Utmärkt
recensioner på

Våra fantastiska privatlärare och deras statistikkurser i Malmö

Se fler lärare

5.0 /5

Våra statistiklärare har 5.0 stjärnor baserat på fler än 3 elevrecensioner.

210 kr/h

Statistiklektioner kostar i genomsnitt 210 kr/h. Många erbjuder första lektionen gratis.

4 h

Snabba och professionella. Våra statistik lärare svarar vanligtvis inom 4h.

Det har aldrig varit enklare att lära sig statistik
i Malmö!

2. Planera upplägget tillsammans

När din kursförfrågan godkänts får du kontaktuppgifter, och du kan planera statistikkursen ihop med din lärare.

3. Upptäck ännu fler möjligheter

Med elevpasset får du tillgång till alla lärares kontaktuppgifter, och du kan hitta privatlärare i fler ämnen. T.ex. så som matematik.

FAQ

💰Vad kostar en Statistiklektion i Malmö?

Det genomsnittliga priset för Statistiklektioner i Malmö är 210 kr. 


Priset varierar pga olika faktorer: 

  • Vad din lärare i Statistik har för erfarenhet
  • Lektionernas placering: hemma, möte på plats i Malmö med läraren eller online
  • Antal lektioner under kursen och dess längd

97% av våra lärare i Statistik erbjuder första kursen gratis 


Hitta en lärare nära dig.

🎯Varför ska du ta Statistiklektioner i Malmö?

Med hjälp av en lärare i Malmö kan du lära sig Statistik snabbare.


Våra privatlärare delar sin expertis så att du kan göra alla ämnen till ditt eget.


En kursförfrågan gör det möjligt för dig att komma i kontakt med lärarna på vår webbplats och samråda med dem om dina lektioner i Malmö.


Hitta din perfekta lärare idag.

💻Kan man lära sig Statistik online?

Majoriteten av våra lärare i Statistik erbjuder sina kurser i

Statistiklektioner online.


Om du inte hittar rätt privatlärare i Malmö kan du söka på alla som ger kurser online. För att söka efter en lärare i Statistik använd "webbkamera"-filtret i vår sökmotor. När detta är gjort hittar du en översikt över lärare som erbjuder undervisning i Statistik via webcam.

🎓Hur många Statistiklärare ger lektioner i Malmö?

Det finns för närvarande 24 lärare i Statistik som erbjuder kurser i Malmö.


Du kan se de olika lärarprofilerna för att hitta den perfekta matchen för dig.

✒️Hur betygsätts våra lärare i Statistik?

Mätt över 3 recensioner gav våra elever i Malmö  ett medelbetyg på 5.0 av 5 för deras lektioner i Statistik.


Om du har några frågor eller stöter på något är vår kundtjänst redo att hjälpa dig.


Du kan se användarrecensionerna genom denna sidan.

Vill du lära dig statistik i Malmö?

Välj bland vårt stora utbud av statistiklärare i Malmö!

Se fler lärare Nu kör vi!

Lär dig statistik tillsammans med en av våra privatlärare

Studera statistik i Malmö med en privatlärare!

Det finns ett välkänt citat som lyder: "Det finns tre sorters lögn: lögn, förbannad lögn och statistik". Detta mytomspunna citat tillskrivs ofta Mark Twain, men det är faktiskt något oklart vem som egentligen ligger bakom citatet. Mark Twain har till och med förnekat att han ligger bakom det (så varför man envisas med att tro att han kommit på det är bortom mitt förstånd). Citatet pekar ut det faktum att man kan bli väldigt vilseledd om man inte förstår vad statistik är. Så vad bör man då göra? Jo, man behöver lära sig om statistik och statistikens roll i samhället.

I dagens snabba och intensiva informationssamhälle gäller det att hänga med i svängarna. Vi fylls dagligen av nyheter och information från världens alla hörn, och allt fler politiker, journalister, organisationer och företag sprider information och statistik om alla möjliga saker. Hur stor är arbetslösheten? Vilka länder har bäst skolresultat? Hur många målgivande passningar har Lionel Messi stått för den här säsongen? Var i Sverige är havstemperaturen varmast? Hur många fängelseplatser behövs? Vi fylls av diverse olika frågor och svar hela tiden, och vi antas förstå oss på statistik för att avgöra vilken information som är relevant och inte.

Hur studerar man statistik?

Det finns många olika skolor och universitet som erbjuder statistik-studier för dig som har blivit intresserad av det organisatoriskt intressanta ämnet statistik. Många ägnar sig helt och hållet åt statistik- och matematikstudier i flera år genom att flytta till en universitetsstad och borra ner sig i det akademiska hålet helt och hållet. Malmö Högskola erbjuder statistik-studier i många former.

Det börjar dock bli allt vanligare att man hittar andra sätt att undervisas på. Idag är det vanligt med online-kurser på diverse skolor, vilket gör att man kan söka till vilken skola som helst i hela världen oavsett var man befinner sig - och ändå sköta sin utbildning hemifrån i lugn och ro. Många letar också upp information själv på internet och bildar sig på det viset. Biblioteksläsning är också ett gammalt beprövat knep för att anförskaffa sig kunskap.

Det börjar dock bli allt vanligare att man använder sig av en privatlärare. Kanske i synnerhet komplexa ämnen, som just statistik. Att använda sig av privatundervisning har en rad olika fördelar; man kan lära sig i sin egen takt, man får helt anpassad undervisning, undervisningen sker på tider som anpassas efter en själv... ja, fördelarna är många. Vi går igenom mer om det nedan. För dig som bor i- eller kring Malmö finns det massor av möjligheter att bli en riktig hejare på statistik!

Vad är statistik?

Statistik är matematisk gren, precis som algebra och geometri tillhör den matematiska läran. Den statistiska läran handlar om insamling, utvärdering, analys och presentation av information och data. Eftersom statistik är så enormt brett är det viktigt att förstå att det täcker oerhört många ämnen, och dessutom också applicerar många andra ämnen i sitt arbete.

Statistik använder sig också av element från data- och systemvetenskap och psykologi- och kognitionsvetenskap. Numeriska beräkningar är också en del i statistikläran, samt bidrag från andra ämnen som befattar sig med matematik.

Resultatet av allt detta, som sedermera kallas statistik, är det vi människor får ta del av så gott som dagligen i diverse olika nyhetsrapporter och via sociala medier. Statistiken används för att kort och effektivt sammanfatta en händelse, eller för att försöka förutsäga framtida situationer. Då händelser och situationer är något som finns överallt är statistik ett ämne som används inom i princip allt.

Statistiken - då och nu

Det finns en del olika tankar- och åsikter kring när de första statistiska undersökningarna gjordes. Det beror lite på var man drar gränsen för vad som är en statistisk undersökning och inte. Det man dock är överens om är att de första statistiska undersökningarna ägde rum under 1600- eller 1700-talet. I början var det mest i politiska syften som statistik användes, till exempel för att mäta befolkningsökning och för att underlätta för att hämta in skatter.

Den statistiska läran fick dock en massiv spridning snabbt, och började kvickt appliceras på alla möjliga vis. I och med datorns framfart under 1900-talet utökades människans möjlighet att snabbt ta fram och analysera statistisk information, och allt talar för att det bara kommer öka i framtiden. Alltså kan en utbildning som statistiker vara en mycket god- och smart investering.

Statistik - En viktig förutsättning för demokratisk utveckling

Statistik är inte bara till för politiker, näringsidkare, forskare och idrottsmän - utan i bästa fall är statistik till för folket. Det bör ses som ett vitalt underlag för det politiska samtalet, ja, rentav en förutsättning för en välfungerande demokrati. För att folket ska få en rättvis uppfattning om vad politikerna sysslar med och åt vilket håll utvecklingen är påväg måste man kunna ha en gemensam bild av hur verkligheten ser ut. I detta syfte är statistiken en viktig grundpelare för att folket ska ha en gemensam utgångspunkt i sina diskussioner.

Man kan säga att det är en förutsättning för en demokrati att befolkningen har någorlunda goda kunskaper vad gäller statistik. Ett rättvist samhälle bygger på det.
En okunnig befolkning är en lätt befolkning att vilseleda, och detta bör man därför vara uppmärksam på. Det är viktigt att förstå att statistik enbart ger oss en förenklad bild av verkligheten. Således är det vitalt att veta hur man ska tolka statistik på rätt sätt. Statistik kan aldrig ge en helhetsbild, utan bara spegla verkligheten från vissa aspekter. Men när vi lär oss använda och tolka statistik på rätt sätt kan det bli oerhört bra!

Lär dig om statistik med en privatlärare i Malmö!

Eftersom du tagit dig igenom denna långa text om statistik, antar jag att du är intresserad av att lära dig mer om statistik. Vad bra! För dig som bor i- eller kring Malmö finns stora möjligheter! Här på Superprof har vi privatlärare i Malmö som bara väntar på att få lära dig allt de kan.

Sök igenom profilerna på vår sida och jämför de olika privatlärarna. Jämför pris, akademisk bakgrund, erfarenhet och alla annat som verkar vara av intresse. Därefter väljer du den privatlärare du tror passar dig bäst - och sätter fart!
Hör av dig till din privatlärare redan idag, och påbörja din resa mot ett kunnigare liv!

 

Vad vill du lära dig?