätta att flytta och behöver aldrig stämmas eftersom de inte har strängar.  

Vad är skillnaden mellan flygel, piano, digitalt piano och keyboard?

Flygeln (av tyska ordet Flügel "vinge") är den liggande och ursprungliga formen av pianot. De 88 tangenterna ser likadana ut som på det stående pianot, men flygeln har liggande strängar och mekanik. Till utseendet liknar flygeln det första pianot (fortepianot) som uppfanns 1709 av Italienaren Bartolomeo Cristofori. Klangen har dock utvecklats en hel del då det ursprungliga pianot hade tunnare strängar och större hammare.

Det stående pianot med sina lodräta strängar tar betydligt mindre plats än flygeln och är därför populärt för hemmabruk. Flygens form och större resonansbotten ger rikare toner och mer dynamik, vilket gör att flygeln förblivit det självklara konsertinstrumentet.

Digitala pianon och keyboards är elektroniska instrument som spelar upp inspelade ljud av akustiska pianon. Medan ett digitalt piano har 88 tangenter precis som ett riktigt piano, har keyboards ofta färre. Ett digitalt piano har i regel “weightened keys”, alltså tunga tangenter likt ett riktigt piano medan keyboards har lätta tangenter. När du börjar spela piano är det viktigt att ha weightened keys samt pedaler. Ett digitalpiano är alltså det bästa valet för dig som inte har ett riktigt piano. 

Hur väljer jag den bästa pianolärare på Superprof?

När du spanar in våra härliga pianolärare på Superprof kommer du säkert upptäcka att det finns fler än en som passar. Så hur tusan väljer man rätt? Även om kursinnehållet varierar något så är basen ofta snarlik för alla nybörjare. Om du istället redan är en avancerad pianist kanske lärarens musikstil eller expertis inom musikteori blir extra viktig. 

Pris kan variera en del beroende på lärarens erfarenhet, din nivå, vad du vill lära dig och vart i Linköping du bor. Transportkostnader kan ibland tillkomma i fall du bor långt ifrån läraren. En lärare med 30 års erfarenhet av pianoundervisning och musikteori är ofta dyrare än en duktig hobbypianist utan lärarerfarenhet, men om du får feeling för den senare så är det bara att köra! En lärare utan officiell lärarutbildning kan vara minst lika bra på att lära dig spela piano, mycket handlar om personkemi. Om läraren får dig att trivas och väcker din vilja att lära och utvecklas är halva spelet vunnet. Många gånger är personlighet och pedagogik viktigare än kvalifikationer, så titta igenom lärarens profil på Superprof, kanske finns det betyg och kommentarer från tidigare elever som kan hjälpa dig fatta ett beslut? En fördel med Superprof är att många lärare bjuder på den första pianolektionen. Denna gratistimme är ett utmärkt tillfälle för dig att testa fler än en lärare ifall du är osäker. Under gratislektionen kan läraren utvärdera din nivå, höra mer om dina mål, och börja fundera på den perfekta kursplanen för just dig. När du jobbar tillsammans med en privatlärare får du möjligheten att påverka startdatum och antal kurstillfällen vilket ofta är omöjligt på musikskolor. I snitt går Superprofs elever på en pianolektion i veckan, men om du önskar fler eller färre går det garanterat att ordna. Kanske älskar du att jobba självständigt och bara behöver en lektion varannan vecka för uppföljning och nya hemläxor? Eller kanske vill du snabbt bli ett pianoproffs och föredrar en intensivkurs? Inga problem - på Superprof kan du hitta Linköpings bäst lämpade pianolärare för just dina behov!

Vad vill du lära dig?