Hem
Ge undervisning
,
Sök i nÀrheten av mig Online

Top ville

Hem
Ge undervisning

LÀr dig Schack! Kolla in vÄrt utbud av lÀrare:

Se fler lÀrare

5.0 /5

VÄra fantastiska lÀrare med ett genomsnittsbetyg pÄ 5.0 stjÀrnor baserat pÄ fler Àn 3 omdömen.

229 kr/h

De bÀsta priserna: 100% av lÀrarna erbjuder 1:a kursen gratis med ett genomsnittspris pÄ 229 kr/h

1 h

Snabba svar! VÄra lÀrare svarar vanligtvis pÄ din kursförfrÄgan inom 1h.

Det har aldrig varit enklare att lÀra sig nÄgot nytt!

2. Organisera din Schack

Diskutera med din lÀrare för att komma överens om upplÀgg och tillgÀnglighet. SchemalÀgg dina lektioner och förbered dig inför din första kurs!

3. LĂ€r dig nya saker om Strategispel.

Det fina elevpasset ger dig obegrÀnsad tillgÄng till alla lÀrare, trÀnare och handledare under en mÄnad. En hel mÄnad till att upptÀcka ny kunskap med fantastiska mÀnniskor.

FAQ

💰Vad kostar lektioner med en privatlĂ€rare i Schack?

Genomsnittspriset för en kurs i Schack Ă€r 229 kronor.


Priset skiljer sig pga flera olika faktorer: 

  • Erfarenheten som lĂ€raren har inom Schack
  • Var kursen Ă€r (online eller hemma) samt beroende pĂ„ geografisk plats
  • Kursernas lĂ€ngd och frekvens pĂ„ lektionerna

97% av lÀrarna erbjuder första kursen gratis.


UpptÀck priserna för lÀrare nÀra dig.

💡 Varför ska jag ta en kurs i Schack?

Schack med en erfaren lÀrare ger dig möjligheten att utvecklas snabbare.


Du vĂ€ljer din lĂ€rare och planerar dina kurser i online eller att ni möts pĂ„ plats.  


En kursförfrĂ„gan lĂ„ter dig chatta direkt med lĂ€raren för att organisera lektioner pĂ„ det sĂ€tt som passar er.


VĂ„r sökfunktion hjĂ€lper dig att hitta rĂ€tt privatlĂ€rare. Sök bland miljontals lĂ€rare i hela vĂ€rlden eller hitta nĂ„gon som bor nĂ€ra. 


Starta din sökning enkelt, med ett klick.

đŸ’» VĂ„ra lĂ€rare ger undervisning online inom Schack!

Majoriteten av vĂ„ra lĂ€rare i schack erbjuder kurser inom


Schack online.


Tveka inte att konsultera deras annonser eller att sortera i sökresultaten ("webbkamera" -filtret) för att upptĂ€cka kurserna i  Schack  som finns tillgĂ€ngliga via webbkamera. 

🎓 Hur mĂ„nga lĂ€rare Ă€r tillgĂ€ngliga att ge kurs inom Schack?

11 lĂ€rare inom Schack erbjuder kurser pĂ„ Superprof. 


VÀlj bland alla tillgÀngliga profiler och ta kontakt med dem som du anser passar dina behov och önskemÄl allra bÀst.


VĂ€lj mellan 11 profiler.

✒ Vilket genomsnittsbetyg har vĂ„ra lĂ€rare i Schack mottagit?

Bland 3 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg pÄ 5.0 av 5.


Skulle ett problem uppstÄ med undervisningen, Àr kundservice tillgÀnglig pÄ vardagar för att hjÀlpa till att hitta en lösning sÄ snabbt som möjligt.


För varje Ă€mne kan du se recensionerna av eleverna.

Vad vill du lÀra dig?

VÀlj mellan vÄra mÄnga talangfulla lÀrare!

Se fler lÀrare Nu kör vi!

LÄt en handledare hjÀlpa dig att vidga dina vyer genom att att utveckla dina kunskaper och fÀrdigheter inom Schack

“Without continual growth and progress, such words as improvement, achievement, and success have no meaning” - Benjamin Franklin.

Det lĂ€r knappast komma som en överraskning för nĂ„gon idag att det krĂ€vs hĂ„rt, dedikerat och disciplinerat arbete för att bli bĂ€st pĂ„ nĂ„gonting idag. En lĂ€kare rĂ„kar inte bara vakna upp en morgon med vetskapen om hur man bĂ€st behandlar munsĂ„r, en lokförare sĂ€tter sig inte bara i ett tĂ„g och vet hur allting funkar utan att ha studerat det noggrant. Denna logik gĂ„r att applicera oavsett vilket fĂ€lt man talar om. Vi befinner oss hĂ€r, i den hĂ€r texten, för att gĂ„ in nĂ€rmre pĂ„ det historiskt populĂ€ra spelet schack. SĂ„ vad krĂ€vs för att bli en duktig schackspelare? Övning, naturligtvis. Men sĂ„ bra dĂ„ att det kan vara kul att lĂ€ra sig schack!

Det gÄr att lÀra sig spela schack i Sverige pÄ en mÀngd olika sÀtt. Det börjar bli vanligare och vanligare att schackintresserade personer lÀr sig pÄ egen hand med internets hjÀlp. Det finns ocksÄ vÀldigt mÄnga anrika och fina föreningar i vÄrt avlÄnga land som lÀr ut- och tÀvlar i schack. Det finns givetvis ocksÄ fysiska kurser dÀr en lÀrare lÀr ut flera elever samtidigt. Men det fungerar kanske bÀst av allt nÀr man har en privatlÀrare. I Sverige finns mÄnga schack-Àlskande lÀrare som gÀrna tar sig an utmaningen att göra dig till en bÀttre schack-spelare genom privatlektioner. HÀr pÄ Superprof finns flera av dem, sÄ sök igenom vÄr sida för att hitta en perfekt lÀrare för just dig!

Men innan det, sÄ tycker jag att vi gÄr igenom spelet schack grundligare, samt hur man gÄr tillvÀga för att bemÀstra det vackra spelet.

Svensk schack-historia

SSF bildades 1917 av Stockholms Schackförbunds dĂ„varande ordförande Ludvig Collijn som ocksĂ„ blev SSF första ordförande. Syftet var att bredda intresset och höja spelstyrkan pĂ„ landets elit. Bildandet skedde i en tid dĂ„ schackspelandets popularitet ökade kraftigt och redan 1920 fanns det 107 föreningar anslutna till SSF. År 2006 fanns det 256 klubbar i 25 distrikt med totalt cirka 16 000 medlemma och Ă„r 2015 hade detta stigit till 36 885 medlemmar. Det viktigaste skĂ€let till ökningen Ă€r satsningen pĂ„ att starta schackklubbar pĂ„ skolorna – 2015 fanns det 442 stycken sĂ„dana klubbar i förbundet.

Bröderna Gustaf- och Ludvig Collijn lyckades bidra ekonomiskt till att höja nivÄn i Sverige, och man lyckades under flera Är arrangera flertalet viktiga internationella turneringar.
Sverige anordnade under efterkrigstiden flera FIDE-tĂ€vlingar i VM-kvalificeringen, bland annat de berömda Saltsjöbadsturneringarna (1948 och 1952). År 1969 arrangerade man junior-VM i Stockholm, en turnering som vanns av den blivande vĂ€rldsmĂ€staren Anatolij Karpov.
Mellan 1960 och 1980 utökades det svenska schackförbundet oerhört kraftigt. Den stora utökningen var ett resultat av att man i Sverige under den tiden fick igenom mÄnga statliga bidrag till föreningar, men det var ocksÄ ett resultat av att schack som sport under dessa Är vÀxte ganska brutalt i stora delar av vÀrlden.

Klassiska schack-moves du bör ta till dig

I ett genomsnittligt schack-parti mellan tvĂ„ spelare sker ungefĂ€r 38 drag. Detta varierar oerhört beroende pĂ„ hur bra spelarna Ă€r och hur spelarna passar varandra, men i genomsnitt sĂ€ger man att det Ă€r 38 drag per parti. Det finns nĂ„gra mer eller mindre “klassiska drag” som fungerar bra pĂ„ nybörjare, vilket gör att du ganska snabbt kan nĂ„ en nivĂ„ dĂ€r du vinner över de flesta nybörjarna inom schack. SĂ„ om mĂ„let Ă€r att kunna imponera pĂ„ din slĂ€kt genom att slĂ„ din kusin snabbt och effektivt i ett parti schack sĂ„ har jag goda nyheter: du kommer att nĂ„ den nivĂ„n snabbt med en privatlĂ€rare.

Eftersom schack Ă€r ett urgammalt spel som funnits mer eller mindre globalt i mĂ„nga Ă„rhundraden, finns det ocksĂ„ mer eller mindre accepterade “sanningar” inom schack. NĂ€r ett drag blir tillrĂ€ckligt populĂ€rt sĂ„ kommer det ocksĂ„ fram ett försvar till just detta drag - vilket gör att spelet hela tiden utvecklas.

Enligt Chess.com Àr det bÀsta draget genom tiderna det man kallar för Shirovs Bishop Sacrifice. Draget Àr döpt efter Alexei Shirov och hans genialiska drag som överraskade hans motstÄndare och hela schackvÀrlden.

Andra drag som blivit legendariska Ă€r Meier’s Spectacular Sacrifice, Marshall’s Legendary Move, Vladimirov’s Thunderbolt, Geller’s Rock, Pond Endgame och Bura’s Desperado Sacrifice.

Varje drag Àr sÄklart helt beroende av hur din motspelare reagerar pÄ dragen, och dÀrför gÄr det inte att sÀga att ett drag Àr bÀttre Àn ett annat rent objektivt. Men det Àr definitivt en fördel att lÀsa pÄ och studera dessa klassiska drag för att förstÄ schackets matematiska dramatik Ànnu bÀttre.

Fördelarna med att anlita en privatlÀrare i schack

Det finns mÀngder av skickliga schack-spelare vÀrlden över, och sÄ Àven i vÄrt avlÄnga land Sverige. Du kan lÀra dig genom att studera schackpartier online, du kan ladda ner en app dÀr du konstant kan spela schack mot en robot och vÀlja svÄrighetsgrad. Du kan gÄ med i en schackförening nÄgonstans i Sverige och möta andra schackintresserade mÀnniskor pÄ olika nivÄer, men om du verkligen vill bli bÀttre pÄ ett snabbt och effektivt sÀtt sÄ Àr det smartast att anlita en privatlÀrare. Detta kan du göra hÀr pÄ Superprof!

En privatlÀrare kan anpassa undervisningen helt och hÄllet efter dina behov. Om du Àr med i ett lag och har en trÀnare, sÄ mÄste trÀnaren hela tiden kompromissa med sin kunskap och göra undervisningen sÄ bred som möjligt. Med en privatlÀrare kan du fÄ en undervisning och trÀning som helt Àr baserad pÄ din nuvarande nivÄ!

Du sjÀlv bestÀmmer vilken typ av schack-taktik du vill utveckla, du styr takten och tempot i undervisningen.

Hitta en privatlÀrare i schack hos Superprof

HĂ€r pĂ„ Superprof finns det mĂ€ngder av privatlĂ€rare i olika Ă€mnen, fĂ€lt och sporter. Nu nĂ€r du förhoppningsvis blivit Ă€nnu mer inspirerad och motiverad att bli en bĂ€ttre schack-spelare, Ă€r det dags att ta tag i det! Leta pĂ„ vĂ„r sida efter schack-privatlĂ€rare. Leta sen runt bland profilerna efter en lĂ€rare som passar just dina behov, geografiskt och nivĂ„-mĂ€ssigt. MĂ„nga av vĂ„ra lĂ€rare erbjuder en gratis “test-lektion”, dĂ€r du kan fĂ„ trĂ€ffa lĂ€raren och kĂ€nna hur er personkemi fungerar innan du behöver betala ett öre. Med detta i Ă„tanke Ă€r det ganska svĂ„rt att motivera varför man inte skulle förkovra sig i nĂ„got sĂ„ vackert som schack. Möjligheten finns hĂ€r, fĂ„nga den nu och bli en bĂ€ttre schack-spelare direkt! Kunskapen vĂ€ntar pĂ„ dig! 

 

 

Vad vill du lÀra dig?