Hem
Ge undervisning

Hitta en lÀrare i Cello

đŸ„‡ Duktiga lĂ€rare i Cello
đŸ’» 6 tillgĂ€ngliga
🔒 Verifierade recensioner
💾 Inga extra kostnader

Var nÄgonstans leter du efter en cellokurs?

Privatundervisning med Superprof

LÀr dig Cello! Kolla in vÄrt utbud av lÀrare:

Se fler lÀrare

5.0 /5

VÄra fantastiska lÀrare med ett genomsnittsbetyg pÄ 5.0 stjÀrnor baserat pÄ fler Àn 2 omdömen.

350 kr/h

De bÀsta priserna: 100% av lÀrarna erbjuder 1:a kursen gratis med ett genomsnittspris pÄ 350 kr/h

15 h

Snabba svar! VÄra lÀrare svarar vanligtvis pÄ din kursförfrÄgan inom 15h.

01

Hitta din
perfekta lÀrare

Kolla in lÀrarnas profiler helt gratis och kontakta din nÀsta favoritlÀrare i cello helt efter dina kriterier (priser, erfarenhet, nivÄ, online/offline).

02

Organisera din Cello

Diskutera med din lÀrare för att komma överens om upplÀgg och tillgÀnglighet. SchemalÀgg dina lektioner och förbered dig inför din första kurs!

03

LĂ€r dig nya saker om Violininstrument.

Det fina elevpasset ger dig obegrÀnsad tillgÄng till alla lÀrare, trÀnare och handledare under en mÄnad. En hel mÄnad till att upptÀcka ny kunskap med fantastiska mÀnniskor.

VĂ„ra tidigare elever
utvÀrderade sina lÀrare i
Cello

Se alla vÄra kurser inom Cello

LÄt en handledare hjÀlpa dig att vidga dina vyer genom att att utveckla dina kunskaper och fÀrdigheter inom Cello

LÀr dig spela cello med hjÀlp av en privatlÀrare!

Det finns fĂ„ saker som förenar mĂ€nniskor av alla möjliga sorter sĂ„ som musik gör. Musiken tycks finnas i vĂ„rt DNA. Det finns ingen kĂ€nd kultur som inte till stor del prĂ€glats av musikens underbara och mĂ€ktiga kraft. Även om musiken spelat en stor roll i vĂ„r mĂ€nskliga civilisation under enormt lĂ„ng tid, sĂ„ tycks det vara sĂ„ att musikens roll i i vĂ„ra liv bara vĂ€xer sig allt starkare.

Du vaknar pÄ morgonen av att ditt alarm pÄ mobiltelefonen ringer. Alarmet Àr ofta musik. Du sÀtter pÄ TV:n och möts av musik i varje program, sÄ gott som varje film och varje reklam. Du sÀtter dig pÄ bussen och möts av att busschauffören spelar musik. Du sÀtter dig pÄ ett café - dÀr finns musik. Musik finns i varje butik, varje flygplats, varje gata. Musik finns kort sagt överallt, och om du missat det Àr det förmodligen för att du sjÀlv gÄr runt och lyssnar pÄ musik frÄn din telefon hela dagarna.

Musiken pÄverkar oss, och rÀtt lÄt kan ge oss en svÄrslaget skön kÀnsla. Det Àr underbart att kunna stÀnga av omvÀrlden för ett tag och helt och hÄllet gÄ in i musikens vÀrld.
Men hur mÀktigt vore det inte att kunna spela ett instrument? NÀrmare bestÀmt ett sÄ majestÀtiskt vackert instrument som cello? LÄt oss gÄ igenom det ytterligare, sÄ kanske du sÄ smÄningom har bestÀmt dig för att ta cello-lektioner redan idag!

Cellons historia

Cellon Àr en medlem i strÄkfamiljen. Ett strÄkinstrument Àr ett strÀnginstrument som anslÄs med hjÀlp av en strÄke. StrÄkens drag gör att man kan fÄ en sÄ lÄng "sustain" pÄ tonen som man sjÀlv behagar, utan att behöva slÄ an tonen pÄ nytt (till skillnad frÄn instrument som t.ex. piano och gitarr dÀr man mÄste slÄ om tonen pÄ nytt för att det inte ska tystna).

Dessa sorters instrument kom fram nÄgon gÄng pÄ 1500-talet. De tidigaste avbildningarna vi har sett frÄn denna fiol-familj kommer frÄn norra Italien ca 1530. Dessa bilder visar tre storlekar pÄ instrumenten, vÀldigt likt det vi idag kallar fiol, violin och cello. Cellon blev snabbt oerhört inflytelserik i mÄnga sorters musik, men först och frÀmst den klassiska musiken under barocken.

AnvÀnds i en stor mÀngd olika genres

Cellon anvÀnds till stor del i orkestral musik, vilket vanligtvis Àr mer klassiskt lagt musik. Det Àr i den klassiska musiken som cellon har sin absoluta hemstad. Cellon Àr det lÀgst spelande instrumentet i sin familj, och nÀr man i musik pratar om "högt" och "lÄgt" sÄ pratar man i termer som egentligen handlar om "ljust" och "mörkt".

Cellon och basfiolen fyller en liknande funktion, men cellon Àr mer flexibel och kan Àven spela högre noter. Cellons mÄngsidighet gör den oerhört anvÀndbar pÄ en lÄng rad olika sÀtt - och det har gjort det till ett mycket intressant och anvÀndbart instrument i en rad olika musikstilar.

Även om den frĂ€mst anvĂ€nds i klassisk musik kan man Ă€ven höra den i nordisk musik, folkmusik och inte minst popmusik. En rad moderna artister har valt att anvĂ€nda cellon för att fĂ€rglĂ€gga sin musik. Bland dem finns Clean Bandit, Aerosmith, Nirvana, Oasis, The Auteurs, Smashing Pumpkins, James, Talk Talk, Electric Light Orchestra, Arcade Fire, One Republic och mĂ„nga, mĂ„nga fler.

Att lÀra sig spela cello

Att spela cello, och alla andra strÄkinstrument för den delen, pÄminner lite om att spela gitarr. Man slÄr an tonen med högerhanden, medan man bestÀmmer vilken ton som slÄs an med hjÀlp av att trycka ner strÀngarna med vÀnsterhanden. För att pÄ ett effektivt sÀtt lÀra sig spela cello Àr det viktigt att man lÀr sig grunderna rÀtt. Det handlar om att fÄ till en ren ton med hjÀlp av strÄken, vilket inte alltid Àr det enklaste! Cellon saknar "band" till skillnad frÄn gitarren. Banden pÄ en gitarr hjÀlper dig se var tonerna finns. Med cellons hjÀlp mÄste du lÀra dig var tonerna sitter sjÀlv, vilket ocksÄ försvÄrar det en del. Men det gör ocksÄ att man lÀttare kan glida in pÄ toner vilket Àr vanligt förekommande!

Det finns mÀngder av musikskolor runtom i Sverige som erbjuder cellolektioner, och mÄnga lÀr sig cello redan i tidig Älder. För dig som Àr vuxen Àr det dock lÄngt ifrÄn för sent - det Àr bara att sÀtta igÄng.
Att lÀra sig spela cello kan vara enormt givande, och kan ge dig en större förstÄelse för vÄr mÀnskliga kultur i största allmÀnhet. Förutom musikskolor sÄ finns det ocksÄ möjlighet att lÀra sig cello med hjÀlp av en privatlÀrare, vilket Àr ett allt mer förekommande sÀtt att lÀra sig spela musik i största allmÀnhet.

Fördelar med att anlita en privatlÀrare

Med en privatlÀrare kan du anpassa dina lektioner helt och hÄllet efter dina egna behov och dina egna kunskapshÄl. Du kan förklara för privatlÀraren vad du vill fÄ ut av lektionerna, och lÀraren kan sen anpassa lektionerna sÄ att du fÄr ut just det. En av mÄnga fördelar med att anlita en privatlÀrare för att spela cello Àr att undervisningen blir helt anpassad efter just dig!

Hitta din cello-lÀrare hos oss pÄ Superprof - redan idag!

Om du har lÀst hela vÀgen hit sÄ anar jag att du Àr sugen pÄ att börja spela cello. Kul! Grattis! Det kÀnns som ett grymt beslut. SÄ hur gÄr man dÄ tillvÀga?
HÀr pÄ Superprof finns mÀngder av privatlÀrare i alla möjliga olika Àmnen, och nÄgra av dem Àr cellister! De bara vÀntar pÄ att du ska höra av dig sÄ att de kan lÀra dig allt de kan och se dig utvecklas och bli en cellist precis som dem.

Du kan leta runt bland privatlÀrarna pÄ vÄr sida och enkelt navigera dig fram. JÀmför de olika profilerna för att se vem som tycks passa dig bÀst. JÀmför pris, geografisk plats, bakgrund och mycket annat för att till slut hitta den privatlÀrare du tror hade passat just dina mÄl bÀst.

DÀrefter Àr det inte svÄrare Àn att du hör av dig till nÀmnda privatlÀrare och bokar in din första tid. MÄnga av vÄra lÀrare erbjuder första lektionen gratis, vilket Àr ett ypperligt sÀtt att testa sig fram utan att förlora nÄgot pÄ det.
SÄ vad vÀntar du pÄ? AnmÀl dig redan idag!

FAQ

💰 Vad Ă€r det genomsnittliga priset för en lĂ€rare i Cello?

Genomsnittspriset för en kurs i Cello Ă€r 350 kronor.


Priset skiljer sig pga flera olika faktorer: 

  • Erfarenheten en lĂ€rare har inom Ă€mnet
  • Var kursen Ă€r (online eller hemma) samt beroende pĂ„ geografisk plats
  • kursernas lĂ€ngd och frekvens

97% av lÀrarna erbjuder första kursen gratis.


UpptÀck priserna för lÀrare nÀra dig.

💡 Varför ska jag ta en kurs i Cello?

Cello med en erfaren lÀrare ger dig möjligheten att utvecklas snabbare.


Du vĂ€ljer din lĂ€rare och planerar dina kurser i online eller "offline". 


En kursförfrĂ„gan lĂ„ter dig chatta direkt med lĂ€raren för att organisera lektioner pĂ„ det sĂ€tt som passar er.


VĂ„r sökfunktion hjĂ€lper dig att hitta din nĂ€sta lĂ€rare. Sök bland miljontals lĂ€rare i hela vĂ€rlden eller hitta nĂ„gon som bor nĂ€ra. 


Starta din sökning enkelt, med ett klick.

đŸ’» VĂ„ra lĂ€rare ger undervisning online inom Cello!

Majoriteten av vĂ„ra lĂ€rare i cello erbjuder kurser inom


Cello online.


Tveka inte att konsultera deras annonser eller att sortera i sökresultaten ("webbkamera" -filtret) för att upptĂ€cka kurserna i  Cello  som finns tillgĂ€ngliga via webbkamera. 

🎓 Hur mĂ„nga lĂ€rare Ă€r tillgĂ€ngliga att ge kurs inom Cello?

6 lĂ€rare inom Cello erbjuder kurser pĂ„ Superprof. 


VÀlj bland alla tillgÀngliga profiler och ta kontakt med dem som du anser passar dina behov och önskemÄl allra bÀst.


VĂ€lj mellan 6 profiler.

✒ Vilket genomsnittsbetyg har vĂ„ra lĂ€rare i Cellol mottagit?

Bland 2 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg pÄ 5.0 av 5.


Skulle ett problem uppstÄ med undervisningen, Àr kundservice tillgÀnglig pÄ vardagar för att hjÀlpa till att hitta en lösning.


För varje Ă€mne kan du se recensionerna av eleverna.