Utmärkt
recensioner på

Våra fantastiska lärare i Norrköping

5.0 /5

Privatlärare med ett genomsnitt på 5.0 stjärnor baserat på 1 omdömen.

438 kr/h

Bra priser: 95% av pianolärarna erbjuder första lektionen gratis. Genomsnittspriset för en pianokurs är 438kr/timmen

3 h

Snabba och duktiga! Våra pianolärare svarar vanligtvis inom 3h

Det har aldrig varit enklare att lära sig piano
i Norrköping!

2. Planera din pianoundervisning

Kontakta din pianolärare! Du kommer att få din lärares kontaktinfo när din kursförfrågan godkänns.

3. Upptäck nya elever och möjligheter

Elevpasset ger dig tillgång till alla våra privatlärare. Upptäck nya färdigheter tillsammans med engagerade människor.

Vanliga frågor och svar

🎹 Hur hittar jag en privatlärare i piano i Norrköping?

Är du intresserad av att börja ta pianokurser? På Superprof finns 6 tillgängliga privatlärare i piano som erbjuder lektioner i Norrköping.

 

Vår meddelande-tjänst ger dig möjligheten att kontakta alla privatlärare i piano som har aktiva lärarannonser på Superprof. När din kursförfrågan har blivit accepterad, kan du starta dina privata pianolektioner med din lärare.

 

Se alla profilerna for våra privatlärare i piano i Norrköping.

🎵 Hur många privatlärare i Norrköping är tillgängliga för att ge privata pianokurser?

I Norrköping ger 6 pianolärare privatundervisning.

 

För att hitta lektioner i piano kan du först kolla på våra lärares annonser mer information om vad de erbjuder.

 

Välj bland fler än 6 lärare i piano för att boka dina pianolektioner!

💻 Kan du ta privatkurser i piano på nätet?

På Superprof erbjuder många lärare i piano sina lektioner online. De flesta av våra instruktörer på vår plattform erbjuder pianokurser online.

 

Att ta lektioner online ökar dina möjligheter att vara flexibel med dina pianolektioner. Dessutom är priset ofta lägre då din lärare inte tar betalt för restid.

 

För att hitta tillgängliga privatlärare i piano som erbjuder sina lektioner online välj "webbkamera” i sökfältet.

 

Välj din privatkurs i piano online bland fler än 6 lärare i piano.

💸 Vad kostar en pianokurs i Norrköping?

I genomsnitt tar en lärare i piano 438kr för en pianokurs i Norrköping.

 

Priset är olika på grund av en mängd faktorer:

 • Lärarens erfarenhet och utbildning.
 • Var pianolektionen äger rum, online eller i läraren eller elevens hem  i Norrköping.
 • Hur många lektioner du vill gå och lektionens längd.
 • Målet du har och nivån du spelar på. Till exempel: bokar du privatlektionerna för att din barn ska lära sig spela piano, eller är du väldigt avancerad och vill utvecklas vidare?

De allra flesta av Superprofs privatlärare ger första lektionen gratis.

 

Se samtliga priser för lärare i piano i Norrköping.

🎧 Vad behövs för att börja ta privatkurser i piano med en privatlärare?

Till och börja med kommer du behöva köpa eller låna ett piano.

 

Priset för ett piano kan ibland kännas dyrt för nya elever. Om detta gäller dig bör du få pianot billigare genom att köpa secondhand eller titta på ett enklare keyboard, för att öva med fram till att känner dig redo att investera i ditt eget piano.

 

Beroende på vilken genre du vill spela, kan det vara smart att införskaffa:

 • böcker och appar som du kan öva med hemma
 • ett midi-piano
 • en metronome
 • pianopall
 • en kraftpedal

Fråga gärna din pianolärare omvägledning om vilka tillbehör som kan vara nödvändiga för dig.

 

Välj din nästa kurs bland fler än 6 pianolärare.

Vill du lära dig piano i Norrköping?

Välj bland vårt stora utbud av pianolärare i Norrköping!

Se fler lärare Nu kör vi!

Lär dig spela piano - ta en pianokurs med en privatlärare i Norrköping!

Fördelar med att lära sig piano

Redo att utveckla ditt musiköra i härliga Norrköping? Piano anses vara det absolut bästa instrumentet för att snabbt få en bra musikalisk grund. Att lära sig spela piano som nybörjare ger dig en bra förståelse för musikteori, och gör det lättare att sedan gå vidare till andra instrument som gitarr eller fiol. Om du råkar vara en musikalisk allätare och gärna ser dig själv som både pianist och gitarrist i framtiden är det alltså pianot du ska börja med. I Norrköping kan du lära dig spela piano med en privatlärare eller på någon av stadens alla musikskolor. För att ge dig en snabb (men långt ifrån komplett) lista över alla fördelar med att ta pianolektioner, spana in punkterna nedan :

 

 • Hand-öga koordinationen förbättras
 • Musikörat utvecklas (Hur nice vore det inte att kunna spela helt på gehör?)
 • EQ (emotionell intelligens) ökar
 • Koncentration, fokus och minne förbättras

 

Fördelarna med att spela piano är många, vissa kretsar kring hälsa och musikalitet, men de positiva effekterna tar inte slut där. Att spela piano är först och främst kul, en riktigt njutning för kropp och själ. Att musik är ett universellt språk och ett glädjeämne som delas av hela världens befolkning gör att du kommer kunna ta med dig din hobby vart du än åker. När du lärt dig spela ett instrument har du något gemensamt med miljontals musiker i alla åldrar, sociala klasser och världsdelar.  Att lära sig något nytt är även bra för självkänslan. Det är fantastiskt att se sig själv utvecklas och bli bra på något man tidigare trodde var utom räckhåll. När man inser att man kan lära sig vad som helst bara man är ihärdig, känner man sig oövervinnerlig. 

Ta pianolektioner i Norrköping 

Kan man lära sig spela piano helt själv? Och hur gör man i så fall? Svaret är både ja och nej. Det finns ett enormt utbud av pianotutorials på internet så ja, du kan lära dig en del på egen hand. Det kan ofta kännas skönt att testa lite själv innan man skriver in sig på en pianokurs eller bokar en privatlärare - men, det är oftast bättre att lära sig ordentligt från början. Innan man vet ordet av har man skaffat sig dåliga vanor  - fel teknik och fingersättning till exempel. Det kan ta lång tid att bryta en gammal vana i efterhand. Även om många tutorials är väldigt välgjorda, så finns det en hel del som snarare stjälper än hjälper dig. Vi tycker att tutorials och övningar online är viktiga komplement så ha kul vid sidan av dina pianolektioner, sök upp ackord eller noter, och öva på låtar du gillar i olika stilar. I Norrköping finns en hel del kurser att välja bland både för nybörjare och mer avancerade pianister. Du kan till exempel ta lektioner via folkuniversitetet eller boka en privatlärare på siter som Superprof. Om du redan spelat ett tag men känner att utvecklingen stannat av lite gör du helt rätt i att se dig om efter en privatlärare. En privatlärare har fullt fokus på dig och kan därför anpassa undervisningen efter din nivå och dina önskemål. 

Vad krävs för att bli bra på piano?

Komiskt nog är en vanlig googling “måste man vara smart för att spela piano?”.

Även om vi på Superprof tycker att piano är ett smart val av hobby, så är inte hög intelligens en förutsättning för att bli en duktig pianist. Det finns i alla fall inga som helst vetenskapliga belägg för detta. Alla som är riktigt bra på något (kanske speciellt ett komplext instrument som piano) framstår säkert som extra smarta, men sanningen är att den främsta egenskapen som delas av världens alla skickliga pianister är disciplin. Att lära sig spela piano på en avancerad nivå kräver hårt arbete. 

Absolut gehör

Om det hårda arbetet skrämmer dig, kanske du har turen nog att tillhöra den lilla skara människor som har absolut gehör? Absolut gehör (eller perfekt gehör som det också kallas) är ett mycket ovanligt fenomen som gör att du kan urskilja och identifiera toner utan referenston. När någon med absolut gehör lyssnar på ett ackord kan denne ange exakt vilka tangenter som spelas. Visste du att de med absolut gehör även uppfattar toner i alla möjliga ljud? När en vanlig människa hör ljudet av ett tåg som åker förbi eller en diskmaskin, hör någon med absolut gehör exakta toner som C, Fm, D och G.  Att ha absolut gehör har egentligen ingenting med att spela musik att göra, men de har helt klart en enorm fördel när det kommer till musikörat och musikalitet. Har du ibland undrat hur Mozart kunde skriva symfonier redan vi 5 års ålder ? Han hade absolut gehör. 

Om du inte fötts med samma gåva som Mozart behöver du dock inte oroa dig, man behöver inte ha perfekt gehör för att bli bra på piano. Anders Ericsson, en av världens främsta forskare på expertprestationer menar att intensiv övning slår medfödd begåvning. 

Hur hittar man den perfekta läraren i Norrköping?

I Norrköping finns flera pianolärare redo att coacha dig i världens mest användbara instrument. Om du inte övervägt privatlektioner ännu råder vi dig att spana in utbudet på Superprof. Om du väljer att jobba tillsammans med en privatlärare kan du räkna med att snabbt se stora framsteg - så länge du sköter hemläxan såklart! På Superprof kan du läsa igenom lärarnas profiler och boka en pianolektion med den som erbjuder det kursinnehåll och pris som passar dig. Är du extra sugen på att spela jazz, pop eller klassisk musik? Många av våra lärare är inriktade på specifika musikstilar, så oavsett var i Norrköping du bor kommer du kunna hitta den perfekta läraren. De flesta lärare på Superprof erbjuder den första lektionen gratis. Du kan testa flera och se vems pedagogik och stil du föredrar, personkemi är viktigt! Om du mot förmodan inte skulle hitta en lärare som uppfyller dina önskemål kan du browsa resten av Sverige. Det är såklart smidigast att jobba med någon som fysiskt kan visa dig hur man spelar, men många pianolärare har utvecklat goda undervisningstekniker online. 

Vad vill du lära dig?