Utmärkt
recensioner på

Våra fantastiska Svensklärare i Västerås

Se fler lärare

5.0 /5

Privatlärare med ett genomsnitt på 5.0 stjärnor och mer än 4 evalueringer.

197 kr/h

Bra priser: 95% av privatlärarna erbjuder första lektionen gratis. I genomsnitt kostar det 197 kr/h.

5 h

Bra kommunikation! Våra privatlärare svarar vanligtvis inom 5h.

Det har aldrig varit enklare att lära sig svenska
i Västerås!

2. Organisera din svenskaundervisning

Tillsammans med läraren kan du lägga upp planen för kursen, målsättning, hur ofta, när och var ni ska ses. Bästa sättet att behålla studiemotivationen på!

3. Upptäck nya möjligheter!

Elevpasset ger dig tillgång till alla våra privatlärare, inte endast i svenska. Utforska våra ämnen, och kanske hittar du din nästa passion och hobby?

FAQ

💰Vad är det genomsnittliga priset för en lektioner i Svenska?

Det genomsnittliga priset på lektioner på lektioner i Svenska är 197 kr. 

 

Priset varierar pga olika faktorer: 

 

  • Din lärares erfarenhet
  • Lektionernas placering: hemma, med läraren eller online
  • Lektionernas varaktighet och regelbundenhet

 

97% av våra lärare erbjuder första kursen gratis.

 

Hitta en lärare nära dig.

🎯 Varför ska du ta lektioner i Svenska?

Med hjälp av en lärare i Svenska du kan bli bra på Svenska.

 

Våra privatlärare delar sin expertis så att du kan göra alla ämnen till ditt eget.

 

En kursförfrågan gör det möjligt för dig att komma i kontakt med lärarna på vår webbplats och samråda med dem om dina lektioner.

 

Hitta din perfekta lärare idag.

💻 Kan man lära sig Svenska online?

Majoriteten av våra lärare i Svenska erbjuder deras kurs online.

 

För att söka efter en lärare i Svenska använd "webbkamera"-filtret i vår sökmotor. När detta är gjort hittar du en översikt över lärare som erbjuder undervisning i Svenska via webcam.

🎓 Hur många handledare ger lektioner i Svenska?

Det finns för närvarande 22 lärare tillgängliga inom Svenska som erbjuder kurser.

 

Du kan se de olika lärarprofilerna för att hitta den perfekta matchen för dig.

✒️ Hur betygsätts våra lärare i Svenska?

Mätt över ett antal 4 gav våra elever ett medelbetyg på 5.0 av 5.

 

Om du har några frågor eller stöter på något är vår kundtjänst redo att hjälpa dig.

 

Du kan se användarrecensionerna genom denna sidan.

Vill du lära dig svenska i Västerås?

Välj bland vårt stora utbud av svenskalärare i Västerås!

Se fler lärare Nu kör vi!

Svenska lärare privat i Västerås - Undervisning anpassad efter dig

När vi pratar om att lära sig svenska menar vi inte att studera svenska som om det vore ett helt främmande språk. Vissa grammatiska regler och undantag behöver högst troligt ingå i undervisningen men att lära sig svenska går så mycket djupare än läsning, stavning och grammatiska regler. Genom att utveckla förmågan att tolka och analysera en text, uttrycka sig tydligt och klart både muntligt och skriftligt samt öka förståelsen för komplex text, förstå sammanhang och underliggande betydelse upptäcker man allt fler dimensioner i svenska språket.

En förståelse för och kunskap om språkets utveckling är också viktig för att på djupet behärska svenskan och kunna kommunicera med andra på bästa och tydligaste vis. Vår förhoppning är att någon av våra privatlärare i Västerås ska kunna hjälpa dig så du känner dig ännu mer trygg i att använda det svenska språket, både talat och skrivet, i de sammanhang och på de sätt du vill.

Varför ska du studera svenska?

Svenska talas av ca 10 miljoner människor och är ett språk som är rikt på nyanser samt talesätt och ordspråk. Svenskan kan vara allt från poetiskt uttrycksfull text, som vi t.ex. kan se i Cornelis Vreeswijks texter, till mer korrekt och exakt text som bla används i lagtext och myndighetstext.

I vårt digitala tidevarv där vi får mer och mer influenser från andra länder och andra språk är det både viktigt och spännande att lära sig svenska språkets särart, sammansättningar, synonymer och låta sig förföras av språkets möjligheter. Lika angeläget och spännande kan det vara att sätta sig in i de nya ord och uttryck som tillkommit tack vare samma influenser. Den svenska som våra far- & morföräldrar talade och skrev skiljer sig mycket från den svenska som våra barn växer upp med och kontinuerligt utvecklar.

Att studera svenska ger stora fördelar både när det gäller utbildning, arbete och privatliv. Det underlättar social samvaro, högre studier och inte minst kommunikation med kollegor i arbetslivet. Ju tydligare du kan uttrycka dig desto färre missförstånd och därmed bättre relationer oavsett vem du interagerar med. Du får en utmärkt förmåga att kritiskt bedöma all information du ställs inför oavsett om det är i en dagstidning, på internet eller i samtal med vänner. I vårt informationstäta samhälle är denna förmåga ovärderlig och en framgångsfaktor. Alla relationer vi har bygger på kommunikation och att kunna möta sin samtalspartner på ett sätt som får denne att känna sig sedd och hörd är viktigt och öppnar många dörrar.

En gedigen kunskap i svenska gör det lättare att anpassa både sin talade och skrivna svenska efter vem man riktar sig till för att på så vis öka den personens intresse och förståelse för ens idéer. Det talade och skrivna språket är en av de viktigaste kommunikationsvägarna vi har och ju djupare kunskap och förståelse du har för det svenska språket desto mer effektivt kommer du kunna kommunicera med andra människor och göra dig förstådd i de sammanhang du rör dig.

Oavsett varför du funderar på att gå en kurs i svenska kan våra duktiga lärare i Västerås hjälpa dig att hitta rätt väg.

  • Vill du bli säkrare i att tala inför människor eller utveckla din retoriska förmåga?
  • Kanske har du en berättelse eller två liggande i tankarna och vill förbättra din förmåga att uttrycka dig i skrift för att få ner dessa på papper?
  • Vill du kanske arbeta med marknadsföring, reklam eller juridik där det skrivna ordets betydelse och nyanser är oerhört viktiga?
  • Kanske vill du lära dig förstå mer komplex text för att korrekt kunna ta till dig de senaste forskningsresultaten och på det viset nå längre inom ditt arbete?
  • Kanske är det ett intresse för språkuppbyggnad och språkhistoria som ligger bakom din tanke att gå en kurs för att fördjupa dig?

Gillar du att diskutera och vända och vrida på argument och idéer så ger fördjupade kunskaper i svenska språket större förmåga till kritiskt och analytiskt tänkande så att diskussionerna når ännu oanade höjder. Den tekniska utvecklingen går väldigt fort och tekniken spelar en stor roll vid inlärning i alla ämnen redan från låg ålder. De flesta barn och ungdomar har tillgång till iPads och smarttelefoner och hela internets smörgåsbord av information, spel och pedagogiska appar.

Givetvis är detta bra på många vis men det har medfört att både barn och vuxna tillbringar mindre tid med att läsa. Detta kan påverka både ordförråd och förståelse för det skrivna ordet negativt. Sociala medier har också bidragit till att det svenska språket ändras och barn och ungdomar använder dagligen många förkortningar och uttryck från andra språk. För att inte förlora känslan för det svenska språket är det därför viktigt att studera svenska så att kunskapen som barnen får i skolan befästs och blir ett komplement till den svenska de möter på t.ex. digitala medier och i sociala sammanhang.

Ett språk är också så mycket mer än de ord som talas och skrivs. När man studerar ett språk handlar det även om lingvistik och diskurs t.ex. hur man talar i formellare sammanhang eller debatter.

När passar det att säga vad? 

Vilket ord av alla synonymer passar i ett visst sammanhang? Vad är dialekt och vad är rikssvenska och i vilka sammanhang bör man använda dem? Finns de andra regionala skillnader i hur man uttrycker sig eller hur man tolkar språket? Vilket syfte kommunikationen har och i vilket sammanhang vi vill kommunicera styr vilka ord och uttryck som bäst förmedlar det vi vill säga. Att förstå detta på djupet spelar väldigt stor betydelse för hur det man vill framföra tas emot av ens åhörare. Beroende på vilket yrke man har använder man olika typer av svenska.

Nyhetsjournalisten använder ett koncist och tydligt språk när denne förmedlar nyheter, stand-upkomikern använder sig av helt andra delar av språket för att få publiken att kikna av skratt. Språkvetaren och programledaren Fredrik Lindström är ett bra exempel på personer som har väckt människors intresse för svenska språket. Han har fått oss att tycka att svenska språket inte bara är vackert utan även underhållande och roligt. Alla använder svenska språket fast i olika syften. Att förstå bredden i svenska språket gör att förståelsen för alla språkliga uttryck ökar och svenska språket blir då en väg in till förståelse för Sveriges historia, utbildning, integrering, konst, musik mm.

Varför ska du anlita en privatlärare?

Att anlita en av våra privatlärare i Västerås innebär att du kan få en utbildning som är skräddarsydd till dina behov och önskningar. Du får möjlighet att påverka tempot och fördjupa dig i just det du känner störst behov eller intresse av. Eftersom det bara är du och läraren utnyttjas kurstiden maximalt och du får omedelbar feedback. Om man studerar i grupp läggs undervisningen på en nivå som passar majoriteten av eleverna och risk finns då att det finns elever som tycker det är för svårt eller för lätt och att några vill gå snabbare framåt samtidigt som andra vill ta det litet lugnare. Väljer du en av våra Västeråsbaserade privatlärare blir din kurstid mer effektiv och du kommer märka tydliga förbättringar inom just de områden du önskar.

 

Alla elever har olika förutsättningar och våra lärare i Västerås är mycket kompetenta och duktiga och är vana vid att möta elever på olika nivåer, med olika språklig bakgrund och med olika behov och anpassar sig gärna till de specifika förutsättningar som gäller för den elev de ska undervisa. Privatundervisningen hjälper dig att få maximalt ut av kursen och du kommer få en mycket gedigen grund som du kommer ha glädje av i både privata och arbetsmässiga situationer. Du kommer också att vara mycket väl förberedd inför eventuella universitetsstudier där förmågan att snabbt dra ut det viktiga i ett stort textmaterial, tolka akademisk text och kunna redovisa muntligt är avgörande för goda studieresultat. Givetvis finns det fördelar med kurser med flera deltagare – t.ex. möjlighet att lära från de andras erfarenhet genom utvecklande diskussioner med klasskamrater. Privatlektioner erbjuder dock en möjlighet att lära dig det du behöver i den fart du önskar på det sätt som fungerar allra bäst för dig och ger de resultat du önskar. Att anlita en privatlärare i svenska kommer därför hjälpa dig en bra bit på väg mot de mål du har oavsett om dina mål är privata eller jobbrelaterade.

Hitta en passande lärare

Det finns många vägar att använda för att hitta en riktigt duktig privatlärare. Du kan vända dig till skolor i Västeråsområdet och be dem rekommendera någon, söka efter lärare på internet, rådfråga personliga kontakter mm. Vi vill gärna rekommendera att du använder Superprof i ditt sökande efter den lärare i Västerås som skulle passa dig allra bäst. Med hjälp av Superprof kan du söka efter lärare via din smartphone, ipad eller dator när du vill och varifrån du vill. Du får snabbt och enkelt veta var i Västerås lärarna finns, vilken typ av kurser de erbjuder samt deras erfarenhet och pris. Du kan även hitta information om vad tidigare elever har tyckt om lärarna och övrig information som kan göra det lättare för dig att hitta den lärare och undervisningsmetod som du känner passar dina behov.

Stort lycka till!

Vad vill du lära dig?