Utmärkt
recensioner på

Våra fantastiska lärare i Norrköping

5.0 /5

Privatlärare med ett genomsnitt på 5.0 stjärnor baserat på 1 omdömen.

438 kr/h

Bra priser: 95% av pianolärarna erbjuder första lektionen gratis. Genomsnittspriset för en pianokurs är 438kr/timmen

7 h

Snabba och duktiga! Våra pianolärare svarar vanligtvis inom 7h

Det har aldrig varit enklare att lära sig piano
i Norrköping!

2. Planera din pianoundervisning

Kontakta din pianolärare! Du kommer att få din lärares kontaktinfo när din kursförfrågan godkänns.

3. Upptäck nya elever och möjligheter

Elevpasset ger dig tillgång till alla våra privatlärare. Upptäck nya färdigheter tillsammans med engagerade människor.

FAQ

🎹 Hur hittar jag en privatlärare i piano i Norrköping?

Är du intresserad av att ta pianolektioner? På Superprof finns 6 tillgängliga privatlärare i piano som erbjuder lektioner i Norrköping.

 

Våran meddelande-tjänst ger dig möjligheten att få kontakt med alla pianolärare som finns registrerade på vår hemsida. När din kursförfrågan har blivit accepterad, kan du påbörja dina privata pianolektioner med din privatlärare.

 

Se alla profilerna for våra privatlärare i piano i närheten av dig.

🎵 Hur många privatlärare i Norrköping är erbjuder pianolektioner?

I Norrköping erbjuder 6 pianolärare kurser.

 

För att boka privatlektioner i piano kan du kolla på våra privatlärares annonser mer information om vad de erbjuder.

 

Välj bland fler än 6 pianolärare för att boka din pianokurs!

💻 Kan man ta privatkurser i piano på nätet?

På Superprof erbjuder många pianolärare sina lektioner online. De flesta av våra musiklärare på vår plattform ger privata pianolektioner online.

 

Att ta lektioner online ger dig fler möjligheter att vara flexibel med din pianokurs. Dessutom blir priset ofta billigare då din kursledare inte behöver resa.

 

För att hitta tillgängliga pianolärare som erbjuder lektioner via nätet välj "webbkamera” i sökfältet.

 

Välj din pianokurs online bland fler än 6 lärarprofiler.

💸 Vad är priset för en pianolärare i Norrköping?

I Norrköping kostar en pianolektion i genomsnitt 438 kr/h.

 

Priset avgörs av olika faktorer:

 • Pianolärarens erfarenhet och utbildning.
 • Var pianolektionen äger rum, via nätet eller hemma hos eleven eller läraren läraren eller eleven  i Norrköping.
 • Hur många lektioner du bokat och lektionens längd.
 • Målet och nivån du spelar på. Till exempel: är du helt nybörjare, eller är du väldigt avancerad och vill utveklas vidare?

97% av Superprofs musiklärare ger första pianolektionen gratis.

 

Se samtliga priser för pianolärare i Norrköping.

🎧 Vilken utrustning krävs för att kunna lära mig spela piano?

Till och börja med kommer du behöva ha tillgång till ett piano.

 

Priset för ett piano kan ibland vara högt för nya pianister. Om detta gäller dig så kan du få ett billigt piano i andra hand eller ett enklare keyboard, för att öva med fram till att du är redo att investera i ditt eget piano.

 

Beroende på vilken typ av pianomusik du vill spela, borde du också köpa:

 • böcker och appar som du kan öva med hemma
 • ett midi-piano
 • en metronome
 • pianopall
 • en kraftpedal

Fråga gärna din pianolärare områd om vilka tillbehör som kan vara viktiga för dig.

 

Välj din nästa kurs bland fler än 6 lärare.

Vill du lära dig piano i Norrköping?

Välj bland vårt stora utbud av pianolärare i Norrköping!

Se fler lärare Nu kör vi!

Lär dig spela piano - ta en pianokurs med en privatlärare i Norrköping!

Fördelar med att lära sig piano

Redo att utveckla ditt musiköra i härliga Norrköping? Piano anses vara det absolut bästa instrumentet för att snabbt få en bra musikalisk grund. Att lära sig spela piano som nybörjare ger dig en bra förståelse för musikteori, och gör det lättare att sedan gå vidare till andra instrument som gitarr eller fiol. Om du råkar vara en musikalisk allätare och gärna ser dig själv som både pianist och gitarrist i framtiden är det alltså pianot du ska börja med. I Norrköping kan du lära dig spela piano med en privatlärare eller på någon av stadens alla musikskolor. För att ge dig en snabb (men långt ifrån komplett) lista över alla fördelar med att ta pianolektioner, spana in punkterna nedan :

 

 • Hand-öga koordinationen förbättras
 • Musikörat utvecklas (Hur nice vore det inte att kunna spela helt på gehör?)
 • EQ (emotionell intelligens) ökar
 • Koncentration, fokus och minne förbättras

 

Fördelarna med att spela piano är många, vissa kretsar kring hälsa och musikalitet, men de positiva effekterna tar inte slut där. Att spela piano är först och främst kul, en riktigt njutning för kropp och själ. Att musik är ett universellt språk och ett glädjeämne som delas av hela världens befolkning gör att du kommer kunna ta med dig din hobby vart du än åker. När du lärt dig spela ett instrument har du något gemensamt med miljontals musiker i alla åldrar, sociala klasser och världsdelar.  Att lära sig något nytt är även bra för självkänslan. Det är fantastiskt att se sig själv utvecklas och bli bra på något man tidigare trodde var utom räckhåll. När man inser att man kan lära sig vad som helst bara man är ihärdig, känner man sig oövervinnerlig. 

Ta pianolektioner i Norrköping 

Kan man lära sig spela piano helt själv? Och hur gör man i så fall? Svaret är både ja och nej. Det finns ett enormt utbud av pianotutorials på internet så ja, du kan lära dig en del på egen hand. Det kan ofta kännas skönt att testa lite själv innan man skriver in sig på en pianokurs eller bokar en privatlärare - men, det är oftast bättre att lära sig ordentligt från början. Innan man vet ordet av har man skaffat sig dåliga vanor  - fel teknik och fingersättning till exempel. Det kan ta lång tid att bryta en gammal vana i efterhand. Även om många tutorials är väldigt välgjorda, så finns det en hel del som snarare stjälper än hjälper dig. Vi tycker att tutorials och övningar online är viktiga komplement så ha kul vid sidan av dina pianolektioner, sök upp ackord eller noter, och öva på låtar du gillar i olika stilar. I Norrköping finns en hel del kurser att välja bland både för nybörjare och mer avancerade pianister. Du kan till exempel ta lektioner via folkuniversitetet eller boka en privatlärare på siter som Superprof. Om du redan spelat ett tag men känner att utvecklingen stannat av lite gör du helt rätt i att se dig om efter en privatlärare. En privatlärare har fullt fokus på dig och kan därför anpassa undervisningen efter din nivå och dina önskemål. 

Vad krävs för att bli bra på piano?

Komiskt nog är en vanlig googling “måste man vara smart för att spela piano?”.

Även om vi på Superprof tycker att piano är ett smart val av hobby, så är inte hög intelligens en förutsättning för att bli en duktig pianist. Det finns i alla fall inga som helst vetenskapliga belägg för detta. Alla som är riktigt bra på något (kanske speciellt ett komplext instrument som piano) framstår säkert som extra smarta, men sanningen är att den främsta egenskapen som delas av världens alla skickliga pianister är disciplin. Att lära sig spela piano på en avancerad nivå kräver hårt arbete. 

Absolut gehör

Om det hårda arbetet skrämmer dig, kanske du har turen nog att tillhöra den lilla skara människor som har absolut gehör? Absolut gehör (eller perfekt gehör som det också kallas) är ett mycket ovanligt fenomen som gör att du kan urskilja och identifiera toner utan referenston. När någon med absolut gehör lyssnar på ett ackord kan denne ange exakt vilka tangenter som spelas. Visste du att de med absolut gehör även uppfattar toner i alla möjliga ljud? När en vanlig människa hör ljudet av ett tåg som åker förbi eller en diskmaskin, hör någon med absolut gehör exakta toner som C, Fm, D och G.  Att ha absolut gehör har egentligen ingenting med att spela musik att göra, men de har helt klart en enorm fördel när det kommer till musikörat och musikalitet. Har du ibland undrat hur Mozart kunde skriva symfonier redan vi 5 års ålder ? Han hade absolut gehör. 

Om du inte fötts med samma gåva som Mozart behöver du dock inte oroa dig, man behöver inte ha perfekt gehör för att bli bra på piano. Anders Ericsson, en av världens främsta forskare på expertprestationer menar att intensiv övning slår medfödd begåvning. 

Hur hittar man den perfekta läraren i Norrköping?

I Norrköping finns flera pianolärare redo att coacha dig i världens mest användbara instrument. Om du inte övervägt privatlektioner ännu råder vi dig att spana in utbudet på Superprof. Om du väljer att jobba tillsammans med en privatlärare kan du räkna med att snabbt se stora framsteg - så länge du sköter hemläxan såklart! På Superprof kan du läsa igenom lärarnas profiler och boka en pianolektion med den som erbjuder det kursinnehåll och pris som passar dig. Är du extra sugen på att spela jazz, pop eller klassisk musik? Många av våra lärare är inriktade på specifika musikstilar, så oavsett var i Norrköping du bor kommer du kunna hitta den perfekta läraren. De flesta lärare på Superprof erbjuder den första lektionen gratis. Du kan testa flera och se vems pedagogik och stil du föredrar, personkemi är viktigt! Om du mot förmodan inte skulle hitta en lärare som uppfyller dina önskemål kan du browsa resten av Sverige. Det är såklart smidigast att jobba med någon som fysiskt kan visa dig hur man spelar, men många pianolärare har utvecklat goda undervisningstekniker online. 

Vad vill du lära dig?