UtmÀrkt
recensioner pÄ

VÄra musikaliska ViolinlÀrare i

Se fler lÀrare

5.0 /5

LÀrare inom Fiol med ett genomsnitt pÄ 5.0 stjÀrnor och mer Àn 14 recensioner.

344 kr/h

Bra priser: 95% av vÄra lÀrare inom Fiol erbjuder första kurstimmen gratis. Genomsnittspriset för fiollektioner Àr 344kr/h

4 h

Fantastiska lÀrare med erfarenhet! VÄra fiollÀrare svarar vanligtvis inom 4h

Att lÀra sig violin har aldrig
varit sÄ enkelt

2. Organisera din kurs inom Violin

Skicka en kursförfrÄgan till din ViolinlÀrare! Du kommer att fÄ din lÀrares kontaktinfo nÀr din kursförfrÄgan godkÀnns.

3. UpptÀck nya möjligheter & kunskaper

Elevpasset ger dig tillgÄng till alla vÄra privatlÀrare inom +1000 Àmnen!

Vanliga frÄgor och svar

💰Vad kostar privatlektioner i violin?

Genomsnittspriset för en kurs i violin Ă€r 344 kronor.


Priserna varierar beroende pĂ„ faktorer som: 

  • PrivatlĂ€rarens erfarenhet som lĂ€rare och inom violin
  • Var kursen sker (online eller hemma), samt beroende pĂ„ geografisk plats
  • Kursernas lĂ€ngd och frekvens pĂ„ lektionerna

97% av lÀrarna erbjuder första lektionen gratis.


UpptÀck priserna för lÀrare nÀra dig.

💡 Varför ska jag ta lektioner i Violin?

Violin med en erfaren lÀrare ger dig möjligheten att utvecklas snabbare.


Du vĂ€ljer din lĂ€rare och planerar kursen och lektionerna tillsammans. BĂ„de upplĂ€gg och om huruvida nu ska mötas online eller pĂ„ plats.  


En kursförfrĂ„gan lĂ„ter dig chatta direkt med lĂ€raren för att organisera lektioner pĂ„ det sĂ€tt som passar er.


VĂ„r sökfunktion hjĂ€lper dig att hitta rĂ€tt privatlĂ€rare. Sök bland miljontals lĂ€rare i hela vĂ€rlden eller hitta nĂ„gon som bor nĂ€ra. 


Starta din sökning enkelt, med ett klick.

đŸ’» Kan jag lĂ€ra mig violin online?

Majoriteten av vĂ„ra lĂ€rare i violin erbjuder kurser inom


Violinlektioner online.


Tveka inte att konsultera deras annonser eller att sortera i sökresultaten ("webbkamera" -filtret) för att upptĂ€cka kurserna i  Violin  som finns tillgĂ€ngliga via webbkamera. 

🎓 Hur mĂ„nga lĂ€rare Ă€r tillgĂ€ngliga för privatlektioner i violin?

33 privatlĂ€rare i violin erbjuder kurser pĂ„ Superprof. 


VÀlj bland alla tillgÀngliga profiler och ta kontakt med dem som du anser passar dina behov och önskemÄl allra bÀst.


VĂ€lj mellan 33 profiler.

✒ Vilket genomsnittsbetyg har vĂ„ra lĂ€rare i violin?

Bland 14 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg pÄ 5.0 av 5.


Skulle ett problem uppstĂ„ med undervisningen, Ă€r vĂ„r kundservice alltid tillgĂ€nglig pĂ„ vardagar för att hjĂ€lpa till att hitta en lösning sĂ„ snabbt som möjligt.


För varje Ă€mne kan du se recensionerna av eleverna.

Vill du lÀra dig violin?

Du har mÄnga talangfulla lÀrare i violin att vÀlja mellan!

Se fler lÀrare Nu kör vi!

UpptÀck din musikaliska talang med hjÀlp av en lÀrare inom fiol, frÄn Superprof!

LÀr dig att spela fiol 

Man kan inte behĂ€rska sina talanger över natten; med bara tre eller fyra lektioner kommer du inte kunna spela de mest avancerade musikstycken som Beethovens ‘Violin Concerto’! Att behĂ€rska fiolen och att bli violinist Ă€r mycket svĂ„rare Ă€n vad man kanske förvĂ€ntar sig, och det Ă€r Ă€ven mycket svĂ„rare Ă€n att bli gitarrist eller pianist. Det Ă€r faktiskt sant att medan pianot har mer eller mindre stabila notar att spela, sĂ„ mĂ„ste en violinist ha mycket bra och utvecklad hörsel för att kunna skilja pĂ„ olika notar och bestĂ€mma sig för vilken som ska spelas och nĂ€r. Det krĂ€vs ett bra öra, men det krĂ€vs ocksĂ„ mycket passion och dedikation. Att lyssna pĂ„ olika sorters fiol musik Ă€r ett bra sĂ€tt att komma in i musikvĂ€rlden, sĂ„som klassisk eller barockmusik till exempel. Det hjĂ€lper verkligen att utveckla ens fĂ€rdighet sĂ„ att man kan kunna skilja pĂ„ olika sorters musik och melodier. Detta bidrar till att man kommer lĂ€ngre inom sina talanger och gör större framsteg. 

 

NÀr du har vÀl bestÀmt dig att du vill spela fiolen Àr det naturligt att undra över hur gammal man kan vara för att börja lÀra sig ett nytt instrument? Du mÄste ocksÄ veta att det krÀver mycket frÄn dig, speciellt passion, tid, och övning. Att lÀra sig att spela i en symfonisk orkester Àr inte nÄgot som man kommer lÀra sig frÄn första början, vilket betyder att om man har specifika mÄl mÄste man ha tÄlamod och kunna vÀnta tills man blir tillrÀckligt bra för att kunna spela pÄ högre nivÄer. NÀr det kommer till Äldern man kan vara för att spela, sÄ kan faktiskt alla lÀra sig att spela ett nytt instrument oavsett hur gammal man Àr! Dock sÄ blir det mycket lÀttare för dig som Àr yngre, som barn eller tonÄringar till exempel. Men detta betyder absolut inte att du som Àr vuxen inte ska ta tag i dina drömmar! 

 

Barn frÄn 7-ÄrsÄldern kan lÀra sig att spela fiolen redan dÄ om de vill göra det, eftersom deras hÀnder och armar har fÄtt vÀxa lite grann! En tonÄring som Àr intresserad av musik och kanske Àven har lite baskunskaper inom fiolen eller musikteori kommer ha lÀttare för att komma in i fiolen Àn vuxna kanske har det. Det Àr nÀr man Àr vuxen som det blir lite svÄrare att komma in i nya fÀrdigheter. Dock mÄste man komma ihÄg att det inte Àr omöjligt! Speciellt med dedikation och mycket tÄlamod kommer man lÄngt inom sina drömmar. 

 

I början av sin musikalisk resa Àr det smartare att hyra sin fiol Àn att köpa, bara för att kunna vara sÀker pÄ att man anvÀnder rÀtt instrument för just sina intressen. SÀrskilt nÀr det gÀller barn som ska lÀra sig att spela; barn vÀxer hela tiden, och man vill helst inte behöva köpa en ny fiol i en större storlek varje Är, eller hur? Tveka inte att köpa nÄgra viktiga accessoarer pÄ nÀtet som kanske behövs under din resa ocksÄ, sÄsom en tuner som du kan anvÀnda hemma för att kunna stÀlla in ditt instrument sjÀlv. 

 

Varför bli en violinist?

Antingen om du Ă€r ute efter att spela professionellt eller om du vill bara ha fiolen som en hobby, sĂ„ finns det hundratals olika orsaker till varför man ska lĂ€ra sig spela fiolen! Först och frĂ€mst Ă€r det viktigt att komma ihĂ„g alla de kĂ€nslorna man skapar utifrĂ„n att spela fiolen. Den har kraften att skapa lycka, glĂ€dje, sorg, tvekan, förvirring, spĂ€nning, och Ă€ven ilska. Att lĂ€ra sig att spela fiolen dessutom bidrar till mĂ„nga andra fĂ€rdigheter. Det krĂ€ver mycket koncentrering och disciplin, samt tĂ„lamod. MĂ„nga violinister sĂ€ger exakt samma sak: att spela fiolen Ă€r en form av terapi för dem. Även dem som inte ens spelar fiolen utan bara lyssna pĂ„ dess musik hĂ„ller med om att dess ljud Ă€r helt unik. Du kanske har möjligheten att spela en Stradivarius fiol, en Amati fiol, en övningsfiol, eller Ă€ven en vĂ€nsterhĂ€nt fiol! Oavsett vilken modell man spelar sĂ„ kommer man fĂ„ en stark kĂ€nsla av att man blir samman med sin instrument, nĂ„got som Ă€r verkligen viktigt i processen. Att spela fiolen ger ocksĂ„ möjligheten att vĂ€lja bland en massa olika och spĂ€nnande musik texter att spela! En violinist kan spela allt frĂ„n jazz till opera. De kan Ă€ven lĂ€ra sig klassisk eller barock musik! Det Ă€r ytterligare möjligt att bli en kompositör-företrĂ€dare! 

 

NÀr man bestÀmmer sig för att spela fiolen, eller vilken instrument som helst faktiskt, kan man ibland höra att det blir vÀldigt dyrt. Det Àr sant att vissa instrument sÀljs vÀldigt dyra, men det betyder inte att alla Àr ju sÄ. NÄgra av de dyrare modellerna Àgs av museum eller konstsamlare. Det Àr absolut inte nödvÀndigt att ha en sÄdan fiol för att kunna spela. Som sagt gÄr det vÀldigt bra att ocksÄ hyra sin fiol istÀllet för att köpa, om det Àr kanske nÄgot som kÀnns mer bekvÀmt för dig, speciellt i början! NÀr man hyr kan man testa och se om man ens tycker om att spela fiolen, för att sedan bestÀmma hur man ska fortsÀtta. Efter det sÄ kan man investera i ett som Àr prisvÀrt! 

 

Som det Àr med alla andra hobby eller sport sÄ mÄste man investera i sina egna material för att kunna vara framgÄngsrik. Det vill sÀga att fiolen Àr inte dyrare Àn nÄgon annan form av hobby sÄsom pianot eller danslektioner! Alla har ju sina egna kostnader. NÀr man lÀr sig ballet till exempel mÄste man ha en tutu och balettskor! LikasÄ nÀr man spelar fiolen mÄste man ha en hakrem, en bÄge, samt sjÀlva fiolen. 

Hur kan man ta fiollektioner hemifrÄn?

PÄ Superprof, oavsett var du befinner dig i landet (Stockholm, Malmö, Göteborg, etc.), kan du lÀtt hitta en lÀrare som Àr tillgÀnglig för dig. Det Àr bara att gÄ in och kolla pÄ varje lÀrares profil som finns pÄ sajten för att sedan kunna bestÀmma vilken som passar bÀst in i dina önskemÄl! Du kan vara allt ifrÄn en nybörjare till en proffs som vill bara finjustera dina fÀrdigheter! Det finns nÄgon som kommer kunna ge dig exakt det du behöver. Om det Àr fiolens historia som intresserar dig sÄ kan vÄra lÀrare rÀtt sÄ mycket om det Àmnet. VÄra lÀrare kommer kunna hjÀlpa dig genom att berÀtta Àven mycket kring fiolens historia för att kunna ge dig en bred överblick av instrumentet, vilket gör att du fÄr en omfattande utbildning. Det Àr faktiskt spÀnnande att kunna lÀra sig lite om hur instrumentet tillverkades för första gÄngen, och det Àr mer eller mindre viktigt att förstÄ för att man ska kunna behÀrska fÀrdigheten. 

 

NĂ€r det kommer till att vĂ€lja en lĂ€rare sĂ„ Ă€r det ocksĂ„ viktigt att tĂ€nka pĂ„ vad du vill fĂ„ utifrĂ„n din utbildning. Vad har du för förvĂ€ntningar? Vill du ha nĂ„gon som kan trĂ€ffas flera gĂ„nger om veckan? Eller kanske bara tvĂ„ gĂ„nger om mĂ„naden? Är du en elev som tycker om att lĂ€sa mycket, eller föredrar du att kolla pĂ„ videos eller lyssna pĂ„ ljudklipp? NĂ€r/om du tar reda pĂ„ detta innan du vĂ€ljer din lĂ€rare Ă€r det smart för att dĂ„ kan du vara sĂ€ker pĂ„ att du hittar en lĂ€rare som uppfyller dina krav! Vissa lĂ€rare tar med teorin istĂ€llet för bara det praktiska, som Ă€r kanske nĂ„got att tĂ€nka pĂ„ om du vill ha det eller inte. Till exempel sĂ„ om du har aldrig pluggat fiolen eller vet inget alls om musiken Ă€r det nog bra att vĂ€lja en sĂ„dan lĂ€rare. I detta fall kommer lĂ€raren förklara tekniska saker som har att göra med fiolen, till exempel vad de olika strĂ€ngar kan heta och vad de Ă€r gjorda av. Andra lĂ€rare kanske gĂ„r pĂ„ utflykter tillsammans med dig (om det Ă€r nĂ„got du vill göra sĂ„klart), kanske till en kulturhus eller nĂ„gon teater dĂ€r du kan höra fiolen live. Och sedan kan man ocksĂ„ ibland ha lĂ€rare som filmer studenterna nĂ€r de spelar för att sedan kunna kolla pĂ„ det tillsammans och utvĂ€rdera vad som behöver Ă€ndras eller förbĂ€ttras. 

Professionella fiollÀrare

PÄ Superprof erbjuder vi möjligheten för dig att hitta den perfekta lÀraren för just dig och dina önskemÄl. Eftersom varje student Àr unik sÄ betyder det att varje utbildning borde ocksÄ vara unik, eller hur? Det Àr dÀrför att vÄra lÀrare pÄ Superprof skrÀddarsyr lektionerna efter varje elevs krav, sÄ att man kan vara sÀker pÄ att man lÀr sig exakt det man vill lÀra sig. Fiolen kan vara svÄrt att lÀra sig pÄ egen hand, utan nÄgon form av hjÀlp alls. VÄra fiollÀrare Àr professionella och mer eller mindre experter inom sina fÀrdigheter. Vissa lÀrare har kunskaper inom en viss typ av fiol, vilket betyder att du kan specificera dina lektioner efter en specifik variant av instrumentet om det Àr nÄgot som lÄter intressant! Ju lÀngre man kommer inom sina fÀrdigheter, desto stoltare man kommer kÀnna sig, och desto starkare man blir som violinist! Kom igÄng idag, det Àr ingen idé att tveka! 

Vad vill du lÀra dig?