Utmärkt
recensioner på

Våra fantastiska Svensklärare i Örebro

Se fler lärare

5.0 /5

Privatlärare med ett genomsnitt på 5.0 stjärnor och mer än 1 evalueringer.

224 kr/h

Bra priser: 95% av privatlärarna erbjuder första lektionen gratis. I genomsnitt kostar det 224 kr/h.

3 h

Bra kommunikation! Våra privatlärare svarar vanligtvis inom 3h.

Det har aldrig varit enklare att lära sig svenska
i Örebro!

2. Organisera din svenskaundervisning

Tillsammans med läraren kan du lägga upp planen för kursen, målsättning, hur ofta, när och var ni ska ses. Bästa sättet att behålla studiemotivationen på!

3. Upptäck nya möjligheter!

Elevpasset ger dig tillgång till alla våra privatlärare, inte endast i svenska. Utforska våra ämnen, och kanske hittar du din nästa passion och hobby?

FAQ

💰Vad kostar en Svenskalektion i Örebro?

Det genomsnittliga priset för Svenskalektioner i Örebro är 224 kr. 


Priset varierar pga olika faktorer: 

  • Vad din lärare i Svenska har för erfarenhet
  • Lektionernas placering: hemma, möte på plats i Örebro med läraren eller online
  • Antal lektioner under kursen och dess längd

97% av våra lärare i Svenska erbjuder första kursen gratis 


Hitta en lärare nära dig.

🎯Varför ska du ta Svenskalektioner i Örebro?

Med hjälp av en lärare i Örebro kan du lära sig Svenska snabbare.


Våra privatlärare delar sin expertis så att du kan göra alla ämnen till ditt eget.


En kursförfrågan gör det möjligt för dig att komma i kontakt med lärarna på vår webbplats och samråda med dem om dina lektioner i Örebro.


Hitta din perfekta lärare idag.

💻Kan man lära sig Svenska online?

Majoriteten av våra lärare i Svenska erbjuder sina kurser i

Svenskalektioner online.


Om du inte hittar rätt privatlärare i Örebro kan du söka på alla som ger kurser online. För att söka efter en lärare i Svenska använd "webbkamera"-filtret i vår sökmotor. När detta är gjort hittar du en översikt över lärare som erbjuder undervisning i Svenska via webcam.

🎓Hur många Svenskalärare ger lektioner i Örebro?

Det finns för närvarande 27 lärare i Svenska som erbjuder kurser i Örebro.


Du kan se de olika lärarprofilerna för att hitta den perfekta matchen för dig.

✒️Hur betygsätts våra lärare i Svenska?

Mätt över 1 recensioner gav våra elever i Örebro  ett medelbetyg på 5.0 av 5 för deras lektioner i Svenska.


Om du har några frågor eller stöter på något är vår kundtjänst redo att hjälpa dig.


Du kan se användarrecensionerna genom denna sidan.

Vill du lära dig svenska i Örebro?

Välj bland vårt stora utbud av svenskalärare i Örebro!

Se fler lärare Nu kör vi!

Svenska lärare privat: Bli bättre på grammatik, skriv- och läsförståelse, eller vad din målsättning är

Svenskalektioner i Örebro

Kan du identifiera adjektiv, substantiv, adverb och personliga pronomen i en mening? Grammatik är språkregler som gör det enklare att bygga korrekta meningar. Grammatiken indelas i morfologi (formlära) och syntax (satslära). 

 

Om du redan känner dig bekväm med ovanstående är det antagligen inte grammatiken du behöver hjälp med. Kanske drömmer du om att skriva dikter eller utveckla ditt kritiska tänkande? I så fall är kunskap om grammatiska termer inte till särskilt stor hjälp. Att du vet hur en korrekt mening ska utformas betyder inte nödvändigtvis att du är bra på svenska. En text är så mycket mer än grammatik. Att vara bra på svenska i skrift kan handla om att skapa en känsla, bygga en intressant storyline eller att leka med ord. Oavsett om du kämpar med en monolog inför ett framträdande på Örebro länsteater, din C-uppsats i juridik eller ditt personliga brev inför anställningsintervjun, kan lektioner i svenska vara något för dig.

 

I Örebro finns det stora möjligheter för den som vill fördjupa sig i det svenska språket. Om du gått ut gymnasiet kan du läsa svenska på Komvux eller på distans från flera av Sveriges universitet. Om du inte känner för att skriva in dig på en kurs eller om du fortfarande går på gymnasiet kan en privatlärare vara ett bra alternativ. På Superprof har vi flera lärare på plats i Örebro som kan hjälpa dig att nå just dina mål. Det är inte alltid lätt att identifiera vad det är man behöver hjälp med. Du kanske bara kan konstatera att du inte har självförtroende nog att avgöra om det du skriver är bra? En privatlärare kan hjälpa dig att komma i rätt riktning!

Varför är det viktigt att vara bra på svenska?

Att kunna uttrycka sig i tal och skrift ger en frihetskänsla. Språket är det viktigaste verktyg vi har, och kan avgöra både hur vi uppfattas av andra och vilka chanser vi har på arbetsmarknaden. Du kanske inte har tänkt på det, men svenskakunskaperna spelar en väldigt stor en roll i våra framtida yrkesliv. Svenskan är ett av tre kärnämnen i svensk gymnasieutbildning. Går det inte tillräckligt bra på de nationella proven påverkas sannolikt ditt slutbetyg, dina chanser att komma in på ett universitet och i förlängningen - ditt framtida yrke. Som tur är har vi en andra chans om vi inte haft möjligheten eller motivationen att prestera på gymnasiet. Högskoleprovet tas varje år av ca 100 000 svenskar och kan skrivas vid två tillfällen per år, hur många gånger som helst. Svenskan på högskoleprovet består av uppgifter i ordförståelse, läsförståelse och meningskomplettering. En privatlärare kan hjälpa dig att förbereda dig inför provet, och kanske framförallt identifiera var dina styrkor och svagheter ligger, så att du kan fokusera på de områden du behöver utveckla. 

Utvecklas i det svenska språket

Svenskan är något som man kan förfina livet ut. Du kommer säkert inte komma på många andra ämnen som är lika användbara i samhället. Att vara riktigt bra på sitt eget språk är en otrolig styrka och väldigt hjälpsamt. Det är både imponerande och inspirerande att läsa en välskriven text eller lyssna på ett välstrukturerat tal. Svenska är de flestas modersmål i Sverige, men det är ingen garanti för att vi kommer behärska språket. Man måste använda svenskan och vidga sina kunskaper för att utvecklas.  Du kanske redan är en duktig skribent men vet att du kan bli ännu lite bättre om du bara får nya och bredare perspektiv på ditt skrivande - ett perspektiv från ett tränat öga kanske vore nåt?

 

Det finns tusen bra anledningar till att ta svenskalektioner, och ingen anledning är viktigare än en annan. Idag läser vi allt mindre i Sverige, och Örebro är inget undantag. Tiden vi spenderar framför skärmen kan ibland uppgå till fler timmar per dag, och även fast vi i viss mån även läser på skärmen, är kvalitén sällan likvärdig. Vi är vana att snabbt söka information, vi skummar, hoppar mellan olika applikationer och kommer sällan in i samma typ av läsning som när vi läser en bok eller en tidning. Det kanske känns som en harmlös samhällsutveckling men att försumma svenskan vore ett misstag. Att vara bra på att läsa, skriva och uttrycka sig är grundläggande.

Svensk litteratur och kultur

Det blir roligare att öva på svenskan när man upptäcker vilket otroligt kulturutbud som finns runt omkring. Örebro är hemstad till hundratals författare bland annat Hjalmar Bergman som växte upp i Bergslagen på 1880-talet. För den som ännu inte läst Hjalmar Bergmans verk finns en mängd litteratur att lära och inspireras av. Undrar du hur det var att växa upp i Örebro ganska exakt 100 år innan din egen barndom? Läs Bergslagsromanerna som utspelar sig i den fiktiva staden Wadköping, och inspirerats av Örebro! 

 

1800tals-litteratur är inte det enda medlet för att förbättra din svenska. Att analysera teaterpjäser eller tolka musiktexter är utmärkta övningar för att utveckla språket. En privatlärare kan hjälpa dig att med svenskan på det sätt som passar dig. En kurs på ett universitet eller Komvux kan inte ge dig samma fokus, de har helt enkelt inte möjligheten av anpassa lektionerna efter dina behov. 

Hitta en svenskaläraren i Örebro

På Superprof kan du hitta din drömlärare i svenska, oavsett var i Örebro du bor! De flesta kan antingen hålla lektionerna hos dig, hos sig eller undervisa online. Alla våra lärare har olika erfarenheter, kvalifikationer och expertområden. Vissa är utbildade lärare på universitetsnivå medan andra studerar svenska på universitetet. För att ta reda på vilken lärare som passar dig bäst, rekommenderar vi dig att läsa igenom lärarnas profiler på Superprof. Där kan du hitta information om deras metodik, vad de kan hjälpa dig med samt deras bakgrund. På Superprof kan du även hitta betyg och kommentarer från tidigare elever som beskriver hur de upplevde lektionerna eller vad de tyckte om läraren.

 

Många lärare på Superprof bjuder på den första lektionen så ni tillsammans kan diskutera dina mål och vad du vill få ut av lektionerna. Gratislektionen är ett utmärkt tillfälle för dig att testa personkemin, som ju också är en viktig faktor när man väljer privatlärare. 

 

Vi hoppas att du kommer ha roligt på lektionerna och att du snabbt får nytta av dina fördjupade svenskakunskaper!

Vad vill du lära dig?