Utmärkt
recensioner på

Lär dig cello online eller på plats med våra privatlärare

Se fler lärare

5.0 /5

Våra fantastiska lärare med ett genomsnittsbetyg på 5.0 stjärnor baserat på fler än 6 omdömen.

403 kr/h

Bra priser: 100% av lärarna erbjuder första lektionen gratis med ett genomsnittspris på 403 kr/h

2 h

Snabba svar! Våra lärare svarar vanligtvis på din kursförfrågan inom 2 timmar.

Att lära sig cello har aldrig
varit så enkelt

2. Planera dina lektioner i Cello

Diskutera med din lärare för att komma överens om upplägg och tillgänglighet. Schemalägg dina lektioner och betala tryggt via vår plattform.

3. Lär dig nya saker om Violininstrument.

Vårt fantastiska Elevpass ger dig obegränsad tillgång till alla lärare, tränare och handledare under en månad. Passa på att upptäcka ny kunskap med fantastiska människor.

Vanliga frågor och svar

💰Vad kostar privatlektioner i cello?

Genomsnittspriset för en kurs i cello är 403 kronor.


Priserna varierar beroende på faktorer som

  • Privatlärarens erfarenhet inom cello
  • Var kursen sker (online eller hemma), samt beroende på den geografisk platsen
  • Lektionernas längd och frekvens på lektionerna

97% av lärarna erbjuder den första lektionen gratis.


Upptäck priserna för lärare nära dig.

💡 Varför ska jag ta lektioner i Cello?

Cello med en erfaren lärare är en möjlighet att utvecklas snabbare.


Du väljer din lärare och planerar kursen och lektionerna tillsammans. Både upplägg och om huruvida nu ska mötas online eller på plats.


En kursförfrågan låter dig chatta direkt med läraren för att organisera lektioner på det sätt som passar er.


Vår sökfunktion hjälper dig att hitta rätt privatlärare. Sök bland miljontals lärare i hela världen eller hitta någon som bor nära dig.

Starta din sökning enkelt med ett klick.

💻 Erbjuder cello lärare lektioner online?

Majoriteten av våra lärare i cello erbjuder cellolektioner online.


Tveka inte att konsultera deras annonser eller att sortera i sökresultaten ("webbkamera" -filtret) för att upptäcka lektioner i Cello online.

🎓 Hur många lärare är tillgängliga för privatlektioner i cello?

12 privatlärare i cello erbjuder att hjälpa dig på Superprof.


Välj bland alla tillgängliga profiler och ta kontakt med dem som du anser passar dina behov och önskemål allra bäst.


Välj mellan 12 lärarprofiler.✒️ Vad är det genomsnittliga betyget för lärare i cello?

Bland 6 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg på 5.0 av 5.


Skulle ett problem uppstå med undervisningen, är vår kundservice alltid tillgänglig på vardagar för att hjälpa till att hitta en lösning så snabbt som möjligt.


För varje ämne kan du se recensionerna av eleverna.

Vill du lära dig cello?

Du har många talangfulla lärare i cello att välja mellan!

Se fler lärare Nu kör vi!

Handledning i cello med en privatlärare kan ibland vara nödvändigt

Lär dig spela cello med hjälp av en privatlärare!

Det finns få saker som förenar människor av alla möjliga sorter så som musik gör. Musiken tycks finnas i vårt DNA. Det finns ingen känd kultur som inte till stor del präglats av musikens underbara och mäktiga kraft. Även om musiken spelat en stor roll i vår mänskliga civilisation under enormt lång tid, så tycks det vara så att musikens roll i i våra liv bara växer sig allt starkare.

Du vaknar på morgonen av att ditt alarm på mobiltelefonen ringer. Alarmet är ofta musik. Du sätter på TV:n och möts av musik i varje program, så gott som varje film och varje reklam. Du sätter dig på bussen och möts av att busschauffören spelar musik. Du sätter dig på ett café - där finns musik. Musik finns i varje butik, varje flygplats, varje gata. Musik finns kort sagt överallt, och om du missat det är det förmodligen för att du själv går runt och lyssnar på musik från din telefon hela dagarna.

Musiken påverkar oss, och rätt låt kan ge oss en svårslaget skön känsla. Det är underbart att kunna stänga av omvärlden för ett tag och helt och hållet gå in i musikens värld.
Men hur mäktigt vore det inte att kunna spela ett instrument? Närmare bestämt ett så majestätiskt vackert instrument som cello? Låt oss gå igenom det ytterligare, så kanske du så småningom har bestämt dig för att ta cello-lektioner redan idag!

Cellons historia

Cellon är en medlem i stråkfamiljen. Ett stråkinstrument är ett stränginstrument som anslås med hjälp av en stråke. Stråkens drag gör att man kan få en så lång "sustain" på tonen som man själv behagar, utan att behöva slå an tonen på nytt (till skillnad från instrument som t.ex. piano och gitarr där man måste slå om tonen på nytt för att det inte ska tystna).

Dessa sorters instrument kom fram någon gång på 1500-talet. De tidigaste avbildningarna vi har sett från denna fiol-familj kommer från norra Italien ca 1530. Dessa bilder visar tre storlekar på instrumenten, väldigt likt det vi idag kallar fiol, violin och cello. Cellon blev snabbt oerhört inflytelserik i många sorters musik, men först och främst den klassiska musiken under barocken.

Används i en stor mängd olika genres

Cellon används till stor del i orkestral musik, vilket vanligtvis är mer klassiskt lagt musik. Det är i den klassiska musiken som cellon har sin absoluta hemstad. Cellon är det lägst spelande instrumentet i sin familj, och när man i musik pratar om "högt" och "lågt" så pratar man i termer som egentligen handlar om "ljust" och "mörkt".

Cellon och basfiolen fyller en liknande funktion, men cellon är mer flexibel och kan även spela högre noter. Cellons mångsidighet gör den oerhört användbar på en lång rad olika sätt - och det har gjort det till ett mycket intressant och användbart instrument i en rad olika musikstilar.

Även om den främst används i klassisk musik kan man även höra den i nordisk musik, folkmusik och inte minst popmusik. En rad moderna artister har valt att använda cellon för att färglägga sin musik. Bland dem finns Clean Bandit, Aerosmith, Nirvana, Oasis, The Auteurs, Smashing Pumpkins, James, Talk Talk, Electric Light Orchestra, Arcade Fire, One Republic och många, många fler.

Att lära sig spela cello

Att spela cello, och alla andra stråkinstrument för den delen, påminner lite om att spela gitarr. Man slår an tonen med högerhanden, medan man bestämmer vilken ton som slås an med hjälp av att trycka ner strängarna med vänsterhanden. För att på ett effektivt sätt lära sig spela cello är det viktigt att man lär sig grunderna rätt. Det handlar om att få till en ren ton med hjälp av stråken, vilket inte alltid är det enklaste! Cellon saknar "band" till skillnad från gitarren. Banden på en gitarr hjälper dig se var tonerna finns. Med cellons hjälp måste du lära dig var tonerna sitter själv, vilket också försvårar det en del. Men det gör också att man lättare kan glida in på toner vilket är vanligt förekommande!

Det finns mängder av musikskolor runtom i Sverige som erbjuder cellolektioner, och många lär sig cello redan i tidig ålder. För dig som är vuxen är det dock långt ifrån för sent - det är bara att sätta igång.
Att lära sig spela cello kan vara enormt givande, och kan ge dig en större förståelse för vår mänskliga kultur i största allmänhet. Förutom musikskolor så finns det också möjlighet att lära sig cello med hjälp av en privatlärare, vilket är ett allt mer förekommande sätt att lära sig spela musik i största allmänhet.

Fördelar med att anlita en privatlärare

Med en privatlärare kan du anpassa dina lektioner helt och hållet efter dina egna behov och dina egna kunskapshål. Du kan förklara för privatläraren vad du vill få ut av lektionerna, och läraren kan sen anpassa lektionerna så att du får ut just det. En av många fördelar med att anlita en privatlärare för att spela cello är att undervisningen blir helt anpassad efter just dig!

Hitta din cello-lärare hos oss på Superprof - redan idag!

Om du har läst hela vägen hit så anar jag att du är sugen på att börja spela cello. Kul! Grattis! Det känns som ett grymt beslut. Så hur går man då tillväga?
Här på Superprof finns mängder av privatlärare i alla möjliga olika ämnen, och några av dem är cellister! De bara väntar på att du ska höra av dig så att de kan lära dig allt de kan och se dig utvecklas och bli en cellist precis som dem.

Du kan leta runt bland privatlärarna på vår sida och enkelt navigera dig fram. Jämför de olika profilerna för att se vem som tycks passa dig bäst. Jämför pris, geografisk plats, bakgrund och mycket annat för att till slut hitta den privatlärare du tror hade passat just dina mål bäst.

Därefter är det inte svårare än att du hör av dig till nämnda privatlärare och bokar in din första tid. Många av våra lärare erbjuder första lektionen gratis, vilket är ett ypperligt sätt att testa sig fram utan att förlora något på det.
Så vad väntar du på? Anmäl dig redan idag!

Vad vill du lära dig?