Utmärkt
recensioner på

Våra fantastiska privatlärare och deras statistikkurser i Stockholm

Se fler lärare

5.0 /5

Våra statistiklärare har 5.0 stjärnor baserat på fler än 12 elevrecensioner.

271 kr/h

Statistiklektioner kostar i genomsnitt 271 kr/h. Många erbjuder första lektionen gratis.

6 h

Snabba och professionella. Våra statistik lärare svarar vanligtvis inom 6h.

Det har aldrig varit enklare att lära sig statistik
i Stockholm!

2. Planera upplägget tillsammans

När din kursförfrågan godkänts får du kontaktuppgifter, och du kan planera statistikkursen ihop med din lärare.

3. Upptäck ännu fler möjligheter

Med elevpasset får du tillgång till alla lärares kontaktuppgifter, och du kan hitta privatlärare i fler ämnen. T.ex. så som matematik.

FAQ

💰Vad kostar en Statistiklektion i Stockholm?

Det genomsnittliga priset för Statistiklektioner i Stockholm är 271 kr. 


Priset varierar pga olika faktorer: 

  • Vad din lärare i Statistik har för erfarenhet
  • Lektionernas placering: hemma, möte på plats i Stockholm med läraren eller online
  • Antal lektioner under kursen och dess längd

97% av våra lärare i Statistik erbjuder första kursen gratis 


Hitta en lärare nära dig.

🎯Varför ska du ta Statistiklektioner i Stockholm?

Med hjälp av en lärare i Stockholm kan du lära sig Statistik snabbare.


Våra privatlärare delar sin expertis så att du kan göra alla ämnen till ditt eget.


En kursförfrågan gör det möjligt för dig att komma i kontakt med lärarna på vår webbplats och samråda med dem om dina lektioner i Stockholm.


Hitta din perfekta lärare idag.

💻Kan man lära sig Statistik online?

Majoriteten av våra lärare i Statistik erbjuder sina kurser i

Statistiklektioner online.


Om du inte hittar rätt privatlärare i Stockholm kan du söka på alla som ger kurser online. För att söka efter en lärare i Statistik använd "webbkamera"-filtret i vår sökmotor. När detta är gjort hittar du en översikt över lärare som erbjuder undervisning i Statistik via webcam.

🎓Hur många Statistiklärare ger lektioner i Stockholm?

Det finns för närvarande 49 lärare i Statistik som erbjuder kurser i Stockholm.


Du kan se de olika lärarprofilerna för att hitta den perfekta matchen för dig.

✒️Hur betygsätts våra lärare i Statistik?

Mätt över 12 recensioner gav våra elever i Stockholm  ett medelbetyg på 5.0 av 5 för deras lektioner i Statistik.


Om du har några frågor eller stöter på något är vår kundtjänst redo att hjälpa dig.


Du kan se användarrecensionerna genom denna sidan.

Vill du lära dig statistik i Stockholm?

Välj bland vårt stora utbud av statistiklärare i Stockholm!

Se fler lärare Nu kör vi!

Få grepp om statistiken med hjälp av en statistik lärare

Förbättra dina statistikkunskaper i Stockholm

Önskar du att du vore bättre på statistik? Hoppas du att det finns en enkel lösning som inte är alltför dyr eller tidskrävande? Inga problem!

Om du just nu kämpar med en statistikkurs på gymnasiet eller universitetet kan det vara klokt att ta hjälp av ett proffs. På Superprof hittar du kvalificerade statistiklärare i Stockholm nära dig som gärna hjälper dig utvecklas. Nedan går vi igenom allt du behöver veta om statistik och hur du bokar en egen privatlärare!

Hur används statistik?

Statistik har blivit en viktig del av samhällsvetenskapen och tillämpas inom en rad olika områden, bland annat ekonomi, psykologi, statsvetenskap, sociologi och antropologi. Med hjälp av undersökningar, folkräkningar och administrativa register samlar statistiker in och analyserar data för att ge oss storskaliga och små intryck av vårt komplexa samhälle. Statistiken ger oss en tydligare bild av var vi befinner oss och vart vi är på väg. Statistikens historia sträcker sig tillbaka till 1600-talet, men genombrottet för statistisk bearbetning och analys kom långt senare.

 

Regeringen och statliga myndigheter använder statistik för att få information om levnadsförhållanden, hitta brister i samhället och fatta välgrundade beslut som rör exempelvis hälsa och utbildning. All medicinsk forskning använder sig av statistik för att säkerställa effekten av nya mediciner, eller beräkna olika riskfaktorer. Alla stora företag har egna statistiska forskningsavdelningar som undersöker och analyserar produkter, anställda, marknadsföring och kundservice. Företagens, samhällets och vetenskapens framgång bygger på att man vet vad som fungerar och vad som inte fungerar. Utan statistik skulle många frågor lämnas obesvarade - men för att statistiken inte ska vara missvisande måste datan samlas in på rätt sätt och tolkas korrekt.

Utmaningar inom statistik

Många elever tror att statistik endast innebär komplexa beräkningar och formler. Detta kan kännas avskräckande - man skapar sig en negativ uppfattning om statistik innan man ens försökt. Statistik är en matematisk gren, det går inte att komma ifrån - men statistik är logiskt och grunderna är egentligen ganska enkla. Du kommer att märka att den pusselliknande aspekten av statistik faktiskt är ganska kul!

 

För de som verkligen har stora svårigheter med matematik kan uträkningar, formler och tekniska termer ibland bli överväldigande till en början - man kan därför behöva jobba lite extra på sina mattekunskaper i samband med en statistikkurs.

 

Utöver bristande matematikkunskaper kan negativa känslor inför statistiken bero på själva undervisningen. Även om vi inte bör lägga skulden på lärarna, kan en engagerad och kreativ undervisning göra stor skillnad för elevernas resultat. Statistik är en utmaning eftersom ämnet ofta behandlas i teori, utan sammanhang. De flesta elever skulle lättare ta till sig information om lärarna blev bättre på att göra statistiken levande med intressanta exempel och undersökningar. Som med allt annat i livet - övning ger färdighet. Det enda sättet att lära sig matlagning är att laga mat. På samma sätt måste man få möjlighet att analysera data på riktigt för att lära sig statistik.

Studera statistik i Stockholm

Att läsa statistik i Stockholm är en utmärkt idé! På en statistikkurs får du förståelse för viktiga begrepp, teorier och metoder som kommer gynna dig hela livet, även om du inte satsar på en karriär inom statistik. 

 

Statistik, liksom matematik, hjälper dig att utveckla ditt logiska och analytiska tänkande. Du kommer att uppskatta hur mycket enklare livet blir när du kritiskt kan granska och tolka statistik du läser i tidningar, hör på nyheter eller i reklam. Vi lever i en värld där tvivelaktig och missvisande statistik blivit vardag - det är viktigt att du känner till teorierna bakom statistiken så att du kan tolka information på egen hand. De färdigheter som du utvecklar och tillämpar på en statistikkurs kommer du få användning för inom många olika ämnesområden.

 

Om du är intresserad av att bli proffs på statistik i Stockholm kan du läsa fristående kurser eller hela program via Stockholms universitet och/eller ta privatlektioner. Att ha en förståelse för hur man analyserar data kan tjäna dig väl i många olika branscher, oavsett var du till slut vill arbeta.

Statistiker efterfrågas inom alla samhällssektorer, från myndigheter, företag och industri till universitet och forskningslaboratorier. Som statistiker kan du vara involverad i utvecklingen av nya livräddande läkemedel inom läkemedelsindustrin, i utformningen av den svenska politiken, i planeringen av marknadsstrategier inom näringslivet eller i förvaltningen av investeringsportföljer inom finansbranschen. Det finns inte bara ett stort antal spännande möjligheter för statistiker, en karriärer inom statistik i Stockholm är ett smart val då det råder stor efterfrågan på statistiker.

Ta privatlektioner Stockholm

Nu när du känner till alla fördelar och inser att statistik inte är så komplicerat som det låter, är det väl dags att överväga privatlektioner? Om du inte redan pluggar statistik på Stockholms universitet kanske tanken på extra lektioner i statistik känns betungande, men oroa dig inte, en privatlärare kan se till att du utvecklas snabbt och effektivt. Varför lida i tystnad när det finns hjälp att få? Att kämpa på egen hand är ju ännu mer tidskrävande! 

 

På Superprof hittar du hundratals privatlärare i statistik i Stockholm som kan förklara begrepp och formler som du inte förstår. Börja med att läsa igenom lärarnas profiler (och tidigare elevers recensioner) så att du kan jämföra lärarnas priser och erfarenheter. När du hittat en eller flera som verkar bra kan du kolla om de erbjuder en gratis provlektion. Du kan oftast testa kostnadsfritt innan du bestämmer dig för att fortsätta. Eftersom de flesta statistiklärare i Stockholm erbjuder onlineundervisning kommer du kunna ta lektioner på distans ifall det passar ditt schema bättre. Ett plus med distansundervisning är att det kan vara billigare då läraren slipper lägga tid och pengar på resan. En stor fördel med privatlektioner är att du får ha läraren helt för dig själv. Ingen lektionstid går till spillo. Du får möjlighet att ställa dina frågor i lugn och ro och utvecklas i din egen takt. Till skillnad från klassiska kurser kräver privatlektioner inga särskilda förkunskaper - du kan komma som du är oavsett nivå. Det har aldrig varit enklare att ta makten över statistikstressen, så undersök dina alternativ och boka en privatlektion  i Stockholm redan idag!

Vad vill du lära dig?